Bővül az érettségi tárgyak palettája?

HÍREK szerző: Mia | 0 hozzászólás

A hír igaz. 2010-től egy újabb tárgy, a Sajtó és nyilvánosság ismeret is bekéredzkedik az érettségi tárgyak közé. Persze nem kell megijedni, nem lesz kötelező, de azért akinek van egy kis érzéke is hozzá vagy akar könnyen egy jó jegyet szerezni annak érdemes megfontolnia, hogy ez legyen a választott tárgya.

cikkhez kapcsolódó kép

Eddig a tárgyat a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Magyar Lapkiadók Egyesülete engedélyeztette, szóval az ő diákjaik két év múlva már vígan maturálhatnak belőle. Más iskolák pedig akkor érettségiztethetnek majd ha megszerzik az engedélyeztetők és az Oktatási Hivatal engedélyét.

Mint azt az MLE munkatársai elmondták a tantárgy keretein belül a nebulóknak lehetősége nyílik megismerni a sajtó által közvetített alapvető társadalmi értékeket és elveket (véleményszabadság, sajtószabadság), valamint elsajátíthatják a sajtótermékek forrásként és eszközként való használatát.
Kíváncsian várjuk hát, hogy mi fog mindebből kisülni.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Most mi lesz? Újraíratják az érettségit?

A javítókulcsban a 17 feladatból 9 rossz, 7 pedig vitatható, legalábbi...

Érettségi 80 év késéssel

98 évesen, unokája biztatására szerezte meg az érettségit egy San Fran...

Érettségi tételek

A turizmus hatása az ökológiai és társadalmi sokféleségre, Umberto Eco...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Match a Hottie!
» játékajánló: Match a Hottie!
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!