Hegyalja - aki volt már, visszavágyik

SZ?RAKOZ?S szerző: Tóth Zsófi | 3 hozzászólás

Aki egyszer már járt Hegyalján, az mindig visszavágyik. A nyüzsgő kis vidékre, a hűvös borpincékbe, a kellemes árnyékot adó Tisza partra s leginkább a súlyos riffektől hangos fesztiválra. Barátok, örömködés, s zene, a legjobb előadóktól. Ezt vártuk egész évben, s ezt kaptuk idén nyáron is. Pedig rémisztgettek minket eleget, hogy az árvíz elmossa nyári álmunk, de köszönet mindenkinek, aki gondoskodott róla, hogy idén is kedvünkre mulassunk július legfullasztóbb napjain.

cikkhez kapcsolódó kép

Szerda

Sokat fejlődött a fesztivál tavaly óta: egy igazi kis öko faluba csöppentünk, meglepően kulturált és tiszta vizes blokkokkal, ahol a makacs fesztiválkosztól megszabadulhattunk, s visszaváltható műanyag poharakkal. Ami ugyan 200 ft-al megdobta az ital árát, de az okosabbak megtartották, használták több körön keresztül, a butábbak továbbra is eldobták… De így is lényegesen kevesebb szemét keletkezett, mint az elmúlt években.

Na de térjünk rá a lényegre, hiszen elsősorban mulatni jöttünk Tokajba, s a négy nap nem kevés magyar és külföldi híresség gondoskodott a megfelelő hangulatról fent a színpadon. Minden napunk okos terv szerint haladt, délelőtt strandolás, délután a boros pincék elfoglalása, majd ha leszáll az est, vagy legalábbis színpadra lép a nyitó banda, akkor irány a fesztivál.

A fesztiválnyitó számunkra a Kowalsky meg a Vega volt, aki már évek óta garancia a jó hangulatra. Kowa idén is megtáncoltatta forradalmi énünket az olyan örökzöldekre, mint a Fekete Lepke, Többet érdemelsz vagy a Balul sül el. Nélküle nem is lenne igazi Tokaj, kell a sok zúzás mellé egy kis lazulás is. Kowa után gyorsan átvágtattunk meglesni az Idorut, akiket először láttam a tagcserék után. Profizmusban nincs hiány, nem hiába a Fonogram díj, de nekem mindig van velük kapcsolatban egy kis hiányérzetem, reméljük idővel ez az új felállás csökkenti.

Nem úgy az Insane, akik őrületesen jó partyt kerekítettek a Jim Beambe, felcsendültek régi klasszikus, s a legutóbbi lemez ütősebb nótái is. Bár a srácok körbe turnézzák az egész országot, sőt már átlépve az országhatárokat külföldön is egyre sikeresebbek, ugyanolyan lelkesedéssel és beleéléssel zúzták végig a számaikat, mintha erre a bulira próbáltak volna egész évben. Erős váltás következett aztán az estében, ugyanis a Zuboly stílus kavalkádjából sem maradhattunk ki. Itt aztán volt minden, csujogatás, szövegelés, s két remek feldolgozás: a nyolcvanas évek kultilkus darabjára, a Forever young-ra vonyított a lelkes közönség, majd a Quimby: Most múlik pontosan c. nótája kapott új köntöst.

Nem vagyok egy Tankcsapda fan, sőt, a magam egyszerű harcával lázadok ellenük: sosem nézem meg őket fesztiválon, mert nem értem, hogy miért nagyszínpad, miért fő időpont, és hogy a Kispállal együtt miért mindig ők és mindenhol és hogy nem unják már, de komolyan! Szóval most is csak egy szám erejéig ugrottunk be egy pogóra, amikor is minden fiú ölébe parancsoltak egy lányt. De ennyi elég is volt a következő nyárig.

Hegyalja Fesztivál 2010

Levezetésként aztán a Blind Myself mindig megbízható receptjét választottuk: zúzás, késő esti metálkodás. S bár nekem nem szívem csücske a Blind, fesztiválokon mégis szívesen hallgatom őket, mert remek hangulatot tudnak varázsolni szigorúságukkal.

Ezután még néhányszor teletöltettük, majd kiürítettük műanyag poharaink, s elvonszoltuk magunkat a sátorig, hogy ha kipihentem nem is, de néhány óra alvás után belevágjuk magunkat egy újabb napba Tokajon.

Csütörtök

A tikkasztó hőség ellenére már korán mozgolódni kezdett a kemping, sztorizgatások a tegnap estéről, kígyózó sor a női mosdónál, a keményebbek már a reggeli sörülket kortyolták, mi csak tiszta vízért ordítottunk. A Tisza parti strandolás után meglátogattuk kedvenc pincénket, ahol megalapoztuk az esténket a finom, hűs, tokaji nedű segítségével, hogy olajozottan működjünk egész éjszaka. Majd belevágtunk a sűrűjébe, s kapásból egy hatalmas bulival indítottunk: Subscribe!

Hegyalja Fesztivál 2010

Nekem akárki akármit a mond, a Subscribe akkor is a magyar underground metál legzseniálisabb csapata. Technikás de élvezhető számok, táncolható s egyszerre üvölthető, a bulik 100%-on pörögnek, s mindig hatalmas tömeg tombol rájuk. Ez most is így volt, kaptunk vegyesen új és régi nótákat, Edda klasszikust, s idő híján egy mixet, amibe a legjobb számok ütős részeit rakták össze. Így bár voltak hiányérzeteink, mégis a legtöbb nótából kaptunk egy kis ízelítőt. Ezután belekukkantunk az őket követő Irie Maffiába, akik nálam már kezdik súrolni az unalmas kategóriát, ami kár, mert régen lelkesen jártam a bulijukra. Székhelyünket áthelyeztük a Maláta bárba, ahol a program egy egész estés metál arzenál volt. Indításként a Grand Mexican Warlock muzsikáját ízlelgettük, amely úgy csap szét a húrok és agysejtek között, hogy mégsem okoz fájdalmat, hiszen könnyeden, dallamosan teszik mindezt. Őt követték az ex Insane Oszi vezetésével a Wrong side of the Wall, akik már nem voltak ennyire kegyelmesek, sem a hangszerekkel sem a közönséggel, ha a kemény hangzásról volt szó.

Egy pár dal ereéig átnéztünk az aznapi „főfellépő” műsorára, hiszen a futurisztikus show elemek még engem is ott marasztaltak Groove Armadan, bár a zene tőlem fényévekre áll. A csütörtöki pörgést a Kettőnégy metál műsor hegyalja show-jával zártuk, ahol volt sörivó – és léggitár verseny, ahol a fesztiválozók és az aznapi fellépők is bizonyíthatták, hogy tombol bennük a rákenroll. Bennünk már kevésbé, úgyhogy csendes nyugis borozgatás után felkészítettük a testünk a pénteki bevetésre.

Kapcsolódó:
- Beszámoló a Hegyalja utolsó két napjáról
- Még több videó a Hegyalja Fesztiválról - kattints!

Szólj hozzá Te is!

3
phoebesss, 2018. 07. 28. 05:16
válasz erre az üzenetre

http://www.hydiapearls.com Coach Outlet Online
http://www.lumbergear.com Coach Factory Outlet
http://www.peoplesparkfilm.com Coach Factory Outlet
http://www.insite13.com Coach Outlet
http://www.artiswhyigetupinthemorning.com Coach Factory Outlet
http://www.wowinnovators.com Coach Factory Outlet
http://www.outletcoachonlinestores.com Coach Outlet Store Online
http://www.outletstorescoachonline.com Coach Outlet Store Online
http://www.chawengbayview.com Coach Factory Outlet
http://www.hamstersblog.com Coach Outlet Online
http://www.trudysfountainofyouth.com Coach Outlet Store
http://www.unpluggedtucson.com Coach Outlet Online
http://www.cpachpursesfactoryonline.com Coach Purses Outlet
http://www.factoryoutletonlinecoachstore.com Coach Factory Outlet
http://www.glamour-illustrated.com Coach Outlet Store
http://www.factoryonlinecoach.com Coach Factory Outlet

2
Tóth Zsófi, 2010. 08. 04. 09:40
válasz erre az üzenetre

Azért fikázom le, mert ismerem, véleményt nyilvánítani pedig szintén nem bűn. Zenei ízlésről pedig nem vitatkozom, mert felesleges...

válasz a(z) 1. üzenetre
1
kekcapa, 2010. 07. 29. 15:25
válasz erre az üzenetre

Nem értem miért fikázod a Kispált?!! Lehet, hogy nem ismered, igaz, a tudatlanság nem bűn, csak ciki!)

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Rekord, pörkölt és fesztiválforradalom: Hegyalja 2012

Tokaj festői szépsége és borai önmagában megérdemli, hogy évente egysz...

Hegyalja: több mint fesztivál

Tokaj és Rakamaz július 18. és 22. között több mint fesztiválhelyszín:...

Lépj fel a nagyszínpadon! - Hegyalja 2012

Tegyél fel a nagyszínpadra! címmel május 24-én elindul a magyar és a n...

Barátok, örömködés, zene - Motorhead-del és Ákossal zárt a Hegyalja

Pénteken korán indult a nap, hiszen már délután négykor a Middle Finge...

Hegyalja Fesztivál 2010 - Már ezrek érkeztek!

Keddre megduplázódik Tokaj lakossága. Már délelőtt közel ezer hegyaljá...

Idén nem lesz Budapest Parádé

2007. augusztusának utolsó hétvégéjén ismét a Népstadion Kert ad ottho...

Hungaroring: Kész Cirkusz!

Egy évnyi böjt után alig egy hete bőgtek fel először a motorok a mogyo...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!