Indul a vitatott csecsemőtévé

H?REK szerző: Hullámvadász | 0 hozzászólás

Amerikában egy most indult csatorna azt a korosztályt célozza meg, amelynek tagjait a gyermekpszichológusok még pár évig távol tartanák a készüléktől - indul a csecsemőtévé, írja az [origo].

cikkhez kapcsolódó kép

Eddig csak pár olyan műsor készült, amely kifejezetten a csecsemőket célozta meg - közülük a leghíresebb, az ennek megfeleően alapszavakkal és látványos színvilággal dolgozó Teletubbies. Sharon Rechter, a most induló BabyFirstTV kitalálója szerint viszont szükség van egy olyan csatornára, amely kizárólag a csecsemőknek nyújt néznivalót, hiszen a kisbabák is látják a lakásban bekapcsolt tévét, ez ellen nem lehet mit tenni - legfeljebb annyit, hogy nekik való műsorokat kínálunk.

Rechter igazát alátámasztja a Kaiser Family Foundation által végzett, 2003-as kutatás is, amelynek eredménye szerint a két éven aluli gyerekek hatvannyolc százaléka néz naponta tévét, sőt, huszonhat százalékuknak saját készüléke is van a szobájában.

Ennek érdekében dugták össze fejüket a gyerekműsorok szakértői, amiből végül megszületett a BabyFirstTV. A csatorna természetesen - szemben más gyerektévék koncepciójával - teljesen erőszakmentes műsorokat és reklámszünet nélküli adást kínál ifjú nézőinek.

A műsorok nyolcvan százaléka eredeti produkció, a maradékot hasonló profilú DVD-forgalmazóktól szedték össze, illetve megvásárolták gyerekkönyvek, ha nem is megfilmesítési, de elmesélési jogát.

Forrás: Hullámvadász

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Síelős-ugrásos
» játékajánló: Síelős-ugrásos
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!