Ősszel tandíjtüntetés lesz?

HÍREK szerző: Edupress | 4 hozzászólás

Határozottan elutasítjuk a minisztérium arra vonatkozó kezdeményezését, hogy a hallgatói önkormányzatok dolgozóinak 20 százaléknyi mentesség járjon a bevezetendő tandíjból, és demonstrációt szervezünk, ha a Parlament elfogadja a fer bevezetését - közölte Ekler Gergely a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke a szerda délutáni sajtótájékoztatón, ahol az EduPress is jelen volt.

cikkhez kapcsolódó kép

Hangsúlyozzuk, hogy a minisztérium céljait helyesnek találjuk a felsőoktatási reform kapcsán, azonban sajnálatosnak tartjuk, hogy a Hiller István által követett gyakorlat ezekkel éles ellentétben áll - fogalmazott az érdekvédelmi szervezet elnöke.

A HÖOK különösen érthetetlennek találja, hogy bár a miniszter elismeri: több hónapot igényelne a hallgatók élet-, munka-, és tanulási körülményeinek felmérése, a törvényjavaslatot ennek ellenére mindenféle előkészítés nélkül terjesztették be az Országgyűlés elé. A hatástanulmány csak szeptemberre készül el, a tandíjról szóló javaslatról viszont nemsokára már döntenek a törvényhozók - fogalmazott Ekler Gergely, aki szerint ez az eljárás bizonytalanná teszi a reformok megvalósíthatóságát.

Ezért a szervezet választmányának keddi, egyhangú döntése szerint amennyiben a Parlament úgy fogadja el a törvényjavaslatot, hogy az államilag támogatott hallgatókat bármilyen tandíjjellegű hozzájárulás megfizetésére kötelezi, megkezdik egy ősszel tartandó demonstráció előkészítését - tudta meg az Educatio Press. Ekler Gergely hozzátette: számukra a demonstráció nem cél, hanem eszköz, hogy együttműködésre sarkallják az Oktatási és Kulturális minisztériumot.

Kérdésre a HÖOK elnöke elmondta, hogy a tervezett tüntetés kapcsán nagy támogatottságra számítanak a hallgatók részéről, akik már eddig is elkötelezettek voltak egy demonstráción való részvételre.

A minisztérium elutasította a HÖOK alternatív javaslatait, melyek a fer bevezetésének elkerülését célozták meg. Az EduPress kérdésére Ekler Gergely elmondta, továbbra is bíznak abban, hogy a minisztérium beépíti elképzeléseiket a jogalkotásba.

Szólj hozzá Te is!

4
geri, 2008. 11. 07. 19:49
válasz erre az üzenetre

szevasz tudsz wowozni

3
csajkovszkij kis képe = avatarja csajkovszkij (dmitrij), 2006. 07. 26. 19:45
válasz erre az üzenetre

Ez a tandíjazás eddig a leggörényebb húzása a kormánynak...

2
arékátnemkellbecézni kis képe = avatarja arékátnemkellbecézni (boszi), 2006. 07. 14. 20:22
válasz erre az üzenetre

megyünk

1
Feri, 2006. 07. 14. 11:26
válasz erre az üzenetre

A franciák jól csinálták...
Mi is gyújtogathatnánk autókat

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Motoros ügyességi
» játékajánló: Motoros ügyességi
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!