Blogkereső

SZÓRAKOZÁS szerző: Kádár Bence | 0 hozzászólás

A külföldön oly népszerű bogkereső szolgáltatások mintájára elindult az ország első blogkeresője, a BlogSearch.hu. Bár az oldal még béta verzióként tevékenykedik, a feladatatát máris képes ellátni.

cikkhez kapcsolódó kép

Aki egyszer elkezd blogolni, az nem képes abbahagyni. Egy idő után már annyira elfajul a dolog, hogy nem a blogger irányítja a blogot, hanem megfordul a helyzet, és a blog irányítja szerzőjét. Éppen ezért, mint jó „szülő” szinte mindenki szeretne nagy nyilvánosságot az oldalának. És ott a másik oldal, akik szeretnek blogokat olvasni, de nem képesek egynél több olyat találni, ami minden tekintetben képes lekötni őket.

Tulajdonképpen ebben nyújtana segítséget a BlogSearch.hu. A bloggerek számára egy újabb publikálási lehetőség, ahol népszerűsíthetik naplójukat, míg az olvasóknak egy kereső, mellyel pillanatok alatt kideríthetik, hogy egy számukra érdekesnek talált témáról írt-e mostanában valaki.

A BlogSearch.hu a keresőn kívül egyelőre egy fórumot is tartalmaz, melynek célja, egy központi helyen „összehozni” a bloggereket, és az olvasókat, hiszen az országban eddig egy olyan oldal sem volt, ami tényleg egy beszélgetős központtá vált volna a bloggerek körében.

Akkor térjünk át egy kicsit a technikai oldalára. A kereső csak azok az oldalak között keres, melyek gazdái regisztrálták őket a rendszerbe. Ennek több oka is van. Egyrészt vannak bloggerek, akik azt vallják, hogy ők csak és kizárólag maguknak blogolnak, és mindenféle reklámot elutasítanak, éppen ezért nem lenne szép dolog velük szemben, ha mégis reklámozva lennének. Másrészt viszont az oldalon csak és kizárólag blogok regisztrálhatnak, hogy a BlogSearch.hu tényleg blogkereső maradhasson. A regisztrációnál érdemes minél több kulcsszót, és az RSS címünket is megadni. Ez azért fontos, mert amikor rákeresünk valamire, az tulajdonképpen a mindenkori RSS fájlokat futja át. Így természetesen csak egy időre visszamenőlegesen tudunk rákeresni az információkban, de a friss témák keresésénél nincs is másra szükség.

Háromféle keresési mód közül választhatunk. Ha a legfrissebb tartalmakra vagyunk kíváncsiak, akkor az RSS fájlokat túrhatjuk át, ha blogtipusokra vagyunk kíváncsiak, akkor kulcsszavak szerint kereshetünk. A harmadik keresési módszer akkor jön jól, ha nagyjából emlékszünk a blog nevére, csak arra nem emlékszünk, hogy az hogyan is folytatódott. Ez pedig a név szerinti keresés.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Fight Man
» játékajánló: Fight Man
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!