Lovasi András borzalmas szülinapja

SZÓRAKOZÁS szerző: Mariann | 1 hozzászólás

Lovasi András június 20-án már 41 szál gyertyát fújhatott el a tortáján. Szülinapi ajánddéként mi egy kicsit megbolygatjuk Lovasi barátunk múltját.

cikkhez kapcsolódó kép

A kis Andris 1967-ben látta meg a napvilágot Pécsett. Gyermekkorát is a Baranya megyei székvárosban töltötte. Ki gondolta volna 1984-ben a későbbi frontember a Pécsi Tudományegyetem földrajz szakára nyert felvételt, de sajnos (vagy nem sajnos) egyetemi pályafutása nem tartott sokáig, 1987-ben eltanácsolták. Ám alighogy kitette lábát onnan nemsokkal már a Kispál és a Borz zenekarban találta magát, ahol szövegíróként és gitárosként kezdte el rontani a levegőt. A banda első lemezének megjelenése óta sikerük töretlen. Egy nem mindennapi színfoltként tündökölnek a hazai rockzene egén.

Mindebben komoly szerepet kap Lovasi sajátos, néhol szarkasztikus, néhol patetikus szövegvilága. A zenekar muzsikájában a korai Police hatása éppúgy felfedezhető akárcsak David Bowie, de mindezekből a tagok egy nagyon sajátos, "kispálos" hatást hoztak össze. A zenekar filmekben is közreműkődött, legismertebb ilyen megmozdulások a Csinibabában volt.

Bandi a zenélés mellett példás apuka, két gyermekkel is büszkélkedhet. Mindemellett egy szólólemezzel is büszkélkedhet, ami 2001-ben került a boltok polcaira és a Bandi a hegyről címet kapta.

2005-ben aztán újabb forduló állt be az életében. Az ex-Kispálos Ózdi Rezsővel, Bräutigam Gáborral és Leskovics Gáborral életre hívta a Kiscsillag elnevezésű zenekart, amellyel szintén szép sikereket érnek el és egyre szélesebb körben kedvelik meg őket is.

Így a végére nem maradt más hátra, minthogy így a világháló kesze-kusza szálain át nagyon sok boldog születésnapot kívánjuk Andrásnak! S nem mellékes jó pecázást is neki Orfűn, hiszen június 19-től együtt alterozik jobbnál jobb bandákkal a Fishing on Orfűn. Ha van kedvetek látogassátok meg személyesen is !

Szólj hozzá Te is!

1
bm, 2008. 07. 11. 17:08
válasz erre az üzenetre

Leskovics Gábor, nem Leszkovics; amúgy pedig Lovasi gitáron kezdett a Kispálban, nem pedig basszuson. A basszeros Ózdi Rezső volt az induláskor... Nem ártott volna utánanézni Lovasi pályájának a cikk megírása előtt.

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

A 30Y köpköd a koncertek előtt

Sokak nagy bánatára a Tavaszi Fesztiválkor esedékes 30Y koncert Zoli é...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Match a Hottie!
» játékajánló: Match a Hottie!
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275