Novák Péter pártot alapít

HÍREK szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Novák Péter, az igényes kultúrafogyasztást célzó Kultúrpart portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője - a portál célkitűzéseivel - a napokban bejelentette a Kultúrpárt megalapítását.

cikkhez kapcsolódó kép

A párt létrehozására a főszerkesztő szerint azért van szükség, mivel a „bulvárország aktuálpolitikája” mellett a hazai kulturális értékek bemutatására, felkarolására nem jut kellő figyelem. „Egy csomó szépség, tehetség és izgalom van a Kárpát-medencében és egy hatalmas kincsesláda tetején ülünk” – fejtette ki Novák.

A Kultúrpart kreatív főszerkesztője szerint mivel az elmúlt húsz évben nem született semmilyen érdemi kultúrpolitikai döntés - utalva a színháztörvény, vagy a filmtörvény hiányosságaira -, most valami radikálisabb lépésre van szükség.

A Kultúrpárt egyesületi formában működik majd, melybe bárki beléphet, és szabadon véleményt nyilváníthat. A párt programja egyszerű, átlátható, közérthető: a Kultúrpárt mindent zászlajára tűz, ami kultúra: a zene, színház, irodalom támogatása mellett a többi között a gasztronómia vagy a környezetvédelem kérdései is napirendre kerülnek majd. Novák Péter az alapítás kapcsán elmondta: „Végre lesz egy csapat, melynek nem az adóra fáj a foga, mely nem akar szép szavakkal, beválthatatlan ígéretekkel hitegetni, vagy az emberek figyelmét elaltatni megvalósíthatatlan tervekkel.” E most formálódó politikamentes csapathoz a Kultúrpart portálján már többen jelezték csatlakozási szándékukat. A Kultúrpárt hamarosan alapító okirattal, részletes programmal is jelentkezik majd, s rövidesen sor kerül a tisztségviselők megválasztására, a „Magyar Falrament” megalakítására is.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Mi lesz a Beugróval 2009-ben?

Sikeres első évet tudhat maga mögött a Beugró című műsor, a korhatár n...

A Beugró megmentése, avagy opera a párizsivásárlásról

Idén tavasszal megtörtént az, amire soha nem gondoltunk volna: kultúrá...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Cursor*10
» játékajánló: Cursor*10
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!