Három az egyben: parádé, fesztivál, karnevál

SZÓRAKOZÁS szerző: graffiti | 2 hozzászólás

Új arculattal és a korábbinál is változatosabb programokkal várja látogatóit az Új Budapest Parádé. Augusztus 26-án – „három az egyben” - Parádé, Karnevál és Fesztivál szórakoztatja majd a várhatóan félmilliós tömeget.

cikkhez kapcsolódó kép

A főváros hivatalos nyárzáró karneválja – a korábbi kamionos felvonulást egyéb színes eseményekkel kibővítő – megújult programkínálatával, a hazai kulturális-, szórakoztató élet széles keresztmetszetét mutatja majd be. Az Új Budapest Parádé hivatalos afterpartija, a Parádé Bónusz, idén is a Népstadion kertbe várja az érdeklődőket.

Voda-Voda Görkori Parádé

Augusztus utolsó szombatján déltől egy, a fél várost keresztülszelő Görkori Parádé nyitja meg az eseményt. A görkoris felvonulókat pontban délben az Újpesti Rakpartra várják a szervezők, s a menet a Rakpart – Roosevelt tér – József Attila utca – Erzsébet tér – Andrássy út útvonalon gurul végig, egészen a Hősök teréig. Gyülekező: 12 órakor a Dráva utcánál! A Műjégpályán este 9-ig görkoris bemutatók, félcsövek és görkori diszkó várja a gurulókat.

Még több karnevál!

14 óra után az Andrássy úton indul az Új Budapest Parádé karneváli szakasza. A karneváli hangulatot színes és látványos felvonulások biztosítják, ahol természetesen a zene és a tánc a főszereplő. A világhírű Brazilectro Sound System fellépését (amelynek a Baar Pult kamion ad otthont) - az eseményre hónapok óta készülő - 100 fős tánccsoport kíséri majd. A látványos menet minden tagja – százkarú színes polipként – egyenként 100 színes lufit visel majd. A felvonulásra több szamba-iskola is látványos bemutatóval készül, de lesznek itt óriásbábok és itt látható majd egyszerre a legtöbb gólyalábas is. A tavaly Japánban, az Aichi-ban megrendezett expón debütált cseh Continuo Színház óriási papírmadarakkal és hangszerekkel érkezik Budapestre. Olaszország képviseletében 50 profi zászlódobáló vonul végig a világörökség részét képező Andrássy úton, hogy útközben látványos bemutatókkal kápráztassák el a résztevőket. A harmincméteres kínai sárkány, capoeira-bemutató és a zsonglőr-felvonulás mellett, az Új Budapest Parádé Karneváljára verbuválódott százfős ütő-együttes az út során számos, a hétköznapokban használatos tárgyat szólaltat majd meg. Miután a karneváli menet a Hősök terére érkezik, a helyszínen 17 órakor látványos körülmények között tízezer léggömb száll majd a magasba.

Még több Parádé - világsztárokkal

A 2 óra után az Erzsébet térről induló kamionos konvojban különböző médiumok, és számos klub vesz rész aktívan. A felvonulás magas színvonala érdekében a szervezők a jelentkező kamionok közül azokat hívták meg, melyek a legtartalmasabb és leglátványosabb programokkal vonulnak fel.

A kamionokon 100-nál is több DJ pakolja a lemezeket. A szinte teljesnek mondható hazai élmezőny mellett – az éjszakai Budapest Parádé Bónusz fellépői közül - igazi világsztárok szettjeit is hallhatja majd a közönség, jó néhány műfajban. Jelen lesz többek a Budapest Parádé Bónuszon többször sikeresen szerepelt DJ Rush, Pulsedriver, Dj Lee és Pascal F.E.O.S. A Budapest Parádén az idei évben is jó néhány országos és regionális rádió- és televízió képviselteti magát, de természetesen jelen lesznek a legnépszerűbb klubok is.

Még több fesztivál…

A Felvonulási Téren a kamionok mellett több színpad programját is követheti a nagyérdemű. A nagyszínpadok programjában délután 4-től találkozhatunk majd az Asian Dub Foundation és az Anima Sound System produkciójával, de koncertet ad a Parádén a NEO, a Magna Cum Laude, és hosszú idő után újra színpadra lép Budapesten a Belga. Izgalmas produkciót ígér a Djuice-Nokia színpadán fellépő német Da-Hool, aki korábban a Loveparade legismertebb himnuszát jegyezte.

A szervezők úgy döntöttek, hogy kegyeleti okokból - alig egy héttel az augusztus 20-i tragikus esemény után - a zárásként tervezett tűzijátékot nem rendezik meg.

Szólj hozzá Te is!

2
axi, 2010. 01. 05. 13:02
válasz erre az üzenetre

Túl sok a szöveg kevés a kép

1
fanni, 2010. 01. 05. 13:01
válasz erre az üzenetre

Csak egy kép van de az jó

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Idén nem lesz Budapest Parádé

2007. augusztusának utolsó hétvégéjén ismét a Népstadion Kert ad ottho...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mortal Szombat
» játékajánló: Mortal Szombat
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275