Az állatkert felfalja a vidámparkot!

H?REK szerző: Dzsoky | 48 hozzászólás

Bár évtizedek óta egymás mellett működnek, s szinte egybeforrtak a Városliget nevével, úgy tűnik, hogy jövőre a Vidámpark jelentős része elköltözik, a felszabaduló területet pedig összevonják a Fővárosi Állat- és Növénykerttel.

cikkhez kapcsolódó kép

Az évente több, mint egymillió látogatót fogadó állatkert jelenlegi területének bővítését hosszú ideje tervezik már az illetékesek. A létesítmény ugyanis ugyanúgy helyhiánnyal küszködik, ahogyan Vidámpark, s mivel a másik irányba való terjeszkedés a fél ország közlekedésének lebénítása nélkül nem igazán valósítható meg, (a Nyugati pályaudvar elővágányait nem lehet csak úgy felszedni), nincs más hátra „valakinek mennie kell”.

Az összevonás eredményeként gyakorlatilag egy egységes „vidám állatpark” jöhet létre, persze csak kis túlzással, hiszen a játékok jelentős részét elköltöztetik.
Jóllehet, a budapesti vidámpark jóindulattal sem sorolható a műfaj legizgalmasabbjai közé, ettől még a megoldás sokakat érzékenyen érint. Teljes mértékben azért mégsem tűnik el, a szimbólummá vált játékok jelentős része ugyanis nem költözik. A műemléknek minősülő objektumok mindenképpen maradnak, ezek olyan létesítmények, amelyek legalább száz éve épültek.
Ilyen a körhinta, a régi fa hullámvasút, a barlangvasút, sőt a dodgem is (száz éve volt áram? ).

A jelenlegi állatkert profilja a terjeszkedéssel megváltozna, ugyanis egy családi szórakoztató parkká válna - a városvezetés tervei szerint Fővárosi Állat-, Növénykert és Élménypark (FÁNE) néven.
Az új vidámpark helyéről egyelőre még nincs döntés, mivel a költözés részletei még kidolgozásra várnak. Ez a feladat elsősorban a vidámpark új igazgatójáé, akinek márciusig kell a tervekkel elkészülnie.
A megvalósítás ideje persze megint más kérdés, így akár még az is előfordulhat, hogy tavasszal mindenkinek lehetősége lesz elmenni még egyszer, (kétszer,...) utoljára, a „régi vidámparkba”.

Szólj hozzá Te is!

8
vki, 2009. 04. 08. 00:23
válasz erre az üzenetre

A vidámparkban van hely, most is bőven, ép az étterem, új játék kertészet stb, milliók amiket nem lehet költöztetni, kizárt
Annyi pénz van a vidámparkban hogy meglesz egy jó darabig, ügye az egész egy szép nagy pénz mosoda

7
isten, 2009. 04. 08. 00:22
válasz erre az üzenetre

cikkíró elég amatőr

6
vki, 2009. 04. 08. 00:21
válasz erre az üzenetre

A vidámparkban van hely, most is bőven, ép az étterem, új játék kertészet stb, milliók amiket nem lehet költöztetni, kizárt
Annyi pénz van a vidámparkban hogy meglesz egy jó darabig, ügye az egész egy szép nagy pénz mosoda

5
E, 2009. 04. 07. 21:11
válasz erre az üzenetre

kedves itt mindenki. mint vidámparki dolgozó, mondhatom a vidámparkot nem bontják, hanem átalakítják. kölcsönzött játékok jönnek-mennek. lehet nézegetni és informálódni találgatás helyett www.vidampark.hu

4
vw 1,9 TDi, 2009. 03. 15. 21:17
válasz erre az üzenetre

pont ma jártam arra az "uj" hullámvasutnak már a hejét sem látni ugy lezuztak mindent mindtha soha nem is lett volna azért k...va kiváncsi leszek hol lesz uj vidámpark és a kedves miniszterelnökeink hány milliárdot áldoznak ilyenre gazdasági válság közepén ..mert hát annyi lové van hogy összedobunk egy vidámparkot kutyát macskát nem érdekli cimszoval és utánna ennyi lessz a válasz rá :elkurtuk ...szerintem meg a vidámpark ugy volt jo ahogy kb 4-5 honapja amikor még egybe volt.és kibirhato volt a belépö is ennyi !!!!!!

3
dudu, 2009. 02. 07. 18:00
válasz erre az üzenetre

nem hiszem, már bontják a Vidámparkot, a Traumschiff nincs már, a family hullámvasút sincs és bontják a loopingot is... :-(

2
tutti, 2008. 12. 30. 21:04
válasz erre az üzenetre

Helyes, bár a városliget felé is lehetne bővíteni. Ott az a szép csónakázó tó, bele lehetne engedni a krokikat, és mindjárt nem fürödnének benne a csövik.

1
tigriske, 2008. 12. 28. 19:34
válasz erre az üzenetre

Nagyon jó ötletnek tartom.hogy bővítik az Állatkertet.Jól hangzik az Élménypark elgondolása, remélem sok családnak nyújt majd önfelett szórakozást nagyobb területen.Sok sikert kívánok hozzá.

« előző1 2 3 következő »
kapcsolodó cikkek

Feladta a rendőröknek az apját a hároméves kislány

Segített az apja rendőrkézre kerítésében egy hároméves kislány Németor...

Balesetek vidámparkokban

Több vidámparki baleset is történt az utóbbi hetekben. Disneylandből t...

American Smile

Furcsa fajta ez az amerikai. Mi csak nézzük, és ámulunk hatalmasságuko...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!