Diákok levelezését olvasta a hadügy

H?REK szerző: edupress | 2 hozzászólás

Egyetemi hallgatók e-mailjeibe is beleolvastak az amerikai védelmi minisztérium emberei. Különösen az olyan levelek keltettek figyelmet, amelyekben az USA iraki háborúját kritizálták.

cikkhez kapcsolódó kép

A minisztérium beismerte kutakodását, de semmit sem közölt arról, ki rendelte el ezeket a megfigyeléseket és kinek az asztalára kerültek az ezekkel kapcsolatos jelentések. Az ügy azután látott napvilágot, hogy egy monitoringcsoport kiderítette: az Egyesült Államok védelmi minisztériuma terroristák után nyomozva egyetemi hallgatók e-mailjeibe is betekintett. A Servicemembers Legal Defense Network a nyugati parttól a keletiig számos egyetemet megemlít azok közül, amelyek diákjainak levelezése a nagy testvér szeme elé került.

A figyelmet az olyan tartalmú megjegyzésekkel lehetett felkelteni, amelyek bírálták az USA iraki háborúját, illetve kifogásolták a hadügy "Ne kérdezd, és ne beszélj róla!" taktikáját a hadseregben szolgáló homoszexuális és leszbikus katonákkal kapcsolatban.

Egyes érintett egyetemek vizsgálatot indítanak az ügyben, s később döntenek arról, milyen lépéseket tesznek - jelentette a Chronicle of Higher Education.

Szólj hozzá Te is!

2
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 08. 21. 10:38
válasz erre az üzenetre

Van egy olyan tippem, hogy megjelenne az ombudsman, a miniszter, meg lenne egy kis zúgolódás

1
F. Ferenc, 2006. 08. 21. 10:27
válasz erre az üzenetre

Sziasztok!

Kéne egy diákoldalt is létrehozni, ahol mi tanárok járatjuk le a diákokat.
Hogyan viselkedik, cigizik, drogozik, lop a társaitól, szemtelen, buta, aljas, hogyan viselkedik a fiúkkal, lányokkal, nem jár suliba, szüleit átveri, meglopja,...

Persze megadnánk a tanuló nevét, címét, telefonszámait, iskolájának nevét, ...

Mit szólnátok hozzá? Mehet?

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Drogot kevertek a gyerekek levesébe!

Sok módszerrel próbálkoztak már, hogy jobb kedvre derítsék a fiataloka...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Áll az alku?
» játékajánló: Áll az alku?
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!