Korn a Pecsában!

SZ?RAKOZ?S szerző: pecsa | 0 hozzászólás

Ritka az olyan mindent elsöprő lelkesedés, amellyel a rajongók a Korn bulikat fogadják. Újabb lehetőség kínálkozik arra, hogy a Korn hívei egyesüljenek és élőben átéljék ismét mindazt, amit csak a Korn zenéje nyújthat, ugyanis június 27-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán Korn koncert!

cikkhez kapcsolódó kép

A Korn alternatív metál zenekar, zenéjükkel a post-grunge (90-es évek Seattle-i zenei irányzata) stílus képviselői. A banda története egészen a kaliforniai Bakersfield-ig nyúlik vissza, ahol négy középiskolás James "Munky" Shaffer (gitár), Brian "Head" Welch (gitár), Reginald "Fieldy Snuts" Arvizu (basszus gitár), és David Silveria (dobos) elhatározta, hogy saját zenekart alapítanak. A L.A.P.D (Love and Peace Dude) formáció első lemezének megjelenése után, 1993-ban csatlakozott hozzájuk egy helyi csapat a Sexart énekese Jonathan Davis, akinek a nevéhez fűződik a Korn név kitalálása is.

A fiatal zenészekre felfigyelt az Immortal label is és lemezszerződést ajánlott a kezdő csapatnak, ahol 1994 végén megjelent debütáló albumuk 'Korn' címmel. A zenekar befutott és egyre ismertebb lett a kemény rock világában. A turnézást, mint olyat Ozzy Osbourne, a Megadeth, Marilyn Manson mellett kezdték el.
Az 1996-os 'Life is Peachy' lemez pedig már tripla platinalemez lett. Egy teljesen új, egyedi, nyers hangzásvilágot teremtettek, ami azonnal megtalálta a maga markáns ízlésű közönségét és meghozta az igazi népszerűséget a Korn-nak. A lemezmegjelenést követő nyáron rengeteg felkérést kaptak fesztiválokra és koncertekre. Ugyanakkor a banda egy újabb lemezen is dolgozott gőzerővel, amiről még akkor nem is sejtették, mennyire meghatározó lesz zenei pályafutásukban. Ez volt a 'Follow the Leader' (1998), ami bombaként robbant, és amivel kiérdemelten kiléptek a 'nagyok' világába. A lemezről két szám is a 'Freak On A Leash' és a 'Got The Life' MTV Video Awards nyertes lett még abban az évben.

Ezután egy nagyon sikeres koncert turné (Family Values Tour) következett, ahol együtt léptek fel olyan előadókkal, mint a Limp Bizkit, Rammstein vagy Ice Cube.

Egy évvel később az 'Issues' című albummal ajándékozták meg a rajongókat, a már jól ismert Korn-os hangzás jegyében. Az ezt követő lemezturné majdnem félbeszakad, amikor kiderült, hogy az iszonyatos ütemet diktáló David Silveria-nak eggyel több bordája van, és bizonytalan ideig nem tudja folytatni a dobolást. A bandát ekkor megmentette a Faith No More dobosa Mike Bordin, aki besegített, hogy be tudják fejezni a nyári turnét a Metallica-val, Kid Rock-kal Powerman-nel és a System of a Down-nal. Ennek ellenére a csapat együtt maradt és Silveria immáron jó állapotban visszatért.

Az ötödik albumuk némi késéssel ugyan de annál ütősebb hangzással jelent meg és bizonyított a közönségnek. 2003 végén a 'Take a Look in the Mirror'-ral hódítottak az egész világon, Amerikán át Európán keresztül Ázsiáig. Ezen a lemezen található a 'Did My Time' is ami a Tomb Rider 2 filmzenéje is volt. A következő évben a banda első 'Greatest Hits' kollekciója is megjelent. Ebben az évben az alapító Welch (gitár) kilépett a zenekarból és a híresztelések szerint megtért és gitárja helyett immár a bibliát forgatja. A Korn nem adta fel ott folytatta, ahol abbahagyta és 2005 végén a 'See You on the Other Side' vadonatúj albummal ajándékozták meg a rajongókat.

Forrás: pecsa.hu

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Park my Car
» játékajánló: Park my Car
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!