Közösségi slágerlista: Majka és Plazma az élen

SZÓRAKOZÁS szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Az első magyar közösségi slágerlistán a televízió csatornák műsoraiból ismert arcok vagy korábbi valóságshow szereplők viszik a pálmát. Az év első öt hónapjában feltöltött zenei tartalmak között a legnézettebb 7,4 millió megtekintéssel Majka & Curtis & Blr "Belehalok" című produkciója toronymagasan vezeti az Artisjus videómegosztó toplistát.

cikkhez kapcsolódó kép

A hazai alkotók érdekeit képviselő Artisjus Egyesület június 21-én, a Zene Ünnepe alkalmából publikálta az első hivatalos magyar közösségi slágerlistát a Dal+Szerző magazinban. Az év első öt hónapjában feltöltött zenei tartalmak között a legnézettebb 7,4 millió megtekintéssel Majka & Curtis & Blr „Belehalok” című produkciója. A legerősebb műfaj 2012 első felében a rap, ami a top 10-ből hét zenei videót jellemez.

Az „Artisjus videómegosztó toplista” és az „Artisjus közösségi oldal toplista” alapját a 3G Multimédia Kft. technológiája adja, amely a legfontosabb videómegosztó, valamint a hazai legnépszerűbb közösségi oldal adatai alapján állítja fel az adott időszakban legjobban pörgő előadók rangsorát.

A magyar alkotók közül már sokan tudatosan élnek a világháló és a közösségi média nyújtotta lehetőségekkel, intenzíven folyik a weben a zenei tartalmak marketing tevékenysége. Ugyanakkor a hagyományos lemezkiadók szerepe csökken. „Az internet új zenei sztárjait részben a televíziós valóságshow-knak köszönhetjük” – világítja meg a slágerlista hátterét Tóth Péter Benjamin, az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatója. „Emellett előre törtek a független vagy önmenedzselt produkciók is. A zenei élet szereplőinek fel kell vennie a fonalat, ezért is fontos az Artisjus által vállalt zeneipari közszolgálat és oktatás.”

Artisjus videómegosztó toplista (2012. január - május):

1 Majka & Curtis & BLR: Belehalok
2 Plazma: Baszni tudsz
3 Young G: Játssz velem
4 Punnany Massif: Élvezd
5 Stereo 2.0 Feat Players: Mielőtt elmennél
6 Plazma: Ments meg
7 MC DC Feat. Cecília K-S.: Cseppje a tengernek
8 Muri Enikő: Késő már
9 Fluor: Hello, nyár!
10 Deniz Feat. Palej Niki: A hazám

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Alien Abduction
» játékajánló: Alien Abduction
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275