Ákos születésnapozik és kalandozik a Régi királlyal

SZ?RAKOZ?S szerző: Krupincza Mariann | 45 hozzászólás

Hol vannak már a bőrgatyós idők, hol van már a régi Ede vagy az Indiánsrác, aki Magyarország legnagyobb wigwamjából énekelt nekünk?

cikkhez kapcsolódó kép

Bizony, bizony Kovács Ákos sem tudott menekülni a repülő évek elől. Az ideális popsztár ugyanis április 6-án a negyvenedik életévét is betöltötte. De ez meg se látszik rajta. Sőt nála hatványozottan is igaz, hogy a férfiaknak jól áll a kor.

Többek között eme neves alkalomból is jelenik meg április 11-én, a költészet napján Krúdy-hangoskönyve Kaland a régi királlyal címen, amire ő maga válogatta gondos és precíz munkával a novellákat és ő is olvassa fel azokat. Az írások közötti összjátékokért is ő felel természetesen, amiket az Andante Borpatika 75 éves pianínóján játszott fel. A különleges századfordulót idéző borítóval boltokba kerülő kiadás rendezője Szigethy Gábor, irodalomtörténész volt, akinek a nevéhez olyan legendás színészekről szóló könyvek kötődnek, mint Latinovits Zoltán vagy Rutkai Éva.

De Ákos nemcsak ezzel a nem mindennapi kiadvánnyal kedveskedik a vájt fülű hallgatóságnak. Születésnapja alkalmából ugyanis született egy, elmondása szerint kissé irónikusra sikeredett dal, ami a Negyven címet viseli. Torta helyett ezzel kedveskedik számunkra, hiszen 6-ától ez a „ballada” ingyenes letölthető lesz az akos.hu oldalról.

Szóval ünnepeljünk hát vele! Hiszen nem mindennap lesz valaki negyvenéves. S az sem mellékes, hogy Kovács úr ennek a felét a zenei és közéletben töltötte, közben pedig példás családapa is lett.

Isten éltessen, Ákos!

Ákos vadonatúj, szülinapi száma ingyen letölthető INNEN!

Szólj hozzá Te is!

45
c., 2008. 05. 06. 19:52
válasz erre az üzenetre

;-)
Jó volt...

44
Koni, 2008. 05. 04. 23:41
válasz erre az üzenetre

....én meg má' nem is mondom...de tudod mi van!? ;-)

43
c., 2008. 05. 04. 19:26
válasz erre az üzenetre

;-)

42
Koni, 2008. 05. 03. 01:27
válasz erre az üzenetre

Szép reggelt, vagy már napot!

Nagyon nemes nézetekkel navigáltál nekem nemrégen! Nézd! Nagyon nehéz nemet neteznem neked! Nos, nem neheztelek! :-) Nézeteimmel nem negédesen, néha nevemben (is!), nevén nevezted nehezen nevezhető, néma 'névbetűket'!
Na nem növesztem nagyra notorikus netgengszterizmusom, nyuguvóra nevelem nyelvem!

Koni

válasz a(z) 40. üzenetre
41
c., 2008. 05. 01. 01:41
válasz erre az üzenetre

A "magafajtánál" egyáltalán nem nevettem. De még csak nem is kacsintottam. :-( Az így nézett ki: magafajta ( ... ) magyar.

Üdv.
Szép napot!
Ui.: És elnézést a szóismétlések miatt... :-(

40
c., 2008. 05. 01. 01:36
válasz erre az üzenetre

Madame!

Most már megértelek. Mondottad, magadban majdnem minden megtisztulva. Majd megjegyezted, Makó messze, mástól…
Mi majdnem mindenhol megleljük megfelelő mentalitásúak melegségét. Mialatt másoknál megmarad mérhetetlen mélabúságuk. (Mert megváltoztatni mindig-is meglehetett majdnem mindent.) Mintha megszállott mazochizmusuk mardosná megannyijukat… (Mintha megbékélnének magukban.) Megkeseredettségük megfoghatatlan -. Mondanám, megmagyarázhatatlan… Majd megtoldom mondandóm; momentán, meglátásom; mindvégig marionettként mozgattak majdnem mindnyájunkat… Megpróbálják „”más”” megvilágításban megfogalmazni mellébeszélésüket. Múltunkról meg-ismét megemlékezünk, Mihelyst mély megszeppenésünkből morbid majmainktól menekülnénk mindhiába (mert mindenkit megőrjítenének), mostanra már megértjük: manapság megannyi módon megpróbálnak megvesztegetni majdnem mindenkit. (Megfejthetetlenségüket mímelő mártírok) mellélőttek. Mert még megtalálható magafajta(&#8230 magyar. Méltóságukban megtiportaknak, monoton-motort megálmodók, magyarázat-mentesen maradhatnak...? Miféle mocsokság már megint/még mindig?? Megrekedt, meddő, megtéthetetlen mechanizmus, mondjátok? Meggyógyíthatnánk Magyarországot! Megértenünk muszáj! Máshogyan meghal… Mutasd meg, mennyire mersz m(ÉRTÉK)EGYSÉGgé módosulni…! Miért mernéd mostohának mondani?; MIÉNK!
Megijeszt: magunkra maradunk?
Mennem muszáj.
Már május! :-) /mosoly/
m.

39
a question of time..., 2008. 04. 29. 16:44
válasz erre az üzenetre

Méég közeleebb: :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

38
Koni, 2008. 04. 28. 00:37
válasz erre az üzenetre

Szia!

Az, hogy néha lafanatikusoznak, nem azért jegyeztem meg, mert zavar és nem lennék tisztába önmagammal! Pusztán csak megemlítettem, mint tényt. Ennyi semmi több! Ezek kik ezt mondják semmit sem értenek....miért is orrolnék rájuk... A befolyásoltság meg végképp nem jellemző szerényke személyemre. makó Jeruzsálem effektus.
Az emberek meg, egyre inkább morózusak, malignusak, morcosak. Mert megtesznek mindent megfásultságukért mások...de lesz még jobb is, nyugi! Tudom, mert hiszem, érzem!

"Azt írod, mindenki ugyanazért kell(ene) szeresse. Hát, ez hogy lenne így lehetséges?? :-("

Úgy, hogy minden Ő! Ő a zene és a szöveg. Magyarul és érthetőbben: a fiatal és apró nép a zenéje miatt kapható, majdan ha felnőttebbé válik, meg a 'már' felnőtt vevő a szövegekre, ért és érez. S mert értik, veszik az adást, tapasztalják riportokban, lapokban, s így ráadásul hitelesnek is vélik! Érted már kedves Clementina?

S Ákos, mint pasi? Öhöm...nem rossz, ízlésemnek így is épp megfelelő. Csak ennyi.

( remélem még ellátogatsz erre....már levettek a főoldalról... )

válasz a(z) 36. üzenetre
37
melinda6s, 2008. 04. 24. 20:39
válasz erre az üzenetre

gratulalok neked szeretem minden dalod maradj ilyen amilyen vagy

36
c., 2008. 04. 24. 01:25
válasz erre az üzenetre

Drága Koni!
Ne foglalkozz (túl sokat) a rosszindulatú megjegyzésekkel. Régen rossz lenne, ha az emberek olyanok/azok lennének, miként róluk vélekednek...
Ha az egy-én tisztában van magával (, van kellő önismerete), és ŐSZINTE saját magához (is!), nem szabadna, hogy befolyásolni hagyja magát, puszta irigységből, féltékenységből(?) stb.
Sajnos, bármennyire is szeretném (legfőképpen) a jót (meg)látni az emberekben, egyre inkább lefelé görbülő szájú, hideg tekintetű emberekbe botlom úton-útfélen... (Szinte) mindenhol.
Mintha kihunytak volna azok a fények... :-(
Honnan tudom, hogy nagyon szereted? :-)
Háát, csak-mert... ;-)
Egyrészt, sejtem, érzem..., és, mert mondtad is. :-)
Valamint azt is, hogy (kérdezted); lelkünk t'án ro-Koni...? ;-)
Sejtem, kire gondolsz, akiről erős véleményt alkot, s akit nevén nevez.
De ez nemcsak egy reakció volt...??
"nagyon kedvemre való ahogyan teszi a dolgait! És szerintem ő megmarad a nagybetűs Á-nak! "
:-) Ezt milyen aranyosan írtad. Második mondatodra; szerintem is. :-)
Azt írod, mindenki ugyanazért kell(ene) szeresse. Hát, ez hogy lenne így lehetséges?? :-(
Hiszen, a legfiatalabb rajongója nem érte még el az egyéves kort sem... - ők még nem tudhatják mennyire jó is Ákos, mint előadó, csupán érzik... Aztán, kisiskolások (ott már formálódik a jóízlés. ;-) ), kamaszok, fiatalok, tizenévesek, még mindig nem azért szeretik, amiért pl. a 20-as, 30-as, 40-es (nők...) -érted, ugye, mire gondolok...? Azon kívül, hogy nemcsak a szövegre, és a zenére figyelnek/-ünk. Ami leírhatatlanul jó.
Ha akarnak, ha nem, nagyon sokan bele is szeretnek. Természetesen megmarad plátói szinten, mert így helyes. Pl. az általam ismert Ákos-hívek (nőneműi) kb. 92%-a a férfit is látja benne...
Puszi Neked is! Clementina

35
Koni, 2008. 04. 23. 23:51
válasz erre az üzenetre

Igen, malignusan hallom néha a fanatikus szót.
Honnan tudod, hogy nagyon szeretem? Azt csak most közöltem veled pár napja, az még nem tapasztalás, ergo nem tudhatod.!
Na nem abban az értelemben fanatizálok, hogy megbántok és lenézek másokat. Bár abban az egyben talán annyi negítívumként jellemezhető, hogy picit könnyebben elnézek neki néhány apróságot...már olyanokat, ami mondjuk nekem esetleg egyébként nem tetszik. Pl. túl erős és nagyon határozott véleményt alkot néha ( ez önmagában egyébként nem baj! ), csak mondjuk ha valakiről(!) beszél...ilyenkor nem értem, miért kell direkte említeni neveket...mert igazából, ezzel is csak magának árthat. Ám hozzáállási, emberi, tisztességbeli negatívumokat nem néznék el, még tőle sem! Semmiképpen! De eddig sem kellett csalatkoznom, nagyon kedvemre való ahogyan teszi a dolgait! És szerintem ő megmarad a nagybetűs Á-nak!
Azért azzal, vitatkoznék, hogy miközben kedveljük őt, annyian és annyira más miatt szeretjük. Mert AMIÉRT(!) szeretjük, az egyetlen dolog. E szeretetet pedig sztem a szövegei és annak hiteles elénk tárása miatt érdemelte ki!.Azt gondolom, hogy az ő egész lénye váltotta ki belőlünk ezt a rajongás féle viselkedést. .
A "másmilyennek látja/hiszi" gondolat pedig sztem a nagyon kívülállók, a 'nemannyira' rajongók vagy épp az Ákost ócsárolók jellemzője.
Az "imádat" szó használata nekem mindig hazugságot és álságosságot sugall, semmiképpen sem őszinte és tiszta! Számomra ez a szó, csak gagyi sziruposság. Érdek érzet!

Na én ezeket gondolom, jó tömény és talán túl filozófikusnak tűnő....azért remélem érthető!

puszil,

Koni

válasz a(z) 34. üzenetre
34
c., 2008. 04. 22. 22:33
válasz erre az üzenetre

Szia!
Sütötték már Rád, hogy fanatikus vagy? :-)
Tudom, hogy nagyon szereted, s ezáltal véded is őt. Ez tetszik. :-) Egészen addig, amíg nem bántassz (meg) másokat, mert sokszor sajna hajlamos vagy fölvenni egy szemellenzőt... :-(
Tudod, nem könnyű a válasz, hiszen minden ember másként szereti Ákost. (Ahogyan csak Te tudod, vagy én, vagy más. Mindenki mást szeret benne. Hisz mindenki máshogyan ismeri/másmilyennek látja/hiszi.)
Ezért nincsen "mettől-meddig" határa.
(Beleszólási) joga senkinek sincs. :-)
Vannak teljesen megátalkodott, totálisan bekattant fanatikusok. De szerencsére Ákos-rajongók közül egy se. :-) Legfeljebb néha úgy tűnhet... ;-)
Hát, tudod..., azt gondolom, ha e szó (fanatikus) jelző, akkor rendben van, nincsen gond, viszont, ha főnévként említjük, akkor káros is lehet... Ugyanis semmit sem jó imádni! Szeretni nagyon, lehet. Sőt, kell is! (Hiszen talán ez menthetné meg a Világot.)
És, nem, nem marasztalandó el. Nekünk pedig biztosan nem...
Te mit gondolsz?
Üdv.

33
panda, 2008. 04. 22. 21:00
válasz erre az üzenetre

igazatok van, tényleg nem látszik rajta a kor..

32
Koni, 2008. 04. 22. 20:53
válasz erre az üzenetre

Éveit leginkább csak pár kiló plusszal lehetne mérni, de ez is remekül áll neki! :-)

válasz a(z) 30. üzenetre
31
Koni, 2008. 04. 22. 20:52
válasz erre az üzenetre

Egy percig nem féltem attól, hogy bántasz! A védekezésre, meg amúgy is megvannak a magam stratégiái! :-p
Ha már Ákosista-fanatista-Ákososok-ról beszélünk, nagy kedvencem, s minden tiszteletem az övé, akár fanatikusnak is mondhatni szeretetemet. Vannak olyanok, akik meg is teszik e jelzőt irányomba....De mondd meg nekem Clementina, honnan és meddig van ennek a határa és ki az akinek joga van eldönteni, fanatikus-e egy Ákost szerető ember? No és egyáltalán, ez negatíve, vagy pozitíve értendő? Hm? Elmarasztalandó-e a fanatizmus egyáltalán?

válasz a(z) 29. üzenetre
30
berni, 2008. 04. 22. 14:44
válasz erre az üzenetre

Ákoson tényleg nem látszik, hogy 40 lenne! Én első látásra olyan 30 körülinek nézném! Mindenesetre Nagyon jó az új dal és a novellaválogatás is. Gratulálok és így tovább!!

29
c., 2008. 04. 21. 13:23
válasz erre az üzenetre

Szia Koni!
- A "mielőtt fájdalom érne" féle félelem, aggódás 1sz. 1. személyben, avagy 1sz. 2.-ban értendő?
1/1. De most, hogy így mondod... :-) (Ne félj, nem bántanálak!)
Az Ákosisták szerintem, eggyel az Ákososok fölötti fokozat. :-)
Akiken kisebb fajta fanatizmus jelei mutatkoznak olykor. :-)
És, biztos, hogy összefutunk koncerten. ;-)
Üdv! :-)
Clementina

28
Koni, 2008. 04. 20. 00:15
válasz erre az üzenetre

:-)

Drágám!

Problémáim nem nekem vannak!

És én szeretem a magyar nyelvet! ;-)

Viszlát

válasz a(z) 27. üzenetre
27
the, 2008. 04. 19. 13:06
válasz erre az üzenetre

What's the problem, Koni?

26
Koni, 2008. 04. 19. 00:26
válasz erre az üzenetre

Szia mohikán mohókám!
Nem az utolsó vagy ám,
Ki szapulva szűköl má'n,
Sótalan,
Modortalan,
Szánalmasan,
Nem utolsó sorban
Fájdalmasan
Alaptalan!

Mi fáj?
Mi gonosz bűbáj
Kerget,
hogy lelked
nem leled?
Tudod van úgy,
hogy a merő gúny
visszarúg!
Vagy miért?
Irígység?
Segítség!
Isten óvja sebzett lelked,
S gyógyítsa meg benned,
Neked!

szia,

Koni

válasz a(z) 25. üzenetre
« előző1 2 3 következő »
kapcsolodó cikkek

Ákos tovább ünnepel

Vannak olyan fogalmak, melyek egy-egy koncerttel kapcsolatban összeegy...

Ákos és a csokornyakkendős koncertek

A negyedik ikszet mindenki másképp ünnepli. Van, aki fáradtan hazatérv...

A Sláger Rádió meg a party...

Szeptember 1-jén délután 4 órától a jég is megtörik a Városligetben a ...

Majom a ketrecben

18 Ákos-dal hangzik el azon az előadáson, melyet újra bemutatnak a Göd...

Ákos, az "ideális popsztár"

Ákos nevét mindenki ismeri. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de megké...

Ákos: négy év után új album

Ákos albumainak megjelenését mindig nagy várakozás előzi meg. Idén sin...

Ákos: tisztességgel felkészülve

Az interjú alanyát azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnunk: Ákos töb...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Alien Abduction
» játékajánló: Alien Abduction
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!