Tankcsapda koncert: Mindenki várt valamit

SZÓRAKOZÁS szerző: Tóth Enikő | 8 hozzászólás

10 000 vérbeli rocker, dob meg basszus és a jól ismert feeling elengedhetetlen kellékei egy igazi Tankcsapda koncertnek. Lukácsék május 27-én a Kisstadionban maradandót alkottak: fennállásuk óta most játszottak először ennyi ember előtt.

cikkhez kapcsolódó kép

Az április hetedikén kezdetét vett tavaszi koncertturné utolsó állomása a budapesti Kisstadion volt. Kapunyitás hétkor. Pontosak voltunk – vétek lemaradni bármiről is! A helyszínt nem volt nehéz megtalálni: az egyesült „feketehercegek” (azaz rockerek) távolról is könnyen észlelhető látványa és a zene foszlányai vezettek minket a bejárat felé. A Mind the Gap és a Black-out tagjai rezegtették a levegőt és izzították a hangulatot a Tankcsapda előtt. A fűben-földön-padon heverésző és sörözgető rockerek és természetesen a zenei aláfestés a jól ismert fesztiválokat idézték. „Mindenki egyért, egy mindenkiért” – érezni lehetett a rajongók összetartását, persze volt példa egy-egy eltévedt barbi felbukkanására is, akik földre szegezett tekintettel kerülgették a cipőjük számára leküzdhetetlennek tűnő akadályokat.

A Black-out búcsúszámakor már igen izgatott volt a hangulat és mindenki kíváncsian várta mi lesz az, amire Lukács Laci a következő tanácsokat adta: „napszemüveg és füldugó legyen mindenkinél”. Ováció, magasba nyújtott öklök ezrei a jól ismert szimbólummal és „Legyen köztünk híd, ne csak az árok” – mordult fel az oroszlánhang: ez már a Tankcsapda. Miután lázadva ordítottuk, hogy „Nem elég nekem, nem elég”, összegyűrtük a lepedőt vele (a gyengébbik nem csak képzeletben, az erősebbik nem még úgy sem).

A pogóharcok most sem maradtak el

Hiányoztak is volna, és miután csekélynek jósoltuk a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseink számát, még beljebb küzdöttük magunkat: egészen az első sorig. Ott – legnagyobb csalódásunkra - biztonságban voltunk, hiszen a tömeg „összetartó ereje” következtében arra sem volt hely, hogy a hajkoronánkat olyan lelkesen rázzuk, ahogy tanultuk. Maradt a közösségi izzadás – persze nem csak szolidaritásból.

A tősgyökeres és városukhoz hű debreceni csapat nem érezte még elég tüzesnek a hangulatot, ezért a közönség identitástudatának erősítése céljából előkerült egy szám az új albumról: Rock a nevem. Habár csupán április 24-e óta kapható az új album, minden száj egyszerre kísérte azt a támogatásra cseppet sem szoruló rekedt hangot, ami kizárólag a Tankcsapda sajátja.

Jött a pihentető akusztikus blokk,

amivel a debreceni rajongók már találkozhattak a Főnix Csarnokban: Lukács ült középen, kezében gitár, lángnyelvek csaptak az égbe és hallható a Félre a tréfát! - Egyszerű dal - Örökké tart hármas. Aztán félre a lírát, jöjjön a veleje, mert ami rock, az rock: Szívj!, Baj van!, Tetoválj ki! – ez aztán az életérzés. A küzdőtér önfeledt eksztázisba került és itt a vége? Hát az nem lehet, még nem lehet. De nem ám, mert jött a záró trió. Ordítottuk, mert tudjuk jól, hogy „Az élet a legjobb méreg”, aztán az egekbe mentünk a Mennyország Tourist-tal, Johnny-t pedig végül benne hagytuk a mocsokban.

És mi az, amit biztosan lehet tudni egy ilyen koncert után? Azt, hogy „a rock élt, a rock él, a rock élni fog, mert a rock örök”!

Kapcsolódó:
- Mi a véleményed a rock-ról ill. punk-rockról?
- Buli, pia, haverok meg a Tankcsapda
- Tankcsapda még... a Graffiti.hu-n

Szólj hozzá Te is!

8
adrenaline, 2006. 06. 08. 17:26
válasz erre az üzenetre

Képek a konciról:
http://whitepony.braindead.hu

amugy a koncert csuszott egy órát.

7
Enikő, 2006. 06. 06. 00:32
válasz erre az üzenetre

Hát Tomi, vannak dolgok amik elsőbbséget élveznek még vizsgaidőszakban is! Na de ígérem legközelebb szólok!!

válasz a(z) 6. üzenetre
6
Tomi, 2006. 06. 05. 22:51
válasz erre az üzenetre

Encike neked erre hogyabúbánatba volt időd??? (És hogyhogy nekem nem szóltál? )

No mind1, további kellemes vizsgaidőszakot, aztán majd tessék belémbotlani vmikor (és jól elhívni TCS-ra! )!!!

T

válasz a(z) 2. üzenetre
5
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 06. 05. 20:24
válasz erre az üzenetre

óhogyafrancba... javítottuk

4
vendéges, 2006. 06. 05. 20:15
válasz erre az üzenetre

takcsapda javitsátok a cimet

3
jarno, 2006. 06. 05. 20:15
válasz erre az üzenetre

Húha... Nem lett volna rossz ott lenni!
biztos jobban érezte volna magát a szerző is
Na cupp mindenkinek, és köszi a beszámolót!!!

2
Enikő, 2006. 06. 05. 19:25
válasz erre az üzenetre

Hát bánhatod, mert tényleg ott volt a szeren!! De itt a nyár és a jó kis fesztiválok...

válasz a(z) 1. üzenetre
1
oli, 2006. 06. 05. 17:28
válasz erre az üzenetre

sajnos nem tudtam elmenni... pedig nagyon szerettem volna...

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Pulykalövő
» játékajánló: Pulykalövő
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275