Ha elkap a szombat esti láz

SZÓRAKOZÁS szerző: Mariann | 1 hozzászólás

Egy igazi újságíró sosem pihen! Még akkor sem, mielőtt belevetné magát a szombat éjszakába, és a táncparkettre pördülne. Én se tettem másképp. Még mielőtt a Club Babylont az uralmamba vettem volna beszélgettem egy jót a rezidens DJ-kel, Dj Molával és Syllel, és a koordinátorral is váltottam néhány szót.

cikkhez kapcsolódó kép

Mesélnél a pályád kezdetéről?
Mola: A zenén nőttem fel. Rengeteget hallgattam rádiót. A középiskolákban a suli bulikon már pörgettem a lemezeket. Utána is folyamatosan dolgoztam és igyekeztem lépést tartani a korral, az újdonságokkal. Vizsgázott lemezlovas vagyok. Hivatalosan 1989 óta vagyok a szakmában.

Milyen stílusú zenékkel kezdted?
Mola: Míg mások Modern Talkingot vagy Bad Boys Blue-t játszottak én már akkor is funky-t, soul-t, rap-et játszottam. Meg amolyan tipikus amerikai feka zenét. Gondolok itt többek között az Earth wind and fire-re, a Curtis Blow-ra vagy a People Choice-ra, akiknek Erős Attiláék a közelmúltban leporolták a Party is a groovy thing-jét. Vagy ott van még a Cool and the Gang vagy a Shakakan is. Ez utóbbi a régi Rózsafás időket juttatja eszembe.

Mielőtt a Club Babylon rezidense lettél, hol pörgetted a lemezeket?
Mola: Békéscsabán a Trófeában, a Sörkertben, míg Gyulán a Hárlemben csináltam a bulikat. Ha már említetted, hogy pörgettem a lemezeket meg kell, hogy jegyezem, óriási zenei parkom van bakelit lemezekből. Sokáig ezekkel dolgoztam, de miután teret hódított a digitális technológia én is váltottam. De persze nekem is volt kazettás korszakom. Hiszen mindenki így kezdi...

Hogyan lettél a Babylon rezidense?
Mola: 8 éve már, hogy megkerestek. Azóta itt döngettem a modern és elektronikus disco zenét.

Gondolom már vannak saját kiadványaid is.
Mola: Igen, foglalkozom zenekészítéssel. Itt például olyan remixekre gondolok, mint Dj Miller Only Virgin-je, ami hivatalosan meg is jelent az E-Club Revolution albumon, de a Flamemakers Get funky-ját is újramixeltem, ami idén tavasszal fog kijönni. Továbbá van egy saját dalom is, Hello a címe, amit egy fekete barátommal, Onix-szal hoztam össze.

Vannak-e aktuális kedvenceid?
Mola: Igen. Ilyen többek között Deadman5, Martin Solbeig vagy John Dahlback, amik egyben irányvonalat is adnak nekem, illetve egyfajta keresztmetszetei annak, amilyen zenéket játszani szoktam.

Mit érdemes tudni az április 11-én megrendezésre kerülő Anno Babylon partyról?
Mola: Ezen az estén hasonlóan a péntekihez csak régi, retro zenék fognak szólni és a hangulat fokozását még egy Szeged környéki, nagy múltú lemezlovas, DJ Rat'n is biztosítani fogja velem együtt.

Van még valami, amit esetleg el szeretnél mondani?
Mola: Igen. Meg szeretném jegyezni, hogy a zene hangsúlyos az életemben. A lemezlovaskodást hivatásszerűen űzöm. Ez tölti ki a napjaim. Igyekszem az előremutató zenéket és dolgokat követni és olyan zenei stílust megragadni,a mit nemzetközi berkekben is játszanak.

Mola után Syl-lel, polgári nevén Szilágyi Szabolccsal is váltottam néhány szót, aki a club új termének házigazdája.

Budapestről jösz le hozzánk minden hétvégén. A fővárosban hol és merre találhatunk meg?
Az Alcatrazban én vagyok péntek esténként a rezidens. De előtte játszottam a B7-ben, a Kaméleon Klubban, az Old Man’-ben öt évig, illetve a Fortuna Dance Café-ban. De nemcsak itthon dolgoztam DJ-ként.

Mesélnél erről bővebben?
Egy alkalommal Pesten játszottam mikor a görög tulaj odajött hozzám és elhívott Korfura játszani egy szezonra. Az egy szezonból öt év lett. 2 éve pedig a Balatonnál is pezsdítem a hangulatot a siófoki Palm Beach-en hétköznaponként.

Hova tudnád a zenei stílusod besorolni?
A repertoárom 70 százalékát az r'n'b és a funky teszi ki.

Melyiket tartod hálásabb közönségnek? A pestit vagy az ittenit?
A Békés megyei sokkal jobb a pestinél. Ezért is utazok minden éten 500 km-t.

Mióta is vagy a Babylon rezidense?
2006 novembere óta, vagyis másfél éve.

A lemezlovaskodás mellett valami más területen dolgozol még?
Nem, 1996 óta dolgozok DJ-ként és '98 óta aktívan csak ennek élek.

Eddig milyen remixeid láttak napvilágot?
Megemlíteném többek között a DJ Syl and M-sky Let's fuck remixet, amit külföldön is játszottak. Vagy ott van a DJ Dragon s and Flamemakers Get funkyja vagy a DJ Syl és Jr. Remix, aminek nagy sikere volt. Valamint Éliás Jr. összes lemeze. A legújabb korongján pedig én is közreműködök a zene szerzésében.

Végül pedig pár szót váltottam Jeles Józseffel, hogy milyen nagy dobásokra is készül a klub a jövőben. Elmondta, hogy terveik szerint havonta egyszer le fognak hívni egy nemzetközi berkekben is isert nevet, valamint minden negyedévben egy komoly sztárvendég segítségével szeretnék igazán megtáncoltatni a Babylon közönségét. A jó múltkoriban például itt járt Till West, most hétvégén Ian Carey fogja a korongokat pörgetni, májusban Thomas Gold teszi náluk tiszteletét és valamikor augusztus elején pedig Armand Van Helden fog felelni a jó hangulatért. A nemzetközi szintű produkcióknál pedig valószínűleg még a nagytermet is ki fogják nyitni a szórakozni vágyók előtt.

Szóval, hölgyeim és uraim! Úgy tűnik az elkövetkező hónapokban igencsak érdemes lesz látogatást tennünk a Babylonban. Szóval bátran vessétek csak bele magatokat a féktelen bulizásba!

Szólj hozzá Te is!

1
Lili, 2008. 05. 14. 18:16
válasz erre az üzenetre

Mola nagyon-nagyon jó dj!!Szeretünk!!! A Thomas Goldon voltunk, de Armandra is 100 hogy megyünk!! Csak így tovább!!!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Travian
» játékajánló: Travian
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275