Sztárparádé, civilek és zöld témák Hegyalján

SZÓRAKOZÁS szerző: Graffiti | 0 hozzászólás

Bár jelenleg még az árvíz nyomainak eltüntetése folyik Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi Tisza-kempingben, a szervezők már felkészülten várják az immár hetedik Hegyalja Fesztivált. A vidék legnagyobb fesztiváljaként is emlegetett eseménysorozat főszereplője továbbra is a zene, de nagy hangsúlyt kap a civil társadalom és a környezetvédelem is.

cikkhez kapcsolódó kép

A július 12-e és 16-a között megrendezendő fesztiválon világsztárokból nem lesz hiány, hiszen fellépnek többek közt a rockzene élő legendái, az angol Motörhead, illetve az elektronikus zenei színtérről a Freestylers, a Dub Pistols élőben, és dj-ként: Roni Size, Radio Slave és Freq Nasty. Természetesen magyar kedvenceikkel is találkozhatnak az érdeklődők, mindazokkal, akik nélkül nem fesztivál a fesztivál: Tankcsapda, Hooligans, Kispál és a Borz, Alvin és a Mókusok, Neo, Colorstar, Belga, de olyan zenei csemegék is várják a fiatalokat, mint hosszas szünet után az élvonalba ismét berobbanó Quimby, Czutor Zoltán új bandája, a Belmondo, illetve a Kiscsillag, melyről köztudomású, hogy Lovasi András alapította, nagyrészt ős-Kispál-muzsikusokkal együtt. Továbbá külön unplugged színpad és jazz valamint world music programok is lesznek, először a fesztivál történetében, az idén összesen mintegy 170 előadóval, 7 zenei színpadon és közel 20 egyéb programhelyszínen.

A másik nagy nyári Delta Fest Fesztiválhoz, a mezőtúri Wan2-hoz hasonlóan Hegyalján is bemutatkozási lehetőséghez jutnak a legifjabbak. Az internetes jelentkezési lapot félezren töltötték ki, közülük ötven előadó – zenekar és dj. – léphet fel a hat színpad valamelyikén. A kiválasztás rendkívül nehéz és felelősségteljes feladat volt, a szervezők az ujdonság, a minőség és közönségigény figyelembe vétele mellett arra törekedtek, hogy előnyt élvezzenek a kelet-magyarországi jelentkezők.

A Hegyalja Fesztiválon 2006-ban is nagy hangsúlyt kap a civil szféra: a korábbinál is népesebb Civil Utcában a különböző profilú társadalmi szervezetek széles köre mutatkozhat be. A környezetvédelem jegyében pedig továbbra is érdekes beszélgetésekkel, kiállításokkal, performance-okkal várja a fiatalokat a Zöld Sátor. Csak néhány téma az idei kínálatból: Csernobil 20 éve, EU és fogyasztóvédelem, alternatív energiaforrások. A vendégek közt pedig olyan személyiségeket köszönhetünk, mint Faludy György költő, Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója, illetve számos zöldpolitikus és aktivista.

A fesztiválra – akárcsak a mezőtúri társrendezvényre – már megkezdődött a jegyárusítás, a bérletek elővételben 8.990-, a helyszínen 11.000 forintba kerülnek. A nyitónapi, szerdai napjegy ára 2.200 forint, míg a többi napon 4.700 forintért tekinthetők meg a programok. A Wan2 és a Hegyalja fesztiválokra közös bérlet is váltható, ami 30 százalékos kedvezménnyel 15.300 forint.

További infók itt!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Pácban a Celeb vagyok stábja

Az egyik kereskedelmi csatorna második szériás reality show-jának több...

Íme a Hegyalja Fesztivál fellépői!

Kit a borok, kit az egyedülálló koncertek, kit a vidéki fesztiválhangu...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Syobon Action! (Cat Mario)
» játékajánló: Syobon Action! (Cat Mario)
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275