Hungaroring: Kész Cirkusz!

SZÓRAKOZÁS szerző: Szendy László | 0 hozzászólás

Egy évnyi böjt után alig egy hete bőgtek fel először a motorok a mogyoródi aszfaltcsíkon. A nemzetközi sajtót és a szurkolókat leginkább egy kérdés foglalkoztatta: Schumacher vagy Alonso? A bajnokság hajrájához érve a két vb éllovas közötti pontkülönbség egyre kisebb, a küzdelem pedig egyre élesebb a Schumacher-Ferrari csomag hihetetlen feltámadásának köszönhetően.

cikkhez kapcsolódó kép

Az F1-es téboly már csütörtökön elkezdődött, amikor a Toro Rosso és a Red Bull csapat egy-egy autója akasztotta ki a traffipaxot a pesti Dózsa György úton, amelyet egy délutáni boxutca-látogatást követett, ahol testközelből is szemügyre vehettük a cirka 850 lóerős versenygépeket.

A szeles-esős időjárás csöppent sem kényeztette el a pénteki szabadedzésre kilátogató rajongókat – és a pályára csak alig kilátogató versenyzőket. Az időjósok az egész hátralévő grandprix-hétvégére hasonló időt ígértek, amely már csak azért is meglepő, mert emlékeimben kutatva nehezen találok olyan pillanatot, amikor láttam volna egyetlen felhőt is a Hungaroring kék egén.

A lelátók színe többnyire vörösben pompázott, mely nem csoda, hiszen a legtöbb szurkoló idén is Németországból és Finnországból érkezett hazánkba. Ám örömteli, hogy évről-évre egyre több honfitársunk nézi a pálya mellől a világ legnagyobb technikai sportsorozatát.

A hétvégét számos különös történés gazdagította: úgy mint a RenaultF1 csapat betiltott lengéscsillapítója, Alonso és Schumacher időbüntetése, a lengyel Kubica remek bemutatkozása.

A betétfutamokat (GP2, Porsche Szuperkupa) követően természetesen mindenki a vasárnapi finálét várta, amely felülmúlt minden addigi várakozást. Sokan az évszázad egyik legizgalmasabb versenyeként aposztrofálják e futamot, és ebben nincs is sok túlzás. A 21. Magyar Nagydíjon végül Jenson Button aratta le a babérokat és szerezte meg élete első győzelmét, s tette felejthetetlenné ezt a kacifántos augusztusi hétvégét.

Most három hét szünet következik, és az egri asszonyok és a Hunyadi leszármazottak örömére ezúttal nem a törökök jönnek ide, hanem mi megyünk oda: irány Isztambul!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Hegyalja - aki volt már, visszavágyik

Aki egyszer már járt Hegyalján, az mindig visszavágyik. A nyüzsgő kis ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Bloxorz
» játékajánló: Bloxorz
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!