Búcsúzik a TNT

SZÓRAKOZÁS szerző: Boki | 0 hozzászólás

Tíz év után véglegesen elbúcsúzik a rajongóktól a TNT. A búcsúkoncertet - amire 10 év slágereivel készülnek - szeptember 24-én tartják, Dobrády Ákos pedig szólókarrierbe kezd.

cikkhez kapcsolódó kép

A csapat két tagja, Ákos és Inti Győrben születtek, gyerekkoruk óta barátok voltak, szabadidejükben együtt sportoltak, állítólag kézilabdából még most is remekelnek a fiúk. Ákos már kiskorától kezdve zongorázott és énekelt a zeneiskolában, a suliban pedig kedvence a görög mitológia volt. Talán ez is szerepet játszhatott barátságukban, hiszen Inti (ez az igazi neve) Costa Rica-i szülőtől származik.

A kilencvenes évek elején közösen hozták meg a döntést, hogy alapítanak egy együttest. 1994-ben felutaztak Budapestre, és elindultak a Pop-Rock Fesztiválon. A nevezéshez azonban kellett egy demoanyag, amit abban a stúdióban készítettek, ahol az FLM is nagylemezén dolgozott. Itt találkoztak Császár Előddel, aki lebeszélte őket a Pop-Rock Fesztiválról, és felfedezve Ákos és Inti tehetségét, megígért nekik egy lemezszerződést. Előd adta a csapatnak a TNT nevet is a trinitrotoluol robbanószer alapján. Ezt be is tartotta: egy év múlva a TNT Bakancsdala a rádiók egyik legjátszottabb dala lett, és a Napszúrás címet viselő albumra is felkerült.

Tehát kirobbanó siker vette körül a fiúkat, nemsokára kiadták saját maxijuk, és Bomba című nagylemezük, és gyakori vendégei voltak a budapesti-vidéki diszkóknak egyaránt. Az igazi sikert azonban a Danubius Rádió által kiadott válogatáslemezre való felkerülés volt. Titkos Üzenet című slágerük tehát felkerült a Zene Füleimnek albumra, ahol a legnépszerűbb hazai sztárok mellett szerepeltek. És a csapat nem lazított, folyamatosan jelentek meg lemezeik, amik szép sikert arattak, bár meg kell jegyezni, az utóbbi időben nem igen hallani róluk.

A csapat tagjai nem feloszlásról, hanem búcsúzásról beszélnek („barátságban, teljes egyetértésben, azonban külön tervekkel”), és a szeptemberi, kisstadioni koncertre összeválogatják tíz év legnagyobb slágereit. Ezután Dobrády Ákos szólókarrierbe kezd, és zeneszerzéssel fog foglalkozni tervei szerint.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Flash Strike
» játékajánló: Flash Strike
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!