Ismét híres alkotások Budapesten

SZUBJEKTÍV szerző: Adri | 0 hozzászólás

Ha ellátogattok október 9-éig a Szépművészeti Múzeumba, nemcsak a számtalan ismert festő (Monet, Renoir, Manet, Cézanne) alkotásait csodálhatjátok meg, hanem a Dürer és kortársai által készített fametszeteket is.

cikkhez kapcsolódó kép

A múzeumi kávézó mellett kialakított teremben, egy vörös háttérrel díszített félkörön láthatjuk a különféle harcok, harci eszközök, zászlók és hintók fekete-fehér grafikáit. Mindezek Leonhard Becknek, Hans Springinklee-nek, Hans Burghmairnek, Albrecht Altdorfernek, Wolf Trautnak, Hans Weiditznek, Hans Schäufeleinnak, Jörg Kölderernek és természetesen Albrecht Dürernek köszönhetőek. Közülük is ez utóbbi művész emelkedik ki leginkább, akinek keze munkáját dicséri a Diadalkapu, az Imakönyv, a Nagy- és a Kis diadalkocsi megalkotása mellett I. Miksa császár diadalmenete is. A fametszeteket először 1517-18-ban adták ki, majd 1799-ben restaurálták.

A kiállításon megtalálhatók még a grafikusok életrajzai is. De mielőtt belépnénk a kiállító terembe, egy számítógép segítségével kaphatunk bővebb felvilágosítást a „piros falú” teremben látható művekről.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
On the run
» játékajánló: On the run
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!