Most mi lesz? Újraíratják az érettségit?

H?REK szerző: boki | 6 hozzászólás

A javítókulcsban a 17 feladatból 9 rossz, 7 pedig vitatható, legalábbis egy oktatási szakértő szerint.

cikkhez kapcsolódó kép

Most, hogy már a szóbeli érettségik egy részén is túl vagyunk, panasz érkezett az írásbeli magyarérettségivel kapcsolatban. Nem is kevés, ugyanis a panasztevő Szolnoki Tibor szerint a javítókulcsban a 17 feladat mindegyike legalább vitatható, de kilenc - szerinte - biztosan rossz.

A probléma azzal a szövegértési feladattal van, amelyben egy Nádasdy Ádámmal készült interjút kellett az érettségizőknek értelmezniük, és azzal kapcsolatos feladatokat megoldaniuk. Ha az oktatási szakértő felvetéseit komolyan veszik a diákok is, rengeteg panasz érkezhet, hiszen az érettségi feladatlapokba belenézhetnek a diákok, és jelezhetik a vélt hibákat.

Ha a hibákat elismerik, megoldás lehetne, ha kiadnának egy új javítókulcsot is, de erre csak az Oktatási Hivatal lenne jogosult.
Vagy - bár erre csekély az esély - újra is irathatják az érettségit.

Mi volt az idei magyarérettségin? Itt elolvashatod!

Fotó: mindentudas.hu

Update: Úgy néz ki, ha megismételni nem is fogják az érettségit, mégis balhé lett, ugyanis a panasztevő tanár állítólag nem a javítókulcsnak megfelelően javította tanítványai érettségi feladatlapjait.

Szólj hozzá Te is!

6
sasad, 2019. 01. 18. 11:49
válasz erre az üzenetre

Although an experienced sneakerhead could likely spot the differences between a Cheap Yeezy Boost 350 v2 Bred pair and the real thing, the average consumer would have no idea that they were purchasing counterfeit goods.

5
awfdf, 2019. 01. 18. 11:48
válasz erre az üzenetre

The ring of five counterfeiters have reportedly imported nearly half a million pairs of fake Nike and Air Jordan sneakers over the past few years, and investigators inspected more than Fake Yeezy v2 fake pairs over the last eight months before charging the quintet with both counterfeit trafficking conspiracy and trafficking in counterfeit goods.

4
lkios, 2019. 01. 18. 11:48
válasz erre az üzenetre

The fakes seized by authorities—which mimic the exact color and construction of real Jordans, Fake Yeezy 350 V2 Reflective—first arrived at New Jersey’s Port Of Newark, and were then distributed to locations in Brooklyn and Queens where false iterations of the iconic Jumpman branding was added.

3
Himihumi, 2009. 06. 20. 01:07
válasz erre az üzenetre

Hát nekem van még két évem az érettségiig, de azért ez szánalmas! Valakiknek ez fontos ezek meg még odafigyelni se tudnak egy kicsit? És tőlünk várnak extra teljesítményt. Na puff.

2
ninowa, 2008. 06. 17. 01:00
válasz erre az üzenetre

en mar akkor eszverettem h humbug van... kurva anyjukat meg is lepett volna ha nem kurnak el valamit. Hozzatennem angol nyelvu matekon a tizedesjegy hol ponttal, hol veszzovel volt jelezve, plusz egyeb csekelysegek, dehat itthon ez termeszetes koszonjuk

1
Corvinus, 2008. 06. 10. 19:16
válasz erre az üzenetre

Hát én biztos nem írom újra, lett amilyen lett, a szóbeli úgyis felhúzza, továbbtanuláshoz nem kell a magyar nekem, ergo: nem érdekel.

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Bővül az érettségi tárgyak palettája?

A hír igaz. 2010-től egy újabb tárgy, a Sajtó és nyilvánosság ismeret ...

Övék a legszebb + FOTÓVAL

Hónapokig tartott a szavazás, hogy kié a legszebb, de most végre kider...

Letölthető érettségi feladatok!

Tegnap magyar nyelv és irodalomból, ma matematikából adnak számot az é...

Diákjog: Igazolatlan-e a hiányzás?

A távolmaradások igazolásával kapcsolatos jogszabályi előírások a neve...

Érettségi 80 év késéssel

98 évesen, unokája biztatására szerezte meg az érettségit egy San Fran...

Érettségi tételek

A turizmus hatása az ökológiai és társadalmi sokféleségre, Umberto Eco...

Botránnyal indul most is az érettségi

Csakúgy mint tavaly, idén is botránnyal kezdődik az érettségi. Ezúttal...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Rodent Tree Jump - Célbamókusoló 5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!