Rekord, pörkölt és fesztiválforradalom: Hegyalja 2012

SZÓRAKOZÁS szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Tokaj festői szépsége és borai önmagában megérdemli, hogy évente egyszer mindenki ellátogasson oda. A Hegyalja Fesztivál pedig kitűnő alkalom arra, hogy ezt a találkozást egy négynapos szórakozással fűszerezve megejtsék – idén több mint 85 ezren gondolták így.

cikkhez kapcsolódó kép

Talán nincs még egy olyan hazai fesztivál, amely ennyire széles közönséget mozgatna meg; míg a fesztivál egyik sarkában tetőtől-talpig feketébe öltözött fesztiválozók pogóztak metálzenére, kicsivel odébb egy másik sátorban David Guetta szólt dj-k tolmácsolásában. Már akinek sikerült eljutni ’A’ pontból a kapuig: láthatóan sokan feladták a küzdelmet a tokaji borok hatása alatt, és inkább a domboldalon dőltek le, azaz ki. A fesztiválon belül már kevésbé a borok, inkább a sör volt a kedvenc. A folyékony kenyér visszaváltható ökopoharakba folyt, ezzel is erősítve a fesztivál öko-jellegét.

Hegyalja 2012 csirke

Az idei fesztivál legjobban várt fellépőire több ezren vártak: megtelt a színpad előtti tér a Stereo MCs fellépésekor, a Suicide Silence és a kaliforniai Enter Shikari már csütörtöktől a fesztiválozókkal bulizott és fröccsözött. Pénteken a finn Sonata Arctica kóstolt bele a magyar gasztronómia legjavába: koncertjükre a színpad mögött, bográcsban készült marhapörköltből nyertek energiát. Ami ezután jött, az maga volt a fesztiválforradalom: a Biohazard-frontember Billy Graziadei szó szerint fejre állította a Tisza-partot: a színpadállványon, fejjel lefelé lógva tépte a húrokat, de a saját koncertje előtt még a Skindredhez is átszaladt a másik nagyszínpadra, hogy eltoljon egy közös számot a brit ragga-hip-hop-metal bandával.

De nincs fesztivál Kiscsillag és 30Y nélkül; a pécsi együttesek a tokaji fesztiválozóknál is a kedvencek között voltak, de az esték jó hangulatát nagyrészt a hazai fellépők alapozták meg, gyakran egy-egy szám erejéig közösen színpadra állva.

Hegyalja 2012 Kiscsillag képek

Méltatlanul kevesen tisztelték meg viszont jelenlétükkel Soerii és Pooleket, akik minden fesztiválon őrült hangulatot teremtenek. A törpét, vetkőző lányokat, jelmezeket és csirkét felvonultató társaság elhozta a Brutális nyarat, de a show félidőben tragikus módon félbeszakadt: a csirke feje eltűnt, emiatt a zene is elhallgatott.

Hegyalja 2012 képek

Akit a zene nem hozott lázba, vagy más elfoglaltságot keresett nappalra, stand-up, karriertanácsadás, evezés, színház, strandolás, beszélgetések, és persze a tokaji borospincék hűse várta. Guiness-rekord is született Hegyalján, mégpedig egy gigantikus zuhanyzóban: 409-en tusoltak együtt, több mint 12 liter AXE tusfürdő és 12 locsolófejből alázúduló víz segítségével, ezzel megdöntve a tavalyi mauritiusi rekordot. Csinos lányokból se volt hiány, a hangulatot pedig tüzes AXE angyalok, illetve kaszkadőr trükkökkel Piroch Gábor csapata fokozta.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Hegyalja: több mint fesztivál

Tokaj és Rakamaz július 18. és 22. között több mint fesztiválhelyszín:...

Hegyalja - aki volt már, visszavágyik

Aki egyszer már járt Hegyalján, az mindig visszavágyik. A nyüzsgő kis ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!