3:10 to Yuma - Börtönvonat Yumába

SZÓRAKOZÁS szerző: Szendy László | 0 hozzászólás

A film - egy 1957-es klasszikus western story feldolgozása - a 19. századi Arizona kopár tájain játszódik, ahol a falábú veterán, Dan Evans farmer (Christian Bale) egy súlyos aszályt követően a fennmaradásért küzd...

cikkhez kapcsolódó kép

Hogy családját a bajból kihúzza, 200 dollár fizetségért vállalja, hogy kísérőnek társuljon a fejvadászokhoz, akik a legendás banditát, Ben Wade-t (Russel Crowe) szállítják a Yumába tartó vonathoz, amely egyenesen a börtönbe, a bitófához vinné. Amikor azonban Wade bandája tudomást szerez az akcióról, Evans és Wade, illetve a csapat többi tagja klasszikus élet-halál párbajban találják magukat.

Russell Crowe-nak a gonosztevő megszemélyesítése jutott, Bale-nek meg a viszonylag egyszerűbb, egyenes földművesé, mégis azt kell mondanom, hogy rá osztották a nehezebb feladatot. Crowe is hatalmas, de a cool gonosztevőt könnyebb lehetett filmre vinnie, mint Bale-nek a teljesen hihető, ám mégis érdekes, átlagos embert.
Ha nem lenne elég, hogy két karizmatikus, baromi jó színészt szereztek meg a főszerepekre, a mellékszereplők sem fogják vissza magukat, ha remeklésről van szó. Kezdve a Ben Wade jobbkezét játszó Ben Foster-től, a postakocsitársaság nyusziemberét alakító Dallas Roberts-ig.

A képi világ visszahozott valamit azokból a régi jó, Ennio Morricone fémjelezte időkből, amikor még a "tv-ből a a szólt" a western.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Vérző olaj

A Vérző olaj több mint két órán keresztül képes minket úgy a székbe sz...

Ádám almái

A fekete humorú, nyomaiban - eszköztelenségében - a dán-gyökerű Dogm...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Syobon Action! (Cat Mario)
» játékajánló: Syobon Action! (Cat Mario)
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!