Erre érdemes vigyázni a nyaralás alatt

SZÓRAKOZÁS szerző: graffiti | 111 hozzászólás

A felhasználók többsége nem szívesen válik meg mobileszközeitől még a nyaralás során sem, hiszen mindenki szeret üzeneteket küldeni a családnak, vagy képeket a tengerpartról, medencéből a barátoknak. Ha azonban az okostelefon vagy notebook nincs megfelelő védelemmel ellátva, a nyaralóhelyeken könnyen a kiberbűnözők áldozatává válhatunk.

cikkhez kapcsolódó kép

Ezért az alábbi tanácsokat érdemes megfogadnunk, ha nyaralásunk alatt is biztonságban szeretnénk maradni.

Mielőtt elindulnánk:

• Telepítsünk egy biztonsági szoftvert! Mobileszközeinken egy hatékony, teljes körű biztonsági megoldásra van szükségünk. Ilyet a legtöbb népszerű vírusvédelmi gyártó kínálatában találunk.

• Frissítsük a szoftvert! Indulás előtt győződjünk meg róla, hogy a védelem naprakész. Ez segítséget nyújt azon biztonsági rések megszüntetéséhez, melyeken keresztül a bűnözők támadásokat indíthatnak adataink megszerzésére.

• Aktiváljunk lopás elleni védelmet! Fel kell készülni arra az esetre is, ha eszközünk elveszne vagy ellopnák, tehát olyan biztonsági szoftverre van szükség, amely tartalmazza a lopás elleni védelmet is. Ez lehetővé teszi, hogy bemérjük az eszköz helyzetét, és távolról lezárjuk vagy az összes tárolt adatát töröljük. A notebookok esetében a merevlemez titkosítása a megoldás arra, hogy a tolvajoknak ne legyen esélyük elolvasni a tárolt adatokat.

• Készítsünk biztonsági mentést adatainkról! Ezt mindenképpen tegyük meg egy külső tárolóeszközre, amit persze nem viszünk magunkkal.

• Jegyezzük fel bankunk megfelelő telefonszámait, hogy a bankkártyánkat azonnal le tudjuk tiltani, ha eltűnik.

Nyaralás közben:

• Kerüljük el a nyilvános WLAN (WiFi) hálózatokat! A reptereken, pályaudvarokon, szállodákban kínált ingyenes hotspotokat lehetőség szerint kerüljük el, mert ezek nagyon gyakran nincsenek a megfelelő védelemmel ellátva. Ajánlott az UMTS (3G) kártyák használata, melyek biztonságosabb mobilos szörfözést garantálnak.

• Vigyázzunk az internetkávézókban! A nyilvános számítógépek ritkán kapják meg a szükséges védelmet, úgyhogy online bankolást vagy vásárlást semmiképpen ne ezekről végezzünk, és persze ne töltsünk le rájuk semmilyen személyes adatot sem.

• Ne hagyjunk esélyt a zsebtolvajoknak! Lehetőség szerint ne adjuk okostelefonunkat idegenek kezébe, használjunk inkább szelfibotot, ha magunkat szeretnénk megörökíteni egy képen. Ha kütyüinket a tengerpartra vagy egy hotel medencéjéhez vinnénk, különösen figyeljünk rájuk, mert ezek a helyek aranybányának számítanak a gyanútlan turisták értékeire vadászó tolvajoknak.

• Kapcsoljuk ki a vezeték nélküli hálózatok elérését! A WLAN-t, Bluetooth-t vagy NFC-t csak akkor kapcsoljuk be, ha igazán szükséges, mivel ezek nyitva hagyják az eszközöket a támadók számára.

• Ne engedélyezzük az adatkapcsolatot! Ha már külföldön vagyunk, vagy akár a határ közelében is, tiltsuk le az adatroaming használatát, ugyanis rengeteg alkalmazás kéretlenül is küld és fogad adatokat, ezzel pedig jelentős adatforgalmat és roamingdíjat generálnak.

Szólj hozzá Te is!

11
Mark, 2017. 07. 03. 12:59
válasz erre az üzenetre

You like to please your family with delicious dinners but you do not have time to follow everything? Then you just need a timer to control the time!

10
Anna, 2017. 07. 03. 12:57
válasz erre az üzenetre

Preparing for the beach season and want to impress everyone with the ideal body? Then you need to play sports! For high-quality training you must use a stopwatch

9
Anna, 2017. 05. 28. 17:42
válasz erre az üzenetre

Excellent article, read in one breath! Thank you!
http://calculatorbmi.org/macro-calculator/
http://calculatorbmi.org/macro-calculator/

8
Anna, 2017. 05. 28. 17:41
válasz erre az üzenetre

Excellent article, read in one breath! Thank you!
[url=http://calculatorbmi.org/macro-calculator/]http://calculatorbmi.org/macro-calculator/[/url]

7
Kasha, 2017. 04. 27. 16:43
válasz erre az üzenetre

During the holidays do not want to think about anything at all

ip 192.168.1.1

6
joe, 2017. 03. 28. 09:48
válasz erre az üzenetre

Very nice writing. I will keep these tips in my mind. This blog has really peaks my interest. eyebrow threading

5
anna, 2017. 03. 28. 09:48
válasz erre az üzenetre

Your post has been so helpful because it was clear and concise writing made it easy to understand.
scalp psoriasis

4
bop, 2017. 03. 28. 09:47
válasz erre az üzenetre

I have just bookmarked this post as it is going to take me some time to go through all the information you have compiled
plaque psoriasis

3
mon, 2017. 03. 28. 09:47
válasz erre az üzenetre

It's a successful post handle publishing and improving details psoriasis

2
Perfect website, 2017. 03. 21. 18:02
válasz erre az üzenetre

Agree with your opinion, thanks! Bmi calculator

1
ADMIN, 2017. 03. 06. 08:58
válasz erre az üzenetre

very good advice! On this really should take care of each
192.168.0.1

« előző1 2 3 4 5 6 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Pulykalövő
» játékajánló: Pulykalövő
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!