A harag napja

SZÓRAKOZÁS szerző: Szendy László | 0 hozzászólás

A mexikói-amerikai Adrian Rudomin rendező hazánkban forgatott kosztümös thrillere a látványos lovagló- és vívójelenetek ellenére nem ígérkezik könnyű darabnak.

cikkhez kapcsolódó kép

A harag napja című film ötlete nyolc évvel ezelőtt fogalmazódott meg, mire végül 2005-re összeállhatott a nemzetközi stáb. A magyar-angol koprodukcióban készülő film 42 napos forgatása alatt a magyar produkciós cég, a Laurin Film koordinálásával zajlottak a magyarországi stúdióban a munkálatok, hogy azután Londonban öltsön végleges formát az izgalmas thriller. Ilyen nagyságrendű és nagy költségvetésű filmben még nem vett részt ennyi magyar alkotó. Egyedül az utómunkálatok és a zeneszerzés zajlottak Angliában.

Alapos előkészítés után alakult ki a főként magyar alkotókból álló kreatív stáb, ahol a mexikói születésű rendező-forgatókönyvíró, Adrian Rudomin mellett magyar operatőr dolgozott. Lajos Tamás, aki 1982-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, ahol jelenleg tanít is. Számtalan televíziós munkája és több mint négyszáz kreatív reklámfilmje után most játékfilmben is kipróbálhatta tehetségét.

A rendező mindent pontosan átlátott - mondja Christopher Lambert - és mindenkin tudott jó értelemben uralkodni, és ez alatt nem csak a színészeket értem. Hét éve dolgozik ezen a filmen. Szenvedélyes alkotó ember, koncentrál, és amikor dolgozik a saját világában él, de ez velem is így van.

Mivel ez a film egy középkori történet, ezért a nézők nyilván nem egy véres thrillerre fognak számítani, pedig az. A mondanivaló sajnos manapság is aktuális, illetve számos történelmi korban előfordult. A második világháborúhoz hasonlóan itt is tömegeket irtottak ki, ráadásul olyan embereket, akik rá lettek kényszerítve arra, hogy vallást változtassanak. A történelmi leckén túl levonható a mélyebb mondanivaló is: az erőszak erőszakot szül.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
McDonald's
» játékajánló: McDonald's
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!