Eminem

SZÓRAKOZÁS szerző: Boki | 1 hozzászólás

Eminem életéről már sokat tudnak azok, akik megnézték a 8 mérföld című filmet. A film a rapsztár életét mutatja be, mely szegénységgel, szenvedéssel, utálattal, de kemény harccal jellemezhető.

cikkhez kapcsolódó kép

"Ha csak egyetlen esélyed van, hogy kikerülj a mocsokból, akkor azt meg kell ragadnod, mert a bátorságot jutalmazzák!" - hallhatjuk a film legfontosabb üzenetét Lose Yourself című slágerében.

Eminem Michigenben látta meg a napvilágot Marshall Bruce néven. Nyomornegyedekben éltek, egyik helyről a másikra kellett költözniük. Tizenhat hónapos volt, mikor apja otthagyta őt, így Em drogfüggő anyjával, Debbie-vel maradt. Ekkor még nagyobb erőre volt szüksége, de mellette állt tizennégy évvel fiatalabb féltestvére és nagybátyja, akik segítették őt a kiemelkedésben. Fehér létére a feketék között a rapben akart kitűnni.

Gyerekkorában Eminemnek egy igazi barátja volt, Ronnie. A fiú azonban öngyilkos lett, Eminem pedig teljesen összeomlott, bandákhoz csatlakozott, majd mikor majdnem halálos lövés érte egy bandaháborúban, átpártolt a raphez.

Csupán tizennégy éves volt, mikor megszületett első szerzeménye osztálytársa lakásának pincéjében. Tudta, hogy fehérként nehéz lesz talpon maradni a rapben - erre korábban csak Snow, Vanilla Ice, Marky Mark, Jovanotti és a Beastie Boys volt képes -, de minden erejét összegyűjtve belevetette magát osztálytársával együtt. Először Manisnek (őrültnek), majd M&M-nek nevezték magukat.

Em egy ideig szakácsként dolgozott, ahol "felrappelte" az étlapot a csodálkozó vendégeknek, majd nem sokkal később Dr. Dre felfedezte a fiú tehetségét. Segítségével megjelent első albuma, mely a The Slim Shady LP címet viselte, ami elég volt ahhoz, hogy annyi pénzt kapjon érte, hogy a gettókat elhagyva normális életet éljen.

Nagy sikere és temérdek pénze miatt nem csak rajongótábort, de ellenségeket is szerzett magának. Eminem a Marshall Mathers LP címet viselő albummal vágott vissza, majd egy könyvet is megjelentetett azoknak, akiknek a sláger nem elég.

Ezeket botrányok sorozata követte. Egy olyan, tizenhárom éves lány öngyilkosságáért akarták felelősségre vonni, akit nem is ismert, majd saját édesanyja perelte be rágalmazásért.

Eminem huszonkét éves volt, mikor tizenhat éves barátnőjével gyerekük született. Nem sokkal később összeházasodtak, de mivel nem jöttek ki egymással, 2001-ben elváltak egymástól, de az utóbbi időben újra kezd összejönni a párocska.

Szólj hozzá Te is!

1
shady 21, 2008. 11. 17. 13:30
válasz erre az üzenetre

hát itt az a lényeg hogy ő a leges leg jobb tupac után

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Park my Car
» játékajánló: Park my Car
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!