Tandíj, mindörökké

H?REK szerző: edupress | 1 hozzászólás

Egy életen át törleszeteni - akár ez is megtörténhet egy végzett orvossal. A jelenlegi adatok szerint ugyanis a képzése 10-12 millió forintba kerül, a diploma megszerzése után viszont a közalkalmazotti bértáblában szereplő legalacsonyabb összeget kapja. Ha bérének három százalékát teszi majd ki az "utólagos" tandíj törlesztése, fizethet évtizedeken át - adja hírül az Inforrádió.

cikkhez kapcsolódó kép

Akár 10-12 millió forintot is vissza kell fizetniük majd a végzett orvosoknak, ha az új kormány valóban bevezeti 2007-től az "utólagos" tandíjat.

A képzési hozzájárulásnak nevezett összeget attól kezdve kell majd fizetni, amikor a volt hallgató éves fizetése eléri a mindenkori minimálbér havi összegének 40-szeresét. A törlesztő összeg a fizetés három százaléka lesz. Elképzelhető, hogy egyesek egyáltalán nem fizetik vissza az államnak oktatásuk kiadásait - mondta az InfoRádióban Szabó Zoltán, az MSZP oktatáspolitikusa.

Ha ma vezetnék be az utólagos tandíjat, akkor annak kellene törlesztenie, aki havonta majdnem 210 ezer forintot keres. Mint mondta, a javaslat kidolgozói azokra is gondoltak, akik külföldön vállalnak állást. Az államnak lehetősége lesz arra, hogy ott is behajtsa tőlük a tartozásukat, sőt a külföldi munkaadó akár át is vállalhatja az összeget.

Kapcsolódó:
- Érettségiiii! Para van!

Szólj hozzá Te is!

1
Konegder, 2017. 01. 13. 22:58
válasz erre az üzenetre

I really like the dear information you offer in your articles. I’m able to bookmark your site and show the kids check out up here generally.
1-855-865-9553

« előző1 következő »
kapcsolodó cikkek

Itt és most eldöntjük: kell tandíj?

Hétvégén népszavazás lesz, mégpedig a tandíjról is. Nem célunk politiz...

Még egy érettségi tárgy?

Könnyen lehet, hogy pár év múlva már öt kötelező érettségi tantárgy le...

A tied a legjobb suli?

Magyarország közép- és általános iskolásai immár fél éve ádáz cyberhar...

Az a bizonyos egyetemi élet

Sokan kérdezik tőlem, hogy miért szeretek egyetemre járni. Nem lenne j...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Zombigyilkos
» játékajánló: Zombigyilkos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!