Barátok, örömködés, zene - Motorhead-del és Ákossal zárt a Hegyalja

SZÓRAKOZÁS szerző: Tóth Zsófi | 0 hozzászólás

Pénteken korán indult a nap, hiszen már délután négykor a Middle Finger Club által elhíresült Stiff Bastard foglalta be a Jim Beam színpadot, s elkezdődött az éjszakába nyúló zúzda.

cikkhez kapcsolódó kép

Péntek

Szép nyitány volt a fullasztó hőségben, s nagy elismerés a zenekarnak, hogy ekkora hőség ellenére végig tombolták a bulit. A folytatásban a Cadaveres legénysége fűzte tovább a dallamokat, a tőlük megszokott taposós-éneklős stílusban. Őket követte a Neck Sprain, a nyakasok valóban nem kíméltek meg minket a bólogatástól, hiszen mindenkinek automatikusan megindul a feje a riffekre. Ős Neck Sprain nóták s újabbak egyaránt kellemes fogadtatásban részesültek, s mára már nem kérdés, hogy Apey méltó utód az énekesi poszton.

Watch my Dying helyett ezúttal a PASO-t választottuk, hogy a naplementét vidám ska dallamok mellett élvezhessük. A népes számú zenekar egy perc alatt táncra bírta a közönséget, örömzene volt ez a javából, s persze a fehér öltöny és kiskalap, mint elengedhetetlen kellék és stílus elem, még ebben a hőségben sem maradhatott el. Őket a Kispálkövette a nagyszínpadon, de mivel minket rendkívüli boldogsággal töltött el feloszlásuk híre, a Jim Beam színpadhoz menekültünk, ahol a hazatérő Ektomorf várt minket. A Nem engedem és a Testvérdal szerzői nem titkolt Sepultura nyúlással tolják a metált évek óta, s ügyesen kihasználva az énekes cigány származását, valami mindenkiben megragad ebből a zenekarból. Nekem őszintén túl sok jó nem, hiszen a zene elég ötlettelen, Zotya konferáló szövegei inkább színpadiasak, mint őszinték, de csordultig telt sátor azt mutatja, hogy azért jókora rajongói táborral bír ez a banda.

Hegyalja Fesztivál 2010 képek

A Motorhead a legjobban várt koncert volt ezen a fesztiválon, hatalmas tömeg jött el őket megnézni, fiataloktól az örökifjú ötvenesekig, amerre a szem elállott, mindenhol motoros pólókban feszítettek kicsik és nagyok. A legendás zenekar négy éve már meghódította a tokaji színpadot, így hazatérőként ünnepelte őket a tömeg. Én is lelkesedéssel fogadtam őket, de aztán hamar rádöbbentem, hogy ez sem az én zeném, jó ez a rock, de nekem pár szám után kiszámítható és kissé unalmas is. Viszont Lemmy karizmája kárpótolt, hiszen ez a hang még 65 évesen is a legnagyobb rákenroll torok, és reméljük, még sokszor fogják megörvendeztetni a motorosokat.

Egy érzésnyire átpillantottunk Roots Manuvára, majd a Meshuggah metálkodására értünk vissza. Matekmetál, és bulizni próbáló fiatalok, pedig hát ez a zene aztán nem táncra való. Összefolyó, sűrű, hömpölygő riffek. Az én punkrockhoz szokott fülemnek sok, értelmezhetetlen és csömör is volt egyszerre. De a hozzáértők szerint zseniális volt, szóval kedvükért emlékezzék rájuk így mindenki.

S hogy minden stílusból legyen valami, a Hősök szövegelését sem hagyhattuk ki a nap végén, s utána már a csak hajnalig tartó after partyt kellett túlélni a fesztivál zárónapjához.

Szombat

Elérkezett az utolsó nap is, fájó szívvel indultunk neki megszokott napi programjainknak. Már más ízű volt a bor, picit piszkosabb a Tisza, de úgy éreztük magunkat, mint a kisgyerek lefekvés előtt, aki még játszik egy hatalmasat. Mi is ezzel a lendülettel vágtunk neki a koncerteknek.

Hegyalja Fesztivál 2010 Ákos

Az Óriás – IHM – Fish hármas a megszokott színvonalon teljesítettek, mint ahogy évközben a budapesti bulikon ezt már megszokhattuk. Az Óriás lazább, táncolósabb, az Isten Háta Mögött elvont, elgondolkodtató, lassú és néhol fájdalmas, a Fish pedig bulizós, levezető pörgés.

Közbe átkacsintottunk azért a nagyszínpados Quimbyre, hiszen ha örömködés és keserédes szomorkodás tökéletes egyvelegére vágyunk, náluk nincs jobb. Bérelt helyük van a nagyszínpadon, legyen is, tökéletes fesztivál zenekar, szimpatikus zenészekkel és rengeteg emberrel, akik minden alkalommal teli torokból, csukott szemmel, elvarázsolva éneklik a dalokat.

A walesi Funeral for a friend kedvelt bandám, pont annyira pop punkos, hogy befogadható legye, s pont annyira kemény, hogy azért ne legyen cukormázas. Tiszta ének, és kemény riffek szépen váltották egymást, megvolt a kötelező repertoár, de a katarzis elmaradt. Valahogy nem sikerült átadniuk a színpadról az életérzést. Talán a magyar vagy hegyaljás közönség nem igazán tudott velük mit kezdeni.

Hegyalja Fesztivál 2010 képek

Bezzeg Ákos. Ő ugye hazánk fia, s most már ikon is, kétségkívül az egyetlen igazi pop sztár idehaza, ha lehet ezt mondani. Profi háttérstáb, pontos, precíz kivitelezés, s fegyelmezetten megszervezett show. Fény, látvány, hangok, minden a helyén, s hozzá egy igazán megosztó személyiség, Ákos. Akit pont annyira trendi imádni, mint gyűlölni, de kevés ember tud közömbösen állni hozzá. Vitathatatlan a szerepe a magyar könnyűzenében, de a politikában is, ami pont annyira tett jót a hírnevének, mint rosszat. S ez a koncerten is látszott. Rengeteg ember énekelt vele, átszellemült arccal, s rengeteg ember kerülte el borzongva a nagyszínpadot, s menekült máshová.

S menekülnénk mi is… el a budapesti hétköznapok szürkeségéből, el a munkából, el a városból… Valahová, ahol hangosan szól a zene, ahol minden jó barát találkozik, ahol aranyszínű bor folyik, s az ottani élmények feltöltenek egész évre. Már csak az nyugtat, hogy jövőre újra lesz, s mi újra ott leszünk, s már pár nappal kevesebb, mint egy évet kell rá várni. Megkezdtük a visszaszámlálást…

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Hegyalja - aki volt már, visszavágyik

Aki egyszer már járt Hegyalján, az mindig visszavágyik. A nyüzsgő kis ...

Hegyalja Fesztivál 2010 - Már ezrek érkeztek!

Keddre megduplázódik Tokaj lakossága. Már délelőtt közel ezer hegyaljá...

Íme a Hegyalja Fesztivál fellépői!

Kit a borok, kit az egyedülálló koncertek, kit a vidéki fesztiválhangu...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!