A suliban e-mailen érkezik a lecke

HÍREK szerző: fisz | 0 hozzászólás

A pedagógusok leginkább az órai felkészülésre, webes keresésre, kisebb mértékben rajzolásra, weblap készítésre, elektronikus formátumú házi feladat kiosztására használják az internetet, írja a FISZ Hírügynökség.

cikkhez kapcsolódó kép

Legalábbis ez derül ki a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) és a Microsoft közös felméréséből.* Az e-mailt napi rendszerességgel használók száma 2004 óta 35-ről 52 százalékra emelkedett. Sőt, úgy tűnik az internet a tájékozódás fontos forrása lett, hiszen az összes megkérdezett 88 százaléka látogatja az oktatási tárca weboldalát, az igazgatók 81 százaléka pedig rendszeresen kapja a FISZ Országos Oktatási Hírlevelét.

A tanárok 90 százaléka ma már a munkahelyéről is tud internetezni, míg 57 százalékuk otthon is megteheti ugyanezt. Csupán 2 százalékuk nyilatkozta azt, hogy egyáltalán nincs hozzáférése a világhálóhoz.

Örvendetes változás, hogy míg 2004-ben a tanároknak csupán 62 százaléka használt számítógépet oktatási célokra, 2005-ben már 70 százalékra nőtt ez az arány. Leginkább az informatikát, a műszaki szaktantárgyakat és az egyéb szakmai tárgyakat tanító tanárok használnak oktatási szoftverek, legkevésbé a matematikát, a magyart és a biológiát tanítók.

Szólj hozzá Te is!

kapcsolodó cikkek

Játék közben majdnem meghalt egy 15 éves

Alig hogy piacra dobták, máris bajt okozott egy számítógépes játék. Az...

Ha elfelejtetted volna a jelszavadat, küldesd ki magadnak!


Még nem vagy VIP tag? Regisztrálj!
Moonshadow
» játékajánló: Moonshadow
Legújabb vicc

- Százados úr! Kovács honvéd leugrott ejtőernyő nélkül!
- Már megint?

Értékeld! szavazás 1-reszavazás 2-reszavazás 3-reszavazás 4-reszavazás 5-re
» tovább
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem © 2007 Minden jog fenntartva!