Apokalipszis Budapesten

H?REK szerző: Boszi | 26 hozzászólás

Senki sem gondolta volna, hogy az augusztus 20-ai ünnepség fénypontja, a tüzijáték óriási viharba fullad. Több százezer ember keserves harca a természet erőivel szemben - nem, ez nem katasztrófafilm, ez a valóság volt!

cikkhez kapcsolódó kép

Mintha egy katasztrófafilm képsorait néztük volna - olyan hirtelen gyorsasággal kezdett el egyszerre szakadni az eső a Duna-parton, alig pár perccel a tüzijáték elkezdődése után. Először talán mindenki csak egy gyors zivatarra számított (pedig a meteorológia nem jósolt jó időt ma estére!), de nemsokára kiderült, hogy nem akar csitulni az ítéletidő.

Látni sem lehetett szinte semmit, aki tudta, gyorsan behúzódott fedett helyekre: metró- és földalattialuljárókba, hajókra, üzletekbe... A show pedig folytatódott, zavartalanul lődösték tovább a petárdákat. A televíziók adásai egymás után szálltak el. Az égi háború hatására általános pánik alakult ki, és ezt még fokozta, hogy a hálózatok telítettsége miatt telefonálni is képtelenség volt.

A vihar fákat tört le, asztalokat, székeket, sátrakat zúzott szét. Az aluljárókba menekülők ugyan valamelyest védve voltak az ítéletidőtől, de lennt pedig bokáig ért a víz. A metró sem bírta a rengeteg embert, ezért a metrópótló buszokat is üzembe helyezték. A több százezer ember ahogy megpróbált behúzódni vagy elmenni - hihetetlen látvány volt.

Senki se hitte volna, hogy ilyen épp ma, egy ilyen nap után megtörténhet. A miért-eket fölösleges keresni, csak a Jóisten tudja, hogy mi az oka ennek. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy nincs-e esetleg a dolognak jelzésértéke?! Demszky Gábor főpolgármester összehívta a fővárosi védelmi bizottság rendkívüli ülését - közölte Czuk Dóra, a fővárosi önkormányzat sajtófőnöke. A rendkívüli ülésen a vasárnap esti budapesti vihar utáni kárfelmérés és kárelhárítás lesz a téma.

Még nincsenek pontos információk a tragikus este áldozatairól, egyelőre 3 halottról és több tucatnyi sebesültről beszélnek, de a rendőrség, tűzoltság és a mentők valószínüleg egész éjjel dolgozni fognak.

Új infók!
Az Index szerint a szervező reklámügynökség sms-ben értesítette VIP vendégeit a várható viharról, és figyelmeztette őket, hogy készüljenek fel az időjárási körülményekre. Közben megtalálták annak a Dunába esett férfinek a holttestét, aki az egyik ütköző hajón tartózkodott. Ezzel négyre nőtt a vízi-tüzijáték halálos áldozatainak száma.

Kapcsolódó:
- Hírek még a Graffitin!

Szólj hozzá Te is!

26
Koefdepol, 2017. 01. 13. 21:46
válasz erre az üzenetre

Great post! I am actually getting ready to across this information, is very helpful my friend. Also great blog here with all of the valuable information you have. Keep up the good work you are doing here.
192.168.o.1

25
Miklovicz Szilveszter, 2006. 08. 29. 10:00
válasz erre az üzenetre

Hmm...
Sokkal később? 2-3 órával. Igen, sokkal később. Engem az zavar, hogy mostmár nem a cikkről szólnak a hozzászólások. Pedig az a fontos, meg ami történt. Azért mi se nem vagyunk akkorák mint Népszabadság, és nem is arra kellene mennünk, hogy marakodjunk. Nálunk, NetNapon, csak egyetlen oldal van tíltó listán, és az nem a Graffiti. A következő projektünkhöz meg is kerestük a graffitit, hogy dolgozzunk együtt. Szerintem ne ezen vitatkozzunk. Se nektek, se nekünk nem jó, a legkevésbbé meg Boszinak nem. Minket nem zavar, ha itt is megjelenik, ahogy látom, a mi feltöltésünk úgyis gyorsabb, szóval az az egy két óra, főleg éjjel, így is úgy is becsúszna. Ha akarja, bármikor tegye fel ide is a cikkeit, minket nem zavar.

24
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 08. 29. 07:26
válasz erre az üzenetre

Nem tudom, miért csodálkozol, mikor ez nálatok is pont így van. Én is tudom rólad, hogy te se engeded meg, hogy más oldalon megjelent cikkek a netnapra is felkerüljenek. A Graffiti esetében ez, ha jól tudom, úgy nézett volna ki, hogy először nálatok jelenik meg, és csak sokkal később tehetjük fel mi is.
Nem hinném, hogy egy oldalnak az jót tesz (mint az utóbbi idők hozzászólásai is mutatják), hogy egyes cikkek a netnapon és a graffitin is fentlegyenek.
Nem akarok ilyen hatalmi játékot játszani, de képzeld el mi lenne, ha ugyanazok a cikkek jelennének meg a pl. Népszabadságban meg a Magyar Nemzetben. Káosz.
Úgyhogy remélem megérted, meg Boszi is, de jó, ha betartjuk a játékszabályokat. üdv.

23
Miklovicz Szilveszter, 2006. 08. 28. 23:50
válasz erre az üzenetre

Sziasztok!
Életemben először van hozzáfűzni valóm egy graffitis cikkhez. Ha nem ismerne valaki, a NetNap felelős vezetője vagyok. Az egyik.
Noh. Hát.

Nos, a graffitis cikk megjelent a netnapon is, az igaz.
Én másképp látom. Mivel a NetNapos cikk második felét én írtam, ezért tudom, hogy éjfél és egy között már megvolt a cikk első része a NetNapra, azért "csak" fél kettőkor került ki, mert még írtam én is és Móni is hozzá, hogy szélesebb képet mutasson.
Azt, hogy " hogy az ilyen cikkátvételek nem mehetnek a jövőben." nem értem, mi megbeszéltük Boszival, hogy nyugodtan tegye fel ide is a cikkeit, nagyon jó író, örülünk, hogy teljesen véletlen , egy játékunk miatt ránk talált, és ír hozzánk. Írtó tehetséges, s bízok benne, hogy nem egy ilyen "többet nem fordul elő, meg a mi cikkünk vagy az övéK" dolog fogja elvenni a kedvét. Én azt mondom, mindegy kié, mert igazán ez a cikk Boszié és az olvasóié, akiknek írta. Nem mondogatom, hogy igenis, ez nem a graffitié, hanem a miénk. Hisz nem számít ez. Petit ismerem is, úgy ismerem, aki nem ilyen "mi cikkünk", és "többet nem fordul elő átvétel", szerintem. Javíts ki Boki, ha tévedek!

22
Boszi, 2006. 08. 28. 23:48
válasz erre az üzenetre

Igen, én írok a NetNapnak is, és a Graffitinek is. De valóban, a jövőben Boki kérése miatt ugyanazok a cikkek nem lesznek fenn a két helyen. Köszi, Gergő!

21
Kiss Gergő, 2006. 08. 26. 17:39
válasz erre az üzenetre

Bocsi az előbbi megjegyzéshez írt email címért, nem titkolózni akarok, mindösszesen nem akarja elfogadni a mail címemet...

20
Kiss Gergő, 2006. 08. 26. 17:38
válasz erre az üzenetre

Bocs, Boki, hogy kötekedem. De ott már hajnal egykor fenn volt, láttam (Mivel nem voltam kint, ezért nekiálltam és nézegettem a neten, hogy mi történt). Akkor ez most netnapos cikk vagy graffitis? Amúgy is, sztem Boszié a cikk, nem pedig a graffitié, vagy a netnapé nem? Különösebben nem izgat, csak véletlen találtam ide Boszira, azaz Székely Rékára (ők ketten most ugyan az a személy?) rákeresve. Egész jól ír, csak kár, hogy ilyen kevesen olvassák pl itt is.

19
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 08. 26. 15:12
válasz erre az üzenetre

Nos, a graffitis cikk megjelent a netnapon is, az igaz. Később megbeszéltük, hogy az ilyen cikkátvételek nem mehetnek a jövőben.
Én is sajnálom, hogy öt ember meghalt, de mi csak hírt adtunk róla, mint sok más eseményről is. Mivel a graffiti nem a pénzre játszik, ezért sokat aztán nem számított nekünk az a plusz látogató anyagilag, bár örültünk nekik

18
Kiss Gergő, 2006. 08. 26. 13:49
válasz erre az üzenetre

Meg is van. Nézd meg itt:
http://www.google.co.hu/search?q=apokalipszis+budapesten&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:hu-HU:official
Így találtam rá én.

Szerintem amúgy ez az egész vihar csak a médiának, meg a netes oldalaknak jött jól, főleg az olyan, alig olvasottaknak, mint ez, mert legalább megnőtt a látogatószámuk, és kicsit mutogathatják, hogy mennyien is voltak itt. nemde? Ezzel semmi baj, csak kár, hogy négy ember halála, és több száz sérülése kellett hozzá.

17
Kiss Gergő, 2006. 08. 26. 13:47
válasz erre az üzenetre

Valami napon, vagy hól. Passsz. Nézelődtem minden felé, csak a név megmaradt. Bár ott hosszabb volt, sokkal, az 100. Majd megkeresem neked, gera gera!

16
gera gera, 2006. 08. 26. 13:27
válasz erre az üzenetre

Gergő! Hol olvastad a cikket? Kiváncsi vagyok!

15
Kiss Gergő, 2006. 08. 26. 12:22
válasz erre az üzenetre

Amúgy igaza van Boszinak. Nem azok tehetnek róla, akik elmentek, hogy akár ünneplejenk, akár szórakozzanak, hanem az, aki nem ültt a helyén, a számítógép elött, és nem olvasta el a levelet, az, aki nem hagyta abba a tüzijátékot, majd folytatta a kis szünet után. De ezeket lehetne még sorolni napokon keresztül. Egy a lényeg: sajnos megtörtént. Nem az a fontos, hogy hogyan, miért, hanem az, hogy többet ne történjen...

14
gera gera, 2006. 08. 26. 12:16
válasz erre az üzenetre

Hm... A Regisztráció hogy jön a halottakhoz? Nekik is csuda jó a regisztrálás, vagy mi? Inkáb másik cikket tegyetek hozzá, szerintem!

13
Kiss Gergő, 2006. 08. 26. 12:14
válasz erre az üzenetre

Jupi! Nicsak... Ezt a cikket már láttam máshol, még aznap éjszaka, mikor hazaértem. Tök jó, hogy itt is megjelent!

12
Boszi, 2006. 08. 24. 19:21
válasz erre az üzenetre

Ebben teljesen egyetértek! Énis nem egy ismerősömnek szinte szóról szóra ezt mondtam, mert nemkem is ez a véleményem. DE ettől még nem az ember a hibás csak, aki kimegy szerintem. Én spec nem a tüzi miatt mentem ki hanem a Roy és Ádám koncertre. Ez valóban rég nem István királyról szól, hanem a magamutogatásról. Ez a "normális ember nem indult el" egy kicsit erős, nem gondolod? NEM AZ EMBEREK HIBÁZTAK, AKIK KINN VOLTAK elsősorban, hanem néhány ember!!!!!!!És egy terror v akármi lett volna akkoris ez lett volna hmm? Nem olvasták el az e-mailt? Közröhej. És nem igaz h semmit nem lehetett volna tenni!!!!! Ha tudták, h ekkora szél lesz legalább annyit, h ti hülye emberek ne álljatok a fa alá v vmi, nem?

válasz a(z) 11. üzenetre
11
Az aki, 2006. 08. 24. 17:43
válasz erre az üzenetre

Az időjáráselőrejelzés az idő múltával egyre megbízhatóbb és pontosabb tehát lehet rá hallgatni és érdemes is ha nem akarunk pórul járni. Másrészről az én személyes véleményem , hogy az egész tüzijátékot ki kell dobni a kukába mert csak egy batár nagy lehetőség az állam pénzének elherdálására, másrészről értelme semmi, a megemlékezés millió formáját ismerjük pl körmenet. Én saját vélemény alapján tehát beszüntetném az aug 20-i tüzijátékot mert élménynek nem érték pénzbe sok. Félreértés azonban ne essék én nem István királyra való emlékezésünk ellen vagyok. ennyi.

10
Boszi, 2006. 08. 24. 13:48
válasz erre az üzenetre

Kedves Aki megúszta!
Igen, valószínüleg aki kiment az mind saját felelőséget vállalt azért, én speciel nem nézek időjárás jelentést, mert sajnos legtöbbször humbug az egész. (ez az én hibám) De nem hiszem h a síró kisgyerekek, akiket kivittek a szülők, mert örömet akartak szerezni nekik azok a teljes feelősök, vagy igen??? Egy kedves nívós politikus, akit nem akarok megnevezni az egész aug. 20-ai katasztrófát "elemi csapás következtében beállt halálos tömegszerencsétlenség"-nak titulálta. Ez ok, részben igaz de undorító az egymásra mutogatás! Igenis vonják felelősségre a mulasztókat és ne névtelen bábfigurákat rúgjanak ki!!!
Kiváncsi vagyok, h jövőre mennyi ember lesz kinn.

9
vendéges, 2006. 08. 22. 20:23
válasz erre az üzenetre

szerintem csak azt jelzi mekkora szar a rendszer,és mennyi a birka állat.Egy hülye mammer mellettem lökött fel egy babakocsit futás közben.

8
pina, 2006. 08. 22. 17:34
válasz erre az üzenetre

pina

7
hmm, 2006. 08. 21. 22:29
válasz erre az üzenetre

Mik ezek a kapcsolódók??? Hogy jön ez ide???

« előző1 2 következő »
kapcsolodó cikkek

Mission: Tűzijáték

Mit tehet az ember fia, ha már úgyis Budapestre hozta őt a sors, és kí...

Már tervezik az ötös metrót, avagy fúrunk, faragunk

Évek óta metrólázban ég a főváros. Vagy éppen évtizedek óta, ez csupán...

Joúnapot kivanok!

Egy szép verőfényes csütörtöki napon a kötelesség Budapestre szólított...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Match a Hottie!
» játékajánló: Match a Hottie!
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!