Bombariadó az érettségin

HÍREK szerző: om | 0 hozzászólás

Május 11-én, csütörtökön 43 234 diák tett 1144 helyszínen írásbeli érettségi vizsgát angol nyelvből. A tanulók 91%-a (39 278 fő) középszinten, 9%-a (3 956 fő) emelt szinten vizsgázott. A vizsgák rendben lezajlottak.

cikkhez kapcsolódó kép

Rendkívüli események a mai vizsgák előtt:

A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma és Szakközépiskolából az igazgatóhelyettes 2006.05.11-én 6 óra 55 perckor jelezte az OKÉV-nek, hogy az iskolába 6.40 órakor bombariadóról kaptak bejelentést telefonon. Azonnal értesítették a rendőrséget, akik 10 percen belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az épület átvizsgálását.

Az intézmény igazgatója közben felvette a kapcsolatot a rendkívüli esemény esetére kijelölt intézmény vezetőjével, ahol azonnal előkészültek a tanulók fogadására. A vizsgára érkező tanulókat az intézmény udvarán fogadták és tartották őket együtt a felügyelő tanárok. Az épület átvizsgálása után a rendőrség 7.55-kor megengedte az épületbe való visszatérést.

A felügyelő tanárok kíséretében a tanulók az eredetileg kijelölt termekbe mentek, ahol megtörtént a tanulók előírás szerinti tájékoztatása. 7.55-kor a 3 tagú bizottság elvégezte a tételbontást, a tanulók 8.10 perckor megkezdték a munkát.

Szent-Györgyi Albert Általános és Középiskola (Győr):

Az iskola a nyelvi tételeket 6 óra 25-kor rendben átvette a körzetközponti jegyzőtől. Visszaérve az iskolába tapasztalták, hogy nincs áram. A gazdasági vezető mobiltelefonról azonnal értesítette az áramszolgáltatót, ahol már tudtak az egész városrészt érintő áramszolgáltatási hibáról, 7 órakor megkezdték a javítást. Az intézmény azonnal számba vette az elemmel működtethető magnó készülékek számát, beszerezte a hiányzókat, valamint az elemeket. A készülékek kipróbálása időben megtörtént, a vizsga rendben, pontos időben megkezdődött.

Az angol nyelvi feladatlapok esetében a napi gyártásból és szállításból következő rendkívüli rövid idő alatt a korábbi napokhoz képest is lényegesen bonyolultabb csomagolási feladatot kellett megoldani, mert mindkét szinten 4-4 különböző feladatlap (olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség) és a szükséges hangkazetták pontos elosztásáról kellett gondoskodni. A kiküldött feladatlapok (összesen 8-féle) száma meghaladta a 170.000-et. Hét iskolában, összesen 139 vizsgázó számára kellett egy-egy feladatlapot helyben fénymásolni (ez 139 feladatlap iskolai másolását jelentette), ám egyik eset sem okozott fennakadást a vizsga menetében, minden diák időben megkezdhette az érettségit.

Szólj hozzá Te is!

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Cursor*10
» játékajánló: Cursor*10
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!