Hatalmas érdeklődés a tehetségkutatón

SZ?RAKOZ?S szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Eddig több mint kétezren töltötték le a jelentkezési lapot a Thirst Studio zenei tehetségkutató honlapjáról és már beérkeztek az első pályázatok is. A nevezéseket – bármilyen zenei műfajban készült saját felvételeket – e hó 31-ig lehet még beküldeni. Tízfős szakmai zsűri – többek közt Palotai Zsolt és Madarász Gábor – választja ki több körben a legjobbakat, akikkel stúdiófelvételek készülnek. Az abszolút győztes pedig egy londoni producerrel tökéletesítheti munkáját.

cikkhez kapcsolódó kép

Nem volt még példa a hazai tehetségkutató versenyek történetében arra, hogy a győztesek nyereménye az legyen, hogy saját dalaikat, saját produkciójukat láthassák viszont a legjobb producerek segítségével tökéletesített stúdiófelvételeken.

Talán ez az oka a hatalmas érdeklődésnek, amit mi sem mutat jobban, mint hogy kétezernél is többen töltötték le a jelentkezési lapot a Heineken honlapjáról (www.heineken.hu Thirst Studio). Az eddig beérkezett pályázatokról elmondható, hogy műfajilag a legkülönbözőbb stílusokat ölelik fel a rocktól az etno-n keresztül a hiphop-ig.

A zsűrizés menete

A pályaművek több rostán keresztül jutnak el addig, hogy a zsűri kiválassza közülük azt az 5-6 anyagot, amelyek szerzőivel/előadóival aztán a felkért producerek stúdióba vonulnak. A stúdióban 2-2 dalt rögzítenek és végül ezek közül kerül ki az a produkció, melynek közreműködői Londonban egy neves producer segítségével tökéletesíthetik az anyagukat. A felkért zsűri összetétele a garancia arra, hogy – műfajtól függetlenül – objektív, szakmai alapon történjék a kiválasztás.

A zsűri tagjai: Bicskei Titusz (Belga, Carbonfools), Biljarszki Emil (Korai Öröm, Dalok.hu), Kentaur, László L. Gerzson, Nesta, Nemes Tibor, Madarász Gábor, Palotai Zsolt, Prieger Zsolt (Anima Sound System) és Suri Imre. Az első körökben a pályaműveket a zsűri név nélkül kapja kézhez és csak az utolsó rostán – a legjobb 12 kiválasztása után - fog számítani minden további információ a produkcióról.
A zsűri a szubjektív elemek mellett egy öt pontban meghatározott kritériumrendszer alapján bírálja el a pályázatokat, amelyek az alábbiak:

- Kreatív zenei ötletek, egyedi szerzői megoldások
- Szerkezeti- formai egység, hangszerelés
- Egyéni stíluselemek, újszerű zenei hangvétel
- Szövegtartalom, fonetika/ zenei főtéma
- Eladhatóság, korszerűség

Nagy hangsúlyt kap ezen belül is az eredetiség, az újszerű hangvétel!
A verseny szervezői szeretnék, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a beérkezett pályaművek és bárki szavazhasson az általa legjobbnak ítélt dalra Az előzsűri által az első rostán túljuttatott felvételek (produkciónként 1-1 dal) felkerülnek az első magyar internetes zeneáruház, a Dalok.hu site-jára és itt bárki szavazhat rájuk. A legjobbak kiválasztásánál a zsűri a közönségszavazat eredményét is figyelembe veszi. Természetesen később ezen az oldalon lesznek elérhetőek a nyertesekkel készült felvételek is. A győzteseket viszontláthatjuk az ősszel megrendezésre kerülő Thirst Studio koncerteken és a november 18-án megrendezésre kerülő gálán is, ahol a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok mellett mutatkozhatnak be.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!