Eladják az egyetemeket

H?REK szerző: Edupress | 5 hozzászólás

A Magyar Nemzet értesülése szerint központi "védelmi universitast" hoznának létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola egyesítéséből. Ehhez - egy nem hivatalos kormányzati koncepció szerint - eladják a Zrínyi Üllői úti ingatlajainak egy részét és a rendőrtiszti központi épületét.

cikkhez kapcsolódó kép

A Zrínyi és a rendőrtiszti egyesülhet

Az összevonás mellett szól egyrészt az, hogy a XXI. században olyan veszélyek és kihívások jelentkeznek, mint például a terrorizmus elleni harc, hogy a biztonságpolitikai ismereteket komplex módon kell tanítani a katonáknak és a rendőröknek. Másrészt így eladhatók lesznek az egyesítés nyomán felszabaduló ingatlanok.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az Üllői úti ingatlanok eladásának ötlete már korábban is felmerült, költségmegtakarítás címén. A Rendőrtiszti Főiskola épülete a 12. kerületben egyébként óriási értéket képvisel, emellett festői környezetben található.

Sárkány István, a Rendőrtiszti Főiskola rektora nem cáfolta az értékesítés és összevonás szándékát, ám továbbiakat nem közölt a napilappal, ugyanis a témában a következő héten kezd tárgyalásokat a Honvédelmi Minisztérium illetékes vezetőjével.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter bizottsági meghallgatásán tett utalást arra, hogy a Nemzetvédelmi egyetemet kivonhatják a minisztérium irányítása alól, de egyelőre nem tudni, hogy az új, összevont egyetemet melyik tárca költségvetéséből tartanák fent.

Az ELTE a városmajori ingatlanól válik meg

Az RTL Klub Híradóban elhangzott, az ELTE várhatóan eladja a városligeti kampuszt, mely ellen a környékbeliek aláírásokat gyűjtenek. Az egyetemi épületek mellett ugyanis eladják az ősfás parkot, uszodát, teniszpályát, tornatermet. Manherz Károly, az ELTE dékánja, és felsőoktatási szakállamtitkár elmondta: A Városliget egyik legszebb helyén van, ha így vesszük, az Abonyi utca és a Ajtósi Dürer sor között és a Zichy utca közötti terület. Nem tudom pontosan, hogy ki, mit tervez, szállodától kezdve sok mindent lehetett hallani. Augusztus végén zárnak be a pályák, mert akkor jár le a tisztiorvosi szolgálat engedélye, melyet az ELTE nem hosszabíttat meg.

Emelkedik a rektorok fizetése

Magyar Bálint a két választási forduló között azt a javaslatot küldte az egyetemek gazdasági tanácsainak, ha az intézmények gazdasági helyzete lehetővé teszi, jelentősen emeljék meg a rektorok fizetését. Hiller István jelenlegi oktatási miniszter aláírta Magyar Bálint ajánlását.

A Magyar Nemzet számítása szerint így a vezetők fizetése legalább a duplájára emelkedik, melyben benne van a professzori illetmény, a rektori pótlék, és az egyetemek által adott további kiegészítések.

A számítások szerint az egyetemek első emberei a jövőben minimum 930-980 ezer forintot keresnek, melyhez az egyetem további illetménykiegészítést adhat. Az Index internetes portál számításai szerint ez több mint egymillióforint is lehet, így nem kizárt, hogy lesz olyan jól fizetett vezető, aki kétmillió forintot is keres.

Magyar Bálint ajánlása azt is tartalmazza, hogy megfelelő eredmények esetén a gazdasági tanács az éves bér nyolcvan százalékát kitevő prémiumot is adhat a rektornak.

(képünk csak illusztráció)

Szólj hozzá Te is!

5
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 06. 15. 21:51
válasz erre az üzenetre

Nyilván... kb. 500%-os infláció... nyilván...

4
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 06. 15. 21:43
válasz erre az üzenetre

Hát ha osztod 12-vel, akkor az már 3,3 M/hó... nyilván az infláció miatt!

válasz a(z) 3. üzenetre
3
Boki kis képe = avatarja Boki (boki), 2006. 06. 15. 21:36
válasz erre az üzenetre

Én speciel azt hallottam, hogy a rektorok évi 40 milliót fognak keresni...

2
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 06. 15. 21:21
válasz erre az üzenetre

Még vmi: most vagyunk a költséglefaragó időszakban, adó-emelések stb... Akkor miért kell havonta újabb több milliós kiadás???

Nem értem ezt a kormányt, egyszerűen nyomorékok. Állandóan mást csinálnak, mint amit kéne és persze a mi pénzünkön.

1
Marcell kis képe = avatarja Marcell (kovacsm), 2006. 06. 15. 21:17
válasz erre az üzenetre

Most őszintén: nem sok az a 1-2 milliós fizetés a rektoroknak? Mikor mások meg minimálbérrel szenvednek és most megint őket sújtja az adóemelés a legjobban???

« előző1 következő »

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Síelős-ugrásos
» játékajánló: Síelős-ugrásos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!