Mit keresünk a neten?

SZÓRAKOZÁS szerző: Boki | 0 hozzászólás

Magyarországon először készült olyan tematikus toplista, amely az internetezők által legkeresettebb kulcsszavakat egy év távlatában vizsgálja.

cikkhez kapcsolódó kép

A népszerű Kurzor.hu internetes kereső "Múltidéző 2005" összeállításából kiderült, hogy az internetezők felhasználói programok iránti érdeklődésének fókuszában a csevegést, CD írást, valamint a vírusvédelmet biztosító alkalmazások álltak. A Top3-as lista élén az MSN Messenger végzett, míg a második és harmadik helyet a NERO CD író alkalmazás és a NOD32 antivírus rendszer szerezte meg.

Micimackó alulmaradt

A hagyományos mesehősöket mára egyértelműen háttérbe szorítják a modern figurák: míg Harry Potter az abszolút rangsort tekintve is a legkeresettebb, addig egyetlen klasszikus szereplőként Micimackó csak a középmezőnyig jutott.

A szépirodalom területéről leggyakrabban József Attila, Petőfi Sándor és Ady Endre nevére kerestek rá az internetezők, akik elsősorban az érettségi környékén szorultak online segítségre.

Az irodalom mellett a szórakozás egyéb formáiról sem felejtkeztünk el 2005-ben. A sorozatok "kategóriájában" toronymagasan a Csacska Angyal győzött, megelőzve a Bűbájos boszorkákat és a Jóbarátokat, míg a számítógépes játékok rangsorában a GTA San Andreas vitte a pálmát. A hazai utazási szokások ismeretében nem meglepő, hogy a leggyakrabban begépelt külföldi ország Horvátország volt, amit Egyiptom és Görögország követett.

A gépkocsik kategóriáját jelentős előnnyel a "mi autónk" nyerte a BMW és az Opel előtt.

A Megasztár a neten is tarolt

Láthatóan a sztárvilág pletykái sem kerülték el az internet-használók figyelmét. Orlando Bloomot közrefogva vélhetően szerelmi életük körüli titkolózásnak köszönhetően kerülhetett be az első háromba Brad Pitt és Angelina Jolie, míg a külföldi előadók közül a Greenday új albumának, Britney Spears kisbabájának, Eminem pedig folyamatos botrányainak köszönheti dobogós helyét.

A magyar könnyűzenei együttesek élén a Hooligans, a Tankcsapda és a NOX végzett, míg az önálló előadóművészek helyezettségét jelentősen befolyásolta a tavalyi év egyik legkedveltebb televíziós produkciója a Megasztár, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy magát a műsort is a száz leggyakrabban keresett kifejezés között találhatjuk. A hazai énekesek közül így a Megasztárban megismert előadók törtek a csúcsra, a legutóbbi győztes Molnár Ferenc "Caramelt" azonban megelőzte a tinilányok kedvence, Torres Dani. Míg a hölgyeket ebben a kategóriában egyedül a harmadik helyre került Oláh Ibolya képviseli, a zeneiparon kívüli hazai ismertségek között egyértelműen a nők taroltak. Az internetezők Görög Zita, Csisztu Zsuzsa, majd Konta Barbara nevét írták be leggyakrabban a Kurzor.hu keresőablakába.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Övék a legszebb + FOTÓVAL

Hónapokig tartott a szavazás, hogy kié a legszebb, de most végre kider...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Mad Monday
» játékajánló: Mad Monday
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!