Pál Tomi: Készül a második lemez!

SZ?RAKOZ?S szerző: Boszi | 0 hozzászólás

Az egykori Megasztár döntős tavaly év végén megörvendeztette rajongóit első albumával - és nemsokára jön a folytatás! De honnan indult és mit csinál mostanság?

cikkhez kapcsolódó kép

- Beszélj egy kicsit a kezdetekről! Gyerekkorodban mennyire állt hozzád közel a zene?
- A gyerekkorom viszonylag jó volt. Későn kezdtem zenével foglalkozni, mondhatjuk így, hogy nem nagyon mutatkozott meg semmilyen zene iránti érdeklődésen túl korán. Úgyhogy nem róható fel a szüleimnek, hogy nem kezdtek el sehova járatni. Igazából először színházzal foglalkoztam, tehát óvodai, iskolai meg mindenféle színjátszókörben benne voltam. Ezért nagyon sokáig meggyőződésük volt, hogy én valami színész leszek, és akkor ez később ment át az éneklésbe. Körülbelül olyan 16 éves koromban iskolában az énekkarban éreztem, hogy én ennél ebből többet szeretnék. Aztán elkezdtem járni karaoke-zni, így lehetett ugye szólóban énekelgetni - akkor még azért másról szólt a karaoke, mint ma. Most bárki a legkisebb szégyenérzet nélkül kiléphet a deszkákra és énekelhet - akkor meg félprofi, szinte profi énekesek jártak le, akiknek még nem jutott lehetőség, vagy akik még csak próbálkoztak lemezkiadással vagy egyéb dolgokkal szórakozásképp - és ugye elég félve lehetett melléjük kilépni, hogy az ember énekeljen valamit. Ott is voltak azért már visszajelzések, egyre jobban fejlődtem - tehát a nagy lökést ebbe a szólóénekelgetésbe a karaoke adta Nekem.

- Ahogy már említetted, a színház nagyon meghatározó része az életednek...
- Hát, igen. Mint már mondtam, már gyerekkoromban játszottam, de a "hivatalos része" az Földessy Margittal kezdődött.A pályafutásomhoz inkább ezt számolom hozzá, nem az iskolai színielőadásokat. Volt jó néhány nagyobb szerepem, például a Bánk bán 17 évesen - meglehetősen vicces volt ilyen fiatalon egy ilyen karaktert játszani, de jó csapat volt. Igazából a Margitnál kezdett komolyabb szintre emelkedni a színházi pályafutásom, és a Képzelt riport volt az első előadásom, ami fut a mai napig '99 óta. Ez már hét évadot ért meg, ez volt az első musical amiben játszottam - de hát sokkal több prózai darabban játszom, mint zenésben (Margitnál több a prózai darab, mint a zenés). És gyakorlatilag ennek hiánya -nem akartam máshoz menni, mert szerettem ide járni- a zenés darabok kisebbsége késztetett arra, hogy a Megasztárba jelentkezzek. Kellett valami másik fórum, ahol lehetett énekelni. Úgyhogy, persze a műsor miatt nyilván volt egy kihagyás de azóta is jártam/járok rendszeresen a margithoz, bár sokkal inkább csak az előadásokra, órára nem. A meglévő előadásokat csinálom, szó van újabb bemutatókról. Most ott egy kicsit pihenőn vagyok, mivel hála istennek azt kell, hogy mondjam jöttek más lehetőségek is, más dolgokat is kipróbálhattam.

- Hogy érzed, mennyire "csengett le" a Megasztár?
- Boogie azt mondta, hogy ez egy olyan dolog, ami egyszer van egy ember életében, sőt, nemhogy egy ember életében, hanem egész Magyarország életében. Én azt gondolom, hogy Megasztár is egyszer volt: biztos lesz hasonló vagy más jellegű műsor,lehet, hogy lesz ennél nagyobb produkció is, de ez a magyar média és a XXI. század televíziózásának történetében megismételhetetlen és ennek jó volt részese lenni. Nem hiszem, hogy ez lecsengett... Nem hiszem, hogy ugyanebben a formába vagy valami hasonló műsor meg tudná ezt ismételni. Majd valami más műsor fog ugyanilyen lázat kiváltani, ahogy a rendszerváltás óta egyedül a Szerencsekerék váltott még ki talán ekkora lázat - hát a Megasztár is egy ilyen mérföldkőnek számít. Nem hiszem, hogy ez le tud csengeni, már olyan szempontból, hogy nyílván elmúlik és már nem erről beszélnek az emberek évek múltán, de ez kitörölhetetlen az életemből, és, ha meghalok valószínüleg szó lesz majd a nekrológomban erről, hoyg ez volt. Tehát ilyen szempontból nem akarok én erről nem beszélni - csak már nagyon sokmindent elmondtam több helyen.

- Tavaly év végén az első lemezed a boltokba került 'Amit adhatok' címmel. Folytatásra mikor számíthatunk?
- Az első korong a magyarországi viszonyokhoz képest szépen fogy. A második albumon már dolgozunk, nagyon szeretném, ha ez jövő tavasszal megjelenhetne. Sajnos ez bár szeretném, de nem csak rajtam múlik - de, ha minden összejön akkor ki tud jönni.

- A családi életedről sokat cikkeznek mostanában az újságok...
- Van családom - ami talán úgy tűnhetne elsőre, hogy meglehetősen hátráltató tényező ebben a szakmában, legalábbis a média szempontjából, hogy Nekem rendezett, nyugodt családi életem van. Nagyon örülök, hogy vannak és nem túl sok mindent tudok így róluk általánosságba elmondani. Van egy kisfiam, 5 és fél hónapos, nagyon szép gyerek, az anyjára ütött. Nagyon szépen fejlődik, nyitott, érdeklődő a világra - tehát öröm nézni a gyermeket. De hát egyelőre sajnos a következő albummal ellentétben nincs szó második gyerekről.

Kapcsolódó:
- Pál Tamás hivatalos oldala
- Megasztár

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!