Na jogászok!

SZÓRAKOZÁS szerző: Boki | 0 hozzászólás

Erre kössetek csomót! Ennél érdekesebb birósági ügy, azt hiszem nem igazán volt eddig a világon, sőt valószínüleg nem is lesz soha! Merem állitani: ez is csak Amerikában lehetséges!

cikkhez kapcsolódó kép

Észak Carolinában, Charlotte városkában egy ügyvéd vásárolt egy nagyon ritka, igen különleges és drága doboz szivart, amit azonnal bebiztositott minden lehető kár - viz, tűz, lopás, rablás még árviz ellen is! Még egy hónap sem telt el, mire már elszivta a finom aromájú szivarokat, a biztosítási dijnak az első részletét sem fizette ki, keresetet nyújtott be a biztositó társaság ellen.

A keresetben arra hivatkozott, hogy a Biztositási Kötvény a tűzkárt is tartalmazta, s mivel ily módon "mentek tönkre", kéri keresetének helyt adni. S az ügyvéd úr megnyerte a pert! Dacára annak, hogy a Biztositó Társaság azzal érvelt; ez a természetes módja a szivar használatának, a biró helytadott a keresetnek, hiszen a kötvény valóban tartalmazta a "tűz elleni" kitételt is.

Mivel a Biztositó Társaság nem látta értelmét fellebbezésnek, kifizette a megitélt 15 000 dollár (közel 4 millió forint) jóvátételt, birságot.

S most jön az igazi csattanó! Miután az ügyvéd úr boldogan felvette az összeget, megkapta a letartóztatásáról szóló végzést! Ugyanis a Biztositó Társaság feljelentette azzal az érvvel, hogy "gyújtogatás, azaz önkár okozás" történt. A Biróság 24000 $ birságot vetett ki a bűnösre.

Ez egy igaz történet, ami első helyet kapott a "Bűnügyi perek" versenyében.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Eláruljuk a legjobb fogyókúra tippet + VIDEÓ!

Hiába a gyümölcsnapok és a kínszenvedések a konditeremben? Nem használ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Cursor*10
» játékajánló: Cursor*10
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275