Jubilál a Zebra Club

SZÓRAKOZÁS szerző: graffiti | 1 hozzászólás

Parádés programmal készül megünnepelni fennállása tízéves évfordulóját a szarvasi Zebra Club, mely a hazai underground szubkultúrában az úttörők közé tartozott, de a Nagy Túlélő jelzőt is büszkén viselhetik, hiszen annak ellenére a felszínen tudtak maradni, hogy más - sok esetben nagyvárosi - klubok megszűntek.

cikkhez kapcsolódó kép

Az elmúlt évtizedben mintegy hatszáz koncertet, 1200 bulit tartottak 150 ezer néző számára, ezen túl filmklub, kiállítások, pódiumbeszélgetések színesítették a kínálatot.

A Zebra Club, mint fogalom még korábbról származik, ugyanis a szarvasi művelődési ház pincéjében már a kilencvenes elejétől rendeztek zenei rendezvényeket kisebb-nagyobb megszakításokkal. Az áttörést azonban 1996 jelentette, amikor a korábbi Granárium épületébe költöztek. A következő jelentős mérföldkő 1999 volt, amikor az épületet - megőrizve műemlék jellegét - átalakították. Ettől fogva a vendégek párhuzamos programok közt választhatnak: a földszinten elsősorban élőzenei produkciók láthatók, míg az emeleten az elektronikus tánczene kedvelőit szórakoztatják.

Ugyancsak fontos állomásként tartják nyilván 2005-öt, amikortól együttműködnek az úgynevezett PANKKK-kal (Program a Kortárs Könnyűzenei Kultúráért).
A Zebra Clubban megfordult minden jelentősebb hazai zenekar és dj., valamint sok esetben nemzetközi sztárok is szórakoztatták a fiatalokat. Játszott itt egyebek közt a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, a Quimby, Deák Bill Gyula és zenekara, a Hooligans, az Anima Sound System, Palotai, Naga, Kevin - közülük többen visszatérő vendégnek számítanak. Ugyancsak fontos missziója a Zebrának az ifjú tehetségek felkarolása, ennek jegyében rendeznek szinte a kezdetektől tehetségkutató fesztiválokat, nem egy itt feltűnt csapat mára már országosan, sőt nemzetközi szinten ismert előadó.

Az augusztus 25-ei, pénteki szülinapi bulin a angol breakbeat színtér alap dj-je, Tayo mellett a másik színpadon fellép a Kowalsky Meg A Vega, illetve a Red Hot Chili Peppers Tribute Band.

Bővebb infó: www.zebraclub.hu

Szólj hozzá Te is!

1
első, 2006. 08. 22. 17:40
válasz erre az üzenetre

első

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275