Novák Péter pártot alapít

HÍREK szerző: graffiti | 0 hozzászólás

Novák Péter, az igényes kultúrafogyasztást célzó Kultúrpart portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője - a portál célkitűzéseivel - a napokban bejelentette a Kultúrpárt megalapítását.

cikkhez kapcsolódó kép

A párt létrehozására a főszerkesztő szerint azért van szükség, mivel a „bulvárország aktuálpolitikája” mellett a hazai kulturális értékek bemutatására, felkarolására nem jut kellő figyelem. „Egy csomó szépség, tehetség és izgalom van a Kárpát-medencében és egy hatalmas kincsesláda tetején ülünk” – fejtette ki Novák.

A Kultúrpart kreatív főszerkesztője szerint mivel az elmúlt húsz évben nem született semmilyen érdemi kultúrpolitikai döntés - utalva a színháztörvény, vagy a filmtörvény hiányosságaira -, most valami radikálisabb lépésre van szükség.

A Kultúrpárt egyesületi formában működik majd, melybe bárki beléphet, és szabadon véleményt nyilváníthat. A párt programja egyszerű, átlátható, közérthető: a Kultúrpárt mindent zászlajára tűz, ami kultúra: a zene, színház, irodalom támogatása mellett a többi között a gasztronómia vagy a környezetvédelem kérdései is napirendre kerülnek majd. Novák Péter az alapítás kapcsán elmondta: „Végre lesz egy csapat, melynek nem az adóra fáj a foga, mely nem akar szép szavakkal, beválthatatlan ígéretekkel hitegetni, vagy az emberek figyelmét elaltatni megvalósíthatatlan tervekkel.” E most formálódó politikamentes csapathoz a Kultúrpart portálján már többen jelezték csatlakozási szándékukat. A Kultúrpárt hamarosan alapító okirattal, részletes programmal is jelentkezik majd, s rövidesen sor kerül a tisztségviselők megválasztására, a „Magyar Falrament” megalakítására is.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Mi lesz a Beugróval 2009-ben?

Sikeres első évet tudhat maga mögött a Beugró című műsor, a korhatár n...

A Beugró megmentése, avagy opera a párizsivásárlásról

Idén tavasszal megtörtént az, amire soha nem gondoltunk volna: kultúrá...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Bloxorz
» játékajánló: Bloxorz
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!