Filmajánló: Sin City

SZÓRAKOZÁS szerző: Szendy László | 0 hozzászólás

A Sin City a ponyvairodalomnak számító amerikai történetek hagyományából származik. Frank Miller a humoros képregény határait feszítette túl, és szinte tilos területre merészkedett: a város legsötétebb szívébe.

cikkhez kapcsolódó kép

Ez a város 1991-ben született, a modern képregény mestere, Frank Millern izzó képzelőereje és rendkívüli képességgel használt tolla hívta életre. Nem véletlen, hogy nemzedékek kedvenc képregénye lett, míg óriási kritikai sikert is aratott. Sin City egy - szó szerint és átvitt értelemben egyaránt - fekete-fehérben létező város, olyan világ, amelynek minden, még a legapróbb részlete is olyan kérlelhetetlenül merev és keményen éles a felszínen, mint amennyire ugyanilyen érzetet kelt belülről is. Izzó színek felvillanása csak a legritkábban hoz fényt ebbe a városba. Amellett a mélységes kontrasztok, az éles ellentétek helyszíne ez a város. Ellentétek feszülnek az egyik oldalon álló korruptak, hatalomra éhesek és javíthatatlanok, és a másik oldalon állók között, akik körömszakadtáig ragaszkodnak az erkölcshöz.

Az események váratlan fordulatot vettek, amikor a forgatócsoportot meglátogatta Quentin Tarantino. Robert Rodriguez meghívásának tett eleget a látogatással - és egy dollár összegű fizetséget kapott azért, hogy egy hosszított jelenetet leforgasson a The Big Fat Kill című részhez. A képregényfigurákat pedig nem kisebb színészek alakítják, mint Bruce Willis, Clive Owen, Benicio Del Toro, Mickey Rourke, Elijah Wood és még sokan mások... Sin City-ben nincsenek szuperhősök. Itt csak kemény fickók vannak, nehéz esetek, fegyverek, lányok, szeretők és vesztesek, akik megpróbálják átvészelni a sötét, nagyon sötét éjszakát. Ezek a fehéren sziluettként megjelenő rajzolt figurák mindannyian szinte kirobbannak a papírból, és sok olyan ember számára bizonyultak lebilincselőnek, akik soha azelőtt nem voltak képregény rajongók. Ezt egyszerűen látni kell!

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Mégis lesz idén Moziünnep

Sokáig úgy tűnt, hogy az utóbbi években nagy sikernek örvendő Moziünne...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Kapufa
» játékajánló: Kapufa
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!