Ma van a határidő a jelentkezésre

H?REK szerző: felvi | 0 hozzászólás

2008. február 15-én, péntek éjfélkor lejár az alapképzések és egységes osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések jelentkezési határideje. Addig bárki beküldheti a jelentkezését az interneten keresztül, az e-felvételi segítségével, vagy postai úton, felsőoktatási jelentkezési lapon. Mesterképzésekre még további egy hónapig, március 15-ig is lehet jelentkezni.

cikkhez kapcsolódó kép

A postai utat választó jelentkezők számos segítséget találnak a www.felvi.hu oldalon jelentkezési lapjuk hibátlan kitöltéséhez. Míg a "lapkitöltési útmutató" segít az egyes rovatok helyes kitöltésében, addig az interaktív Felvi-rangsor, valamint a honlap adatbázisai megkönnyítik az egyetemek, főiskolák, valamint az egyes szakok közötti választást.

Nagy jelentősége van a jelentkezési sorrendnek, vagyis annak, hogy a jelentkező miként rangsorolja a választott intézményeket, szakokat. Ugyanis mindenki csak egyetlen helyre nyerhet felvételt, mégpedig arra, ahol az általa megjelölt sorrendben a felvételi pontjainak száma elsőként elérte a megállapított ponthatárt. A jelentkező a jelentkezési sorrenden 2008. július 10-ig egyszeri alkalommal módosíthat.
A felvételi eljárás alapdíja mind papíralapú, mind elektronikus jelentkezés esetén 9 ezer Ft, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

E-felvételi: a jelentkezés biztonságos és kényelmes módja

A www.felvi.hu honlap elektronikus felvételi felületén, az e-felvételivel benyújtott jelentkezés minden tekintetben egyenértékű a hagyományos, papír alapú jelentkezéssel. Itt jelentkezési lap helyett egy elektronikus felületet kell kitölteni, amelyet súgók és legördülő menük is segítenek. A felületet február 15-én éjfélig szabadon szerkesztheti a jelentkező, Viszont a határidőn túl már csak a jelentkezés hitelesítésére van lehetősége a jelentkezőnek. Ez történhet a kinyomtatott hitelesítési adatlap egyszerű aláírásával és visszaküldésével, illetve Ügyfélkapu regisztrációval. A hitelesítés határideje 2008. február 22. A felvételi eljárás díját folyószámláról, banki átutalással lehet kiegyenlíteni.

Mesterképzésekre március 15-ig is jelentkezhetnek

A február 15-i jelentkezési határidő nem vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára meghirdetett mesterképzésekre. Mivel ezek jelentkezési határideje munkaszüneti napra esik, ezért a jelentkezéseket a legközelebbi munkanapig, azaz 2008. március 17. éjfélig lehet benyújtani. Az e-felvételiben leadott jelentkezések hitelesítési határideje: 2008. március 21.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Kiderült: hova tovább

Ki-ki boldogan, ki-ki csalódottan vette tudomásul, hol és milyen úton ...

Inkább a nők felvételiznek a felsőoktatásba

A nők és a férfiak arányát tekintve a korábbi évekhez hasonlóan alakul...

Kijátszható a nyelvvizsga

Attól eltekintve, hogy a piacon már ötezer forintért lehet nyelvvizsgá...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!