Új tantárgy: boldogságóra

H?REK szerző: Edupress | 0 hozzászólás

Egy angol bentlakásos iskola tanulóinak órarendjében jövőre eggyel több tantárgy szerepel majd: hetente egyszer ugyanis boldogság-órájuk is lesz. Az új, egyelőre kísérleti tantárgy célja az, hogy megtanítsa a tizenéveseket: hogyan éljenek boldog, teljes életet - adja hírül az Inforádió.

cikkhez kapcsolódó kép

Az új tantárgy bevezetését a Cambridge-i Egyetem egyik pszichológia professzora, Nick Baylis felügyeli majd. Az órákat az úgynevezett pozitív pszichológia terén képzett tanárok tartják.

A pozitív pszichológia egy olyan új tudományág, amelynek célja az, hogy segítsen az embereknek virágzó életet élni - fogalmazott Nick Baylis.

A 14-16 éves diákoknak tartott heti egy boldogság-órán a fiatalok többek között arról tanulnak majd, hogy miként kell kapcsolatot, valamint fizikai és lelki egészségüket ápolni, hogyan küzdhetnek meg negatív érzelmeikkel, és hogyan érhetik el életcéljaikat.

A boldogságot a tizenévesek számára sokszor a hírnév, a pénz, és a tulajdon testesíti meg, pedig egyáltalán nem ezektől lesz boldog az ember - indokolja az új tantárgy bevezetését Anthony Seldon, a Wellington College vezetője.

A gyerekeinknek tudniuk kell, hogy ahogy az egyes társadalmak egyre gazdagabbak lesznek, egyáltalán nem válnak boldogabbá. Ezt a tényt rendre igazolják a társadalomtudományi kutatások - emlékeztetett.

Forrás: Edupress

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Exkluzív premier: itt az új Digitális Rubik kocka!

A logikai és ügyességi játékok királyának tartott Rubik kocka legújabb...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Grand Roulette
» játékajánló: Grand Roulette
5) $atlag = 0; // teli, félig-teli, üres csillag if ($atlag >= ($i - 0.3)) $fajlnev = 'csillag-teli.png'; elseif ( $atlag >= ($i - 0.6 ) && $atlag <= ($i - 0.3 ) ) $fajlnev = 'csillag-fel.png'; else $fajlnev = 'csillag-ures.png'; $get_modul = 'viccek'; // $_GET['modul'] print "\"szavazás"; } return $atlag; } ?>
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld!