A szállító 2

SZ?RAKOZ?S szerző: Szendy László | 0 hozzászólás

A Twentieth Century Fox 2002 októberében mutatta be a film első részét, mely világszerte sikert aratott a mozikban és DVD-n egyaránt. A film producere és társ-forgatókönyvírója a kultmozik egész sorát jegyző Luc Besson volt.

cikkhez kapcsolódó kép

A címszereplő Jason Statham személyében pedig színre lépett Hollywood legújabb akciósztárja is. „Akárhova mentem, az emberek megállítottak és elmondták, mennyire szerették A szállítót és Frank Martin figuráját - meséli Statham. - A szállító a legfontosabb szerepem, mert az összes többi filmemnél erősebb hatással volt a pályafutásomra.”

A rendező Louis Leterrier már az első filmben is dolgozott társrendezőként. Szerinte az eredeti mozi világát az határozta meg, ahogyan Statham megszemélyesítette a címszereplőt. „Jason nem csak a figura elképesztő fizikai képességeit és erejét tudta megmutatni, hanem Frank emberségét is" - mondja Leterrier.

Miután A szállító világsiker lett, Statham pedig akciósztár, senkit sem érhetett váratlanul, hogy az alkotók a folytatást tervezték, melyet Besson még az eredetinél is izgalmasabbnak és érzelmesebbnek álmodott meg. Ám hiába volt sikeres A szállító, és hiába készült az alkotógárda lelkesen a folytatásra, mégsem volt könnyű összehozni az új filmet.

Statham Hollywood egyik legkeresettebb színésze lett, a rendező Louis Leterrier befejezte az „Unleashed” című, és további produkciókra volt előszerződése, a harcművészeti koreográfus, Cory Yuen (aki A szállítót rendezte) pedig több filmen is dolgozott. Szerencsére a kulcsfontosságú alkotóknak mégis sikerült egyeztetni naptáraikat, és újra összeállt a csapat.

Az első részhez hasonlóan A szállító 2.-ben is kihasználták Jason Statham lenyűgöző sportolói képességeit: sok éven keresztül boxolt, kickboxolt és búvárkodott. Stathamnek nem volt szüksége kaszkadőrre még a legpörgősebb és legveszélyesebb akciójelenetekben sem, azonban vett néhány autóvezetési leckét, hogy felfrissítse A szállító előtt tanultakat.

Ha beülnek megnézni, kapcsolják be a biztonsági öveket!

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Street Racer
» játékajánló: Street Racer
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!