Bálint Ádám közelebbről

H?REK szerző: Boszi | 2 hozzászólás

Bálint Ádámot a Megasztár második szériájából ismerhette meg a közönség. Ádám gyermekkora óta tudatosan készül az előadóművészi pályára: színjátszott és énekelt is. Első, bemutatkozó albuma "Közelebb" címmel került a boltok polcaira június 23-án. Ajánljuk!

cikkhez kapcsolódó kép

- Induljunk a legelejéről. Honnan fakad a zene szeretete és mikor döntötted el, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?
- Négy éves korom körül a Vígszínházban láttam 'A Padlás' című musicalt, amit Presser Gábor és Sztevanovity Dusán írtak. Ezt imádtam, többször is láttam, sokszor könyörögtem anyuéknak, hogy vigyenek el; szóval ez nekem egy nagyon meghatározó élmény volt. Már az első előadás után hazafelé dúdoltam az egészet. Aztán a zene szeretete megmaradt, meg kiderült, hogy az énekléshez valamilyen tehetségem van, és ettől kezdve mindig jártam suli mellett vagy éneket tanulni vagy zeneiskolába, és azt éreztem, hogy ha ezt nem csinálhatom, akkor az nem én vagyok. Ott van a helyem! Egyébként kisebb koromban egy kicsit gátlásos voltam a színpadon, és ezért talán akkor kevesebb lehetőséghez jutottam, mint a hasonló adottságú gyerekek.

- Ma viszont már nyoma sincs visszafogottságnak, olyan sikermusicalekben láthat a közönség, mint például a Rómeó és Júlia, a West Side Story vagy a Valahol Európában. Fiatal korodtól különböző színészképző intézményekben sajátítottad el a színjátszást...
- Igen, jártam az Arany 10 Musical Stúdióba meg a Petőfi Musical Stúdióba és komoly zenei iskolákba. 2003-tól pedig a Pesti Broadway Stúdió növendéke voltam. Most már kicsit bánom, de nem játszottam hangszeren gyerekkorromban.

- A Megasztár mennyire jelentett előnyt illetve hátrányt a musicalszakmában?
- Remélem, hogy nem amiatt van lehetőségem dolgozni, mert voltam a Megasztárban. A Rómeós "csikó-szereposztás" például egy évvel korábban megvolt, mint hogy elindult a műsor, csak akkor álltunk be játszani. Rajtam kívül még öt osztálytársam- akik szintén pályakezdő színészpalánták - álltak be a darabba ugyanolyan feltételekkel, mint én. Ez egy ilyen dolog. Kapsz egy lehetőséget: vagy élsz vele, vagy nem. Azért kaptam volna ezt a szepepet, mert volt a Megasztár? Nem. Ilyen szempontból csak azt tudom mondani, hogy teljesen semmis, mert nem volt a színészi pályámra semmilyen hatással. Illetve még annyi, hogy nagyon sok ember eleve előítélettel jön be a színházba, már van kialakult véleménye rólam, holott egy hangot nem énekeltem, egy mondatot nem mondtam el, és már pontosan tudja, hogy tetszeni fogok neki vagy sem. Mindenkinek van egy véleménye, és ez sajnos általában rossz, mert amelett, hogy szeretik hallgatni, nézni a darabot, az emberek mindig utálják azt, aki sikeresebb nála. Úgyhogy tényleg nagyon sokan úgy jönnek be, hogy 'jajj, ez a kisköcsög a tévéből itt ugrálni fog...' és inkább foglalkoznak ezzel, mint azzal, hogy milyen szituációk születtek meg aznap este. Az eredmény érdekes, biztos, hogy kell sok idő ahhoz, hogy ez megváltozzon.

- A színész diploma viszont már a kezedben van.
- Hát igen, azt még tavaly megkaptam. A Pesti Broadway Stúdió végén a Színészkamarát általában kihívjuk egy vizsgaelőadásra. Úgyhogy elhívtuk őket a Rómeóra, úgyis egy ilyen nagy falat, hát nézzék meg. És miután ezt az előadást megnézték, szinte mindenki megkapta a színész II. diplomát, illetve én és a Mercutiot játszó Szabó Dávid a színész I.-et, tehát ebből is látszik, hogy nem az én kiváltságom volt ez, és szó sincs elfogultságról.

- A napokban a boltokba került első lemezed "Közelebb" címmel. Kikkel készítetted, és milyen dalokat hallhatunk rajta?
- Az az igazság, hogy nagyon nehezen találtam rá azokra az emberekre, akikkel szívesen készítettem volna el a lemezt. Aztán némi keresgélés után, ismerősök útján találtam rá Szabó Zé-re, aki a dalokat szerezte nekem. Róla tudni kell, hogy annak idején a TNT-ben kezdte, és azóta rengeteg szerzeménye lett sláger, ő ma Magyarországon talán a legsikeresebb dalszerző. A szövegeket pedig Császár Előd írta (Shane 54), akivel pedig egy bulin ismerkedtem meg. Először haverság alakult ki közöttünk, aztán végülis majdnem minden dalom szövegét ő írta. Különlegesség még a lemezen az ''Ez a szerelem" című duett Gallusz Nikivel, aki a Club 54 énekesnője, és a Madách Színház színésznője, illetve egy feldolgozás, Halász Judit "Boldog születésnapot!" című dala. A címadó dalhoz a klip is elkészült, amit Pusztazámoron forgattunk, és a VIVA hamarosan játszani fogja. Sok visszajelzést kaptam azoktól, akik már hallgatták a lemezt, hogy "igen Ádám, pont ilyenre számítottam, ez Te vagy!" Lemezbemutató koncert pedig majd ősszel lesz.

Az Operett Színházban pedig szintén ősszel lesznek újra előadások, aki viszont kivácsi, az látogasson ki a Városmajori Szabadtéri Színpadra augusztus 29-én vagy 30-án, ahol a Valahol Európában Hosszúját alakítja Ádám. A lemez tehát a boltokban, aki szereti Ádámot biztos vagyok benne, hogy annak nagyon fog tetszeni. Aki pedig eddig nem szerette, garantáltan kellemesen csalódhat benne, miután meghallgatja a korongot!

Szólj hozzá Te is!

2
niki, 2006. 07. 17. 21:02
válasz erre az üzenetre

szerintem nagyon jo a zenéje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1
lili, 2006. 07. 04. 21:56
válasz erre az üzenetre

hihi te közelebbről is ismered rékuci nem?

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Siker: Magyarok készítették az amerikai banda klipjét

Aki cseppet is figyeli az igényes magyar videoklipeket és még készítői...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Police Pursuit
» játékajánló: Police Pursuit
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!