Minden ötödik órában nyílik egy új Meki

SZ?RAKOZ?S szerző: Graffiti | 3 hozzászólás

Talán nincs is olyan ember, aki nem ismerné napjaink egyik legnagyobb gyorsétkezdéjét, a McDonald's-ot. A ma már több mint száz országban több tízezer éttermet működtető cégről tudhattok meg érdekességeket.

cikkhez kapcsolódó kép

Az egész történet 1948-ban kezdődött, mikor Maurice és Richard McDonald megnyitotta első gyorséttermét San Bernadinóban, Kaliforniában. 1953-ban egy phoenixi éttermen megjelent a mai Mekik logója, az ún. "arany ívek". Az első igazi McDonald's azonban Ray Krok nyitotta meg 1955-ben, aki megvette a két testvértől az étteremeket. Kábé egy évtizeddel később megjelent az amerikai médiákban Ronald McDonald, a "hivatalos gyermekszóvívő", aki hamar a gyerekek kedvencévé vált.

1975-ben megnyílt az első McDrive, rá tíz évvel megszületik az első Big Mac. Hazánk közelében először Jugoszláviát célozták meg terjeszkedésének új állomásaként, ahol csak a nyitás napján 16 823-an rendeltek, tehát átlagosan minden másodpercben. A rendszerváltáskor hazánban, a Régiposta utcában vehettek a budapestiek először meki-kaját, két évvel később a világ legszebb McD-étteremként nyilvántartott Nyugati pályaudvari, és az első vidéki (győri) etetőgép is kinyitotta kapuit.. Mára egy hatalmas multivá nőtte ki magát két testvér ötlete alapján elindul étkezde, 118 országban összesen több mint 30 ezer éttermet működtetnek, ha pedig valaki Magyarországon szeretne McDonald's-t nyitni, 50-100 millió forint alatt aligha tudja megúszni. Átlagosan naponta 40-50 millió vásárlójuk van, és minden ötödik órában nyílik egy új éttermük.

A hamburger elődje az 1100-1200-as években a tatárok által fogyasztott, nyereg alatt megpuhított, feldarabolt marhahús volt. A XVIII. században a német matrózok a marhahúst hazavitték, majd szakácsok megsütötték. Nevét a kikötővárosról kapta.

Szólj hozzá Te is!

3
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 04. 14. 11:43
válasz erre az üzenetre

...bár én tuti nem bírnám ki, hogy ne egyem meg 5 percen belül...

2
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 04. 14. 11:43
válasz erre az üzenetre

Próbáld ki ...

válasz a(z) 1. üzenetre
1
mogoose trail, 2006. 03. 20. 14:41
válasz erre az üzenetre

Sziasztok

a meki kaja az hetekig nem romlik meg???? :

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Diákmunka: tízszeres túljelentkezés a McDonald's-nál

Tízszeres volt a túljelentkezés a hazai McDonald'sokban idén a ny...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Kapufa
» játékajánló: Kapufa
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!