Hangjegyek szerelmese - Mark

SZ?RAKOZ?S szerző: Krupincza Mariann | 1 hozzászólás

Február óta már egy ország dúdolja, hogy „Ments meg, szerelem!”. Egészen a közelmúltig ez a dal volt Mark ismertetőjegye. De nemrég megjelent azonos című albuma, és azóta már senkinek sem kell bemutatni. Népszerűsége egyre nő, - aminek ékes bizonyítéka, hogy az idén ő nyerte el az „Év legjobb új előadója” díjat a Viva Cometen - és nyári- és méditurnéjával pedig szorgalmasan járja az országot. Fellépéseinek egyik helyszínén, a medgyesegyházi Dinnye-fesztiválon beszélgettünk.

cikkhez kapcsolódó kép

A Megasztár 3-ban tűntél fel. Hogyan alakult azt követően az életed?
Sajnos az elődöntőben kiestem, de miután az adás lement másnap felhívott Szabó Zé (szakmai berkekben elismert zeneszerző és jazz zongorista), aki fantáziát és tehetséget látott bennem. Elmentem a stúdiójába és felvettünk egy demó anyagot. Ennek már közel másfél-két éve. Azóta pedig Zé a managerem és a dalaimat is ő írja.

Hogyan történt, hogy te énekelhetted az S.O.S. szerelem! című film főcímdalát?
A producerek a film készítésekor több neves előadót is megkerestek, hogy ők énekeljék a főcímdalt, de a többiek valamiért nem jöttek össze. Ekkor jöttem én a képbe Szabó Zé ajánlásával. Zé több betétdalt is írt nekem. Végül pedig a Ments meg, szerelem! lett a befutó.

Nemrégiben jelent meg az első albumod. Milyen stílusú dalok hallhatóak rajta?
Ha zeneileg kellene besorolni egyértelműen pop dalokról van szó. Témájúkat tekintve pedig főként az érzelmekről szólnak: a szerelemről, a barátságról, megbízásról, a reményről. De helyett kapott a korongon néhány olyan szám is, ami a színpad világáról szól. S felcsendül még a Summer time című dal is jazzes feldolgozásban, ami nagy kihívást jelentett számomra.

Pár hónap alatt igazi tinibálvánnyá nőtted ki magad. Milyen érzés ennyire népszerűnek lenni?
Nagyon jó, hiszen már régóta erre gyúrtam. De azt másodrangú dolognak tekintem, hogy annyian oda vannak értem a tinilányok közül.

Nyári turnéd kellős közepén tartasz. Vannak már arra vonatkozóan terveid, hogy hol fogod utána tölteni a megérdemelt pihenésed?
Még nincsenek. De azt meg kell jegyeznem, hogy a nyári turném mellett van egy médiaturném is. Ez a másik turné abból áll, hogy minden nagyobb városban, ahol van Playersroom üzlet oda ellátogatok, dedikálom a CD-imet, elénekelek pár számot és beszélgetek a rajongókkal. Utána pedig interjút adok a helyi TV-knek, rádióknak, újságoknak.

Igaz az, hogy a Walt Disney Musical felkérésére felénekeltél egy dalt?
Igen, a hír igaz. Nálunk október 6-án fogják bemutatni a High School Musical második részét (az első részt Szerelmes hangjegyek címen vetítették). S engem ért Rozmann Alexandrával az a megtiszteltetés, hogy magyarul felénekelhettük ennek a filmnek a főcímdalát, amihez már a klipet is leforgattuk. Én mindezt egy hatalmas lehetőségnek tartom.

Az év végén fogják valamikor vetíteni a Vuk című rajzfilm animációs változatát. Ennek a munkálataiban mennyire vetted ki a részed?
Annyira, hogy az egyik betétdalát, az Angyalt én éneklem. Egyébként ez a dal szerepel a Ments meg, szerelem! albumon is.

Osztrák iskolába jársz. Angolul és franciául is beszélsz. Tervezed, hogy idegenl nyelven jelentess meg lemezt?
Igen. Készülő félben van az angol nyelvű albumom, ami 10 országban fog megjelenni. Rajta pedig régi és új számok lesznek hallhatóak.

Mennyire tudod összeegyeztetni a munkát és az iskolát, a tanulást?
Elég nehezen, mivel rengeteg a meló. Beszélni akarok majd az igazgatómmal, hogy valami megoldást találjunk ki, hiszen már tavaly is sok nehézségem volt. Fontolgatom, hogy magántanuló legyek.

Jövőre érettségizel. Milyen irányban szeretnél továbbtanulni? Marad a zenei pálya?
Természetesen. Azt tervezgetem, hogy a jelentkezésem a Színművészeti Főiskola jazz szakára nyújtom be.

Még milyen terveid vannak a jövőddel kapcsolatban?
Szeretnék egy kicsit többet foglalkozni a zongorázással. Illetve azzal nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a későbbiekben a Mark koncertek mellett egy jazz koncertsorozat is lesz, ahol ismert pop slágereket fogok jazzesítve előadni.

Kapcsolódó fórum:
- Zene4ever

Szólj hozzá Te is!

1
Nocsi kis képe = avatarja Nocsi (nocsi), 2007. 08. 29. 09:53
válasz erre az üzenetre

A ments meg szerelem dala nagyon kaki, de kíváncsi lennék a jazzes számaira!

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Fight Man
» játékajánló: Fight Man
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!