Debreceni Virágkarnevál idén is!

SZÓRAKOZÁS szerző: graffiti | 8 hozzászólás

Augusztus 15-én Magyarország egyik, külföldön is méltán híres látványossága, a Debreceni Virágkarnevál veszi kezdetét. Ahogy az elmúlt években, úgy most is egyhetes programsorozatot hirdet a cívisváros: lesz zene, tánc és természetesen megannyi virág. A sztárfellépők sorában Szintetár Dóra és Bereczki Zoltán, Vladimir Četkar, Matt Bianco, a Bolyki Brothers, a Magyar Állami Népi Együttes valamint a Neoton Família szerepel.

cikkhez kapcsolódó kép

Debrecen ismét egy teljes hétre virágba borul. A város legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvényén hagyományosan lesz „virágok utcája”, ami a sétálóutcán várja az érdeklődőket, virágvásárlási lehetőséggel. A virágok mellett helyet kap kézműves vásár, virágkiállítás virágkötészeti bemutatóval egybekötve, valamint egy fotókiállítás is, amely a korábbi karneválok hangulatából ad ízelítőt.

A karneváli hét minden estére kínál programokat. Augusztus 15-én a Magyar Állami Népi Együttes Magyar Concerto című előadásával indul a koncertek sorozata. 16-án este a Musical Gála biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Németh Attila közreműködésével. Vasárnap, 17-én, 20 órakor a beat zenéé a főszerep a Kossuth téren, ahol a Mindhalálig Beatles zenél. Hétfőn, 18-án az est főszereplői a Bolyki Brothers, akik igazi, humorral fűszerezett „családi hangulatot" varázsolnak a közönség elé.
A karneváli felvonulást megelőző estén a jazz egyik fiatal művésze, az Amerika és Európa szerte már toplistavezető Vladimir Četkar koncertezik, majd őt követi a jazz és latin pop ritmusokkal a debreceni színpadon a Virágkarnevál sztárvendége, a ’90-es évek zenei világának egyik meghatározó alakja, a brit zenei élet legjelesebb képviselője, Matt Bianco.

Az augusztus 20-i programban a főszerep a virágoké, a virágkocsiké, amelyek elkészítéséhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. A karnevál több mint 100 éves történelme alatt 600 virágkocsit és több tízezer felvonulót láthatott a több millió látogató. Az államalapítás ünnepét a tűzijátékot követően a Neoton Família koncertje koronázza meg.

Szólj hozzá Te is!

8
ági, 2011. 02. 03. 19:33
válasz erre az üzenetre

Tiszteletem a dolgozóknak!

7
messzimama, 2010. 12. 15. 18:20
válasz erre az üzenetre

Magam,Pécsen láttam ezt a felvonulást,a koronát és a többi látványosság virágból volt mese szép .,

6
Hajni, 2010. 10. 01. 23:08
válasz erre az üzenetre

Tomi! Ha írsz valahová, s kérni is akarsz, akkor tanulj meg helyesen írni! Borzalom!

válasz a(z) 3. üzenetre
5
xd:), 2010. 10. 01. 16:52
válasz erre az üzenetre

király

4
szarházi, 2008. 08. 27. 14:42
válasz erre az üzenetre

3
Tomi, 2008. 08. 21. 15:10
válasz erre az üzenetre

valaki tudna segiten?Sopronbol vagyok és tavaj voltam a vírágkarneválon és tecet.van it Sopron ba ismerősőm aki ot szűletet és ot nevelked et fe.
valakinek meg vanak a vírágkarnevák képei.havali megosztaná velem miné tőb képet az léci küldje el
tamasholpar@postafiok.hu ra kősőnőm
Szép napokat
üdv tomi

2
tina, 2008. 08. 03. 20:44
válasz erre az üzenetre

szia

1
Kriszti, 2008. 07. 22. 12:53
válasz erre az üzenetre

nem lehet oda jutni se vonattal, se busszal Pécsről, csak ha 100-szor átszállunk!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Police Pursuit
» játékajánló: Police Pursuit
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!