Rekordszinten a fájlcserélők száma

SZÓRAKOZÁS szerző: Hullámvadász | 1 hozzászólás

Perek és razziák ellenére továbbra is felhasználók milliói hódolnak a fájlok csereberélésének. A legfrissebb felmérések szerint világszerte közel tízmillió internetező használ rendszeresen valamilyen fájlcserélő (P2P) programot, írja az sg.hu.

cikkhez kapcsolódó kép

Májusban 9 736 000 felhasználó csereberélt rendszeresen fájlokat a világhálón, ez 12 százalékkal nagyobb szám, mint ahány fájlcserélőt tavaly májusban regisztráltak - derült ki a BigChampagne P2P-adatok kiértékelésére létrejött piackutató cég adataiból. Ez a legmagasabb szám, amit a vállalat valaha regisztrált. Ebben az adatban ugyanakkor nincsenek benne a BitTorrent-hálózatokat használók, mivel az a rendszer teljesen másképp épül fel. A BitTorrent kapcsán azt érdemes megjegyezni, hogy csúcsidőszakban az ezeken a rendszereken bonyolított forgalom teszi ki a teljes internet forgalmának kétharmadát.

Úgy tűnik tehát, hogy a korábbi nagy razziák hatása nem volt maradandó és a perek, valamint a házkutatások után visszatértek azok a felhasználók, akik rendszeresen csereberélnek fájlokat az interneten keresztül. Még azok a komoly érvágások sem jelentenek nagy forgalomcsökkenést, mint például a The Pirate Bay hónap eleji bezárása. Ezek az akciók csupán átmeneti sikereket jelentenek a szerzői jogvédők számára, komoly hatásuk azonban a fájlcserélésre nincsen.

A kanadai zeneipar megbízásából készített friss felmérés is azt mutatja egyébként, hogy a fájlcserélők elősegítik a zeneszámok eladását. A kiadók tehát gyakorlatilag az önmaguk üzletét rontják el, amikor fellépnek a P2P-hálózatok ellen.

Szólj hozzá Te is!

1
----, 2006. 07. 25. 03:24
válasz erre az üzenetre

Magyarországon legálisan lehet letölteni magán felhasználásra a filmeket/zenéket/stb., csak megosztani törvénytelen. (a boltokban lévő üres cd-ken, dvd-ken lévő artijuss matricával megfizettetik veled, h 'illegális' tartalmat fogsz rá írini, még ha csak a homevideóidat írod rá, akkor is tejelsz, nem is keveset!) -> rendeljetek pl. szlovákiából cédét, még a postaköltéggel együtt is jobban megéri... amúgy piciny hazánk sztem ezt a rendszert igen is elszúrta...

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Police Pursuit
» játékajánló: Police Pursuit
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!