Ismét híres alkotások Budapesten

SZUBJEKT?V szerző: Adri | 0 hozzászólás

Ha ellátogattok október 9-éig a Szépművészeti Múzeumba, nemcsak a számtalan ismert festő (Monet, Renoir, Manet, Cézanne) alkotásait csodálhatjátok meg, hanem a Dürer és kortársai által készített fametszeteket is.

cikkhez kapcsolódó kép

A múzeumi kávézó mellett kialakított teremben, egy vörös háttérrel díszített félkörön láthatjuk a különféle harcok, harci eszközök, zászlók és hintók fekete-fehér grafikáit. Mindezek Leonhard Becknek, Hans Springinklee-nek, Hans Burghmairnek, Albrecht Altdorfernek, Wolf Trautnak, Hans Weiditznek, Hans Schäufeleinnak, Jörg Kölderernek és természetesen Albrecht Dürernek köszönhetőek. Közülük is ez utóbbi művész emelkedik ki leginkább, akinek keze munkáját dicséri a Diadalkapu, az Imakönyv, a Nagy- és a Kis diadalkocsi megalkotása mellett I. Miksa császár diadalmenete is. A fametszeteket először 1517-18-ban adták ki, majd 1799-ben restaurálták.

A kiállításon megtalálhatók még a grafikusok életrajzai is. De mielőtt belépnénk a kiállító terembe, egy számítógép segítségével kaphatunk bővebb felvilágosítást a „piros falú” teremben látható művekről.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Áll az alku?
» játékajánló: Áll az alku?
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!