EFOTT, mint még soha

SZÓRAKOZÁS szerző: Edupress | 0 hozzászólás

Az EFOTT a magyar fesztiválok õse, a legjelentõsebb hazai nyári felsõoktatási esemény - persze csak a ponthúzás után -, és mégis minden évben döntések tömkelegét kell meghozni a szervezõknek, hogy mit változtatnak a korábbiakhoz képest, és mit hagynak meg a jól kialakult formából.

cikkhez kapcsolódó kép

Az EFOTT 2006-ot a tavaly kiírt és kihirdetett pályázat alapján a Pannon Egyetem - a korábbi Veszprémi Egyetem - rendezi 2006. július 18-22. között Zamárdiban, a Balaton partján. Ezek a hivatalos adatok, de nézzük a finomságokat, amik végül eldöntik, hogy egy fesztivál jó lesz-e vagy sem. Minden évben két út áll az EFOTT-szervezõk elõtt: vagy a hagyományos mércét megugorva rendezik meg az eseményt, vagy kitalálják, hogy miként lehet ezt a mércét magasabbra helyezni. A 2006-os szervezõség úgy gondolja, feljebb tudja tolni a mércét, és elsõként a programkínálatnak nekiállva átalakítja a rendezvényt.

A szórakoztató programok legfontosabb részét egyértelműen a koncertek adják, és a korábbi évek sokszor túláradó rockizmusa mellett új műfajokat - dancehall, hiphop, reggae, ska, drumm and base - is szeretnének meghonosítani az EFOTT-on.

Szombat estére nemzetközi hírű zenekart keresnek a nagyszínpadra. Az elsõ elképzelés a Gentleman - az európai reggae sztárja - volt, de folynak tárgyalások a Squerpusherrel is. A hagyományos rockos életérzést egy külön színpadon a magyarországi tribute zenekarok - olyan együttesek, amelyek világhírű zenéket játszanak eredeti feldolgozásban - fogják szolgáltatni. A U2-tól a Guns and Roses-ig sok világhírű slágert lehet majd élõ elõadásban meghallgatni itt.

A nagyszínpad, a kisszínpad és a tribute színpad melletti Globe Aréna sátorban a magyar popélet színejava lesz jelen Roy és Ádámtól Subb Bass Monsterig (aki mellesleg szintén Veszprém környéki, ki ne ismerné Gyulafirátót nevét).

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a helyszínként kiválasztott Zamárdi tizenegy hektáros szabad strandja valódi balatoni nyaralással egybekötött fesztiválozást nyújt az EFOTT-lakóknak.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Mary Popkids, Halott Pénz és Ivan and the Parazol is az EFOTT-on!

Energikusak, frissek és tehetségesek! Talán sokaknak már ismerősen cse...

EFOTT - ahol még a szamuráj se szomorú

Aki idén kilátogatott az EFOTT-ra, egyszerre érezhette magát a Volt Fe...

Fesztiválvárossá alakul Velence: jön az EFOTT!

Koncertek, sport, színház, dj-k és strand: ez várja a fesztiválozókat ...

EFOTT 2012 - Velencére költözik!

Fesztiválvárossá válik Velence 2012. július 3-8. között!

Partik, pálmafák, tűsarok - Balaton Sound 2009

Idén nyáron már negyedik alkalommal vonzotta magához a bulizni vágyó f...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Park my Car
» játékajánló: Park my Car
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!