Puskáztak a tanárok

H?REK szerző: edupress | 0 hozzászólás

A sorozatos romániai érettségi botrányok után most a Tanügyi Főfelügyelőség vizsgaeredményeiből az derült ki: a bukaresti tanárok kétharmada nem érti a tananyagot, amelyet oktatnia kellene.

cikkhez kapcsolódó kép

A véglegesítő vizsgák eredményeiből az is megtudható, a tanárok többsége alulképzett. A vizsgán a román tanügyben használatos, 1-től 10-ig terjedő jegyrendszert alkalmazták, ahol a 10-es a legjobb minősítés, a 4-es osztályzat viszont már bukásnak számít.

A végleges álláshoz legalább 7-est kellett szerezniük a pedagógusoknak, azonban a csaknem 4700 jelentkező összesen 60 százalékának ezt nem sikerült elérnie, ezért ők továbbra is helyettesítő tanárokként fognak dolgozni. Ugyanakkor a pályázók 19 százaléka egyenesen megbukott: ők többet nem taníthatnak oktatási intézményekben.

Ráadásul a tesztek előtt százhúsz, tanári diplomával jelentkező ember lépett vissza arra hivatkozva, hogy nincs felkészülve. Öt pályázót ki kellett tiltani a vizsgáról, mert puskáztak. A főváros tanügyi főfelügyelője szerint a helyzet szomorú, de érthető: a tanügyieknek olyan alacsony a fizetésük, hogy az egyetemeken legjobban teljesítő diákoknak eszük ágában sincs ezt a pályát választani.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!