Szigetelj idén is

SZÓRAKOZÁS szerző: Marcell | 0 hozzászólás

Sziget - ez a szó évek óta valami többet jelent a közép-európai fiatalok körében, mint csupán egy földrajzórán tanult fogalom. Inkább valamiféle hangulatot, sokaknak magát "A Fesztivált".

cikkhez kapcsolódó kép

A tavaly rekordot döntő Sziget fesztivál - 6.3 milliárd elköltött forint, 385 ezer látogató, mindez alig hét nap alatt - idén is valami olyat ígér a nyár végén, amit nem sok hasonló rendezvény adhat Európa ezen térségében.

Augusztus 9. és 16. között 200 nemzetközi sztár, 500 hazai zenekar, előadó, Dj, napi 200 program, és több mint 60 programhelyszín várja a látogatókat.

A már megszokott 5 nagyszínpad - Nagyszínpad, Hammerworld, WAN2, Világzenei Nagyszínpad, Party Aréna - felléppői között olyan nagy nemzetközi neveket találunk, mint a nemrég bejelentett Prodigy, a Radiohead, a tavalyi legnépszerűbb Franz Ferdinand, a Scissor Sisters, a Placebo, a Rasmus és még sorolhatnánk őket... Természetesen a fesztiválok megszokott magyar együtteseiről sem kell lemondani: idén is kint lesz Alvin a mókusaival, a Zorall, a Depresszió, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Graffiti.hu koncertről jól ismert Kiscsillag és még sokan mások.

Idén újdonságként a 25 ezer „ottalvós” hetijegy mellett további 15 ezer „hazamenős” hetijegy is gazdára vár (talán már el is fogyott). Az elmúlt évek tapasztalata (= a hatalmas tömeg) alapján ugyanis a szervezők hajlottak arra, hogy a sokak által nem igényelt sátorozás nélkül is hetijegy birtokosai lehessenek az érdeklődök - mindezt olcsóbban, mint a "sátrazós" jegyek. Az elővétel már rég zajlik, érdemes előre gondolkodni, mert tavaly bizony már került ki a "Megtelt" tábla a bejárathoz. Az árakról és az online jegyrendelésről itt tájékozódhattok.

További újdonság, hogy idén a Nagyszínpad és környezete helyet ad az úgynevezett fény koncerteknek. Több felület lesz megvetítve: a teljes színpad (hangfalakkal együtt), a föld, és a környezet is - a szervezők ígérete szerint európai szinten egyedülálló show műsorral készülnek.

Egy ilyen kaliberű hetes fesztivál, mint a Sziget alapvetően nem "csak" a koncertekre építhet. Beszélgetések, kabaré műsorok, mozi, labirintus, légvárak, logikai játékversenyek, bábszínház és cirkuszos artisták szórakoztatnak minket, miközben kipihenjük a koncertek fáradalmait. Természetesen a felsorolás közben még csak szemezgetni tudtam - a különböző időpontok, és ehhez tartozó programok kombinációinak száma a végtelent közelíti...

...szóval mindenki hozzon még egy embert!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Megakoncertek a Sziget nulladik napján

A több mint 30 éves múltra visszatekintő angol Rock Against Racism (RA...

Akciós Sziget jegyek 40% kedvezménnyel!

A Snowadventure Diák- és Utazásszervező Szervezetnek és a Hallgass.hu-...

Új lemezével jön a R.E.M. a Szigetre

Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Travian
» játékajánló: Travian
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!