Diákmunka: tízszeres túljelentkezés a McDonald's-nál

HÍREK szerző: graffiti | 9 hozzászólás

Tízszeres volt a túljelentkezés a hazai McDonald'sokban idén a nyári diákmunkákra. A helyek pár nap alatt beteltek, az iskolaszövetkezeteken keresztül júniusban több mint ezerötszáz fő jelentkezett nyári munkára a gyorsétterem-hálózathoz. A vállalat az alkalmi diák munkavállalók mellett az iskolai időszakban állandó dolgozóként alkalmazott diák kollégák számát is növelné.

cikkhez kapcsolódó kép

A diák munkavállalók aránya a hazai McDonald’snál az év nagy részében 50 százalék körüli, azonban nyaranta ez a szám kisebb mértékben megemelkedik. A vállalat népszerű a nyárra alkalmi munkát keresők körében is, a túljelentkezések miatt a 2008. júniusában felvételre jelentkezett diákok kb. felét tudja a vállalat foglalkoztatni. A hazai McDonald’s azonban a nyári időszakban sem elsősorban az alkalmi diák munkavállalókra kíván építeni. Célja, hogy inkább a hosszabb távra tervező, illetve a nyaranta rendszeresen visszatérő diák alkalmazottaknak tudjon munkát biztosítani. „A nyári diák munkavállalókra mindig szükségünk van, az ő segítségükkel tudjuk a legkönnyebben biztosítani az állandó dolgozóink, - elsősorban a nyári időszakra koncentrálódó - szabadság-igényeit. A forgalmas nyári szezonban a vállalatunknál első alkalommal munkát vállaló diákok mellett azonban különösen nagy szükségünk van a tapasztalt, rutinos munkatársakra, köztük a nyaranta rendszeresen visszatérő diák kollégákra is”– mondta Gáspár Ferenc, a McDonald’s HR osztályvezetője.

A diákok számára az éttermi munka fontos előnye az, hogy rugalmas munkaidő-beosztással dolgoznak. „Sok diák számára a McDonald’s az első munkahelyet jelenti. A diákok rendszerezettséget tanulnak nálunk, ami később minden területen hasznukra válik” – tette hozzá Gáspár Ferenc. Egy átlagos nyári diák munkavállaló két hónapot dolgozik a gyorsétterem-hálózatnál. Idénymunkában átlagosan bruttó 410 forintos órabér kapható, ami délutáni munkavégzés esetén kiegészül 20% műszakpótlékkal. Kéthavi munkavállalással, heti 5X8 órában megközelítőleg nettó 130 ezer forintot tud hazavinni az, aki a hazai 95 McDonald’s étterem valamelyikében vállal munkát nyáron.

mc donalds

A diákoknak azonban nemcsak nyáron, hanem egész évben nyújt munkalehetőséget a McDonald’s. Ahogy a saját alkalmazottakból, úgy a diákokból is 2 hónap után jól képzett munkatárs, 4 hónap után oktató válhat.

A nemzetközi McPassport program révén a McDonald’s a külföldre vágyó diákoknak is kínál lehetőséget: az állandós és diák dolgozók bármelyik McDonald’s étterem állásajánlatára jelentkezhetnek az Európai Unió országaiban. Az igénylők ajánlólevelet és személyes jellemzést kapnak a hazai étteremtől. A kezdeményezés a gyorsétterem-hálózat 225 ezer dolgozója számára érhető el Európa-szerte. Magyarországról 2007-ben 17 fiatal vállalt munkát más európai országok McDonald’s éttermeiben. Karrierlehetőség is vár a külföldi munkavállalókra. Arra is van példa, hogy a McPassporttal kiutazó dolgozó külföldön lép előre a ranglétrán: a program egyik magyar résztvevője tavaly dolgozóként érkezett Manchesterbe, ahol ma már étteremvezető-helyettes.

A McDonald’s dolgozói közül idén néhányan alkalmilag is világutazóvá válnak: A foci EB ideje alatt 17 magyar dolgozó segítette a kiszolgálást Ausztriában, a bécsi szurkolói zónában felállított McDonald’sban.
A vállalat 19 európai országból 56 éttermi alkalmazottat küld a Pekingi Olimpiai Játékokra is. Magyarországról 5 fő utazik Pekingbe, hogy szurkolhasson a magyar aranyérmekért, valamint rövidített munkaidőben, az olimpiai faluban működő McDonald’sban szolgálhassa ki a sportolókat.

Szólj hozzá Te is!

9
szilvi, 2010. 07. 17. 19:31
válasz erre az üzenetre

8
viki, 2010. 07. 17. 19:29
válasz erre az üzenetre

 vegyes
7
Sziszkó:), 2010. 07. 14. 23:25
válasz erre az üzenetre

én ahol dolgozom, ott van egy szabad hely, de éjszakás kell, 8 órát kell dolgozni, és állando, nem csak diákmunka...illetve ez kell nekik...én most diákmunkán vagyok ott, egy török étterem Star Kebab a neve és naon jo fej a személyzet, ingyen ehetsz amit akarsz, persze meg van határozva mien időközönként, gyrost sülkrumplit, akármit amit akarsz...és lehet vizipipázni is, és a személyzetnek ingyen van...(am meg 1500 ft egy pipa szivás...-.-)...szal én imádom, és ha lessz időm vagy vmi, akk pl szünidőben is megyek...még lehet..aki akar, az beszélhet velem erről a t-márol, illetve akit érdekel a dolog^^
nah hi

6
zizi, 2010. 05. 28. 20:26
válasz erre az üzenetre

de nemtudtok vmi jó diákmunkát ahol sok pénzt lehet keresni?
ha igen akkor szoljatok légyszi

fontos lenni

5
toushiro, 2010. 01. 25. 18:10
válasz erre az üzenetre

faszok vagytok én 200.000-et kerestem a nyáron köcsögök

4
attila, 2009. 10. 27. 12:09
válasz erre az üzenetre

joneked én csak nyári munkára mentem volna

3
mont, 2009. 06. 30. 22:27
válasz erre az üzenetre

háháháháhááh deszar én mennék rendes munkára is nem csak diákmunkára !!

2
diák, 2009. 05. 29. 15:56
válasz erre az üzenetre

nagyon szomoru vagyok h nem tudtam elmenni diákmunkásként a mecibae!

1
=), 2009. 03. 14. 11:26
válasz erre az üzenetre

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Minden ötödik órában nyílik egy új Meki

Talán nincs is olyan ember, aki nem ismerné napjaink egyik legnagyobb ...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Fight Man
» játékajánló: Fight Man
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!
Fatal error: Call to undefined function mokamerce() in /var/www/clients/client220/web1130/web/public_html/index.php on line 275