Megzsarolták a Metallicát! - a sztárfotós Anton Corbijn titkai

SZÓRAKOZÁS szerző: sajtoklub.tv - graffiti | 1 hozzászólás

Ágyékkötőben fotózta le David Bowie-t, megzsarolta a Metallica zenészeit, akik az ő kedvéért nyíratták le loboncos hajukat. Királyt csinált klipjében a Depeche Mode-ból.

cikkhez kapcsolódó kép

Anton Corbijn az a művész, akinél sorban állnak a szupersztárok, hogy fényképezze le őket, vagy elkészítse videoklipjüket. Ő adott lelket a Depeche Mode zenéjéhez, és ő alakította ki a U2 arculatát.

Corbijn munkássága első éveiben David Bowie-ról készült portréja volt az egyik leghíresebb. A fotón az akkoriban Nagy-Britannia egyik legnagyobb sztárjának kikiáltott énekes egy szál ágyékkötőben, smink és minden díszlet nélkül volt látható egy fekete-fehér képen. Már ekkor is feltűnt Corbijn mindenkitől elütő, erőteljes, mégis puritán stílusa, amely éles kontrasztban állt a popkultúra színes világával.

Anton Corbijn világhírét azonban a Depeche Mode-dal való találkozás alapozta meg a 80-as évek közepén. Az együttes tagjai a fotók megjelenése után teljesen összenőttek a fényképésszel: a művész tucatnyi videóklipet, lemezborítót és fotósorozatot készített az együttesről.

Természetesen Corbijn nemcsak a Depeche Mode-dal dolgozik, kamerája előtt számos híres zenész, színész, vagy politikus pózolt már. Sőt! Egyesek még átváltozásra is képesek voltak csak azért, hogy hajlandó legyen velük dolgozni. Erre példa a Metallica együttes teljesen új frizurája! Amikor ugyanis a csapat dobosa megkereste Corbijn-t, hogy a jövőben készítse ő klipjeket, lemezborítójukat és színpadi képeiket, a művész elutasította a felkérést, mondván, hogy ilyen csatakos hajú bandával nem tud mit kezdeni. „Hogyan lehetne mégis megoldani?” – hangzott a kérdés a túloldalról. „Vágassák le a hajukat, és akkor együtt tudunk dolgozni” – válaszolta nemes egyszerűséggel Corbijn. A világhírű zenekar pedig engedelmeskedett!

Anton Corbijn életét és izgalmas munkásságáról szóló film ma este a XXI. században látható

Szólj hozzá Te is!

1
regi, 2009. 12. 22. 14:46
válasz erre az üzenetre

ez nemes egyszerüséggel felháborító,ő egy senki ahoz hogy csak úgy zsarolgassa a metallicát. a METALLICÁT nem lehet zsarolgatni

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Cursor*10
» játékajánló: Cursor*10
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!